Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Tekstkræs for kendere

2,090 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
17 March 2011

Hvis du har lyst til at løfte blikket mod teksternes uendlige univers i godt selskab med en dygtig formidler, bør du se dette indslag:

http://www.dr.dk/DR2/Danskernes+akademi/Kommunikation_Medier/Den_aabne_tekst.htm

Lektor Jørgen Riber Christensen fra Aalborg Universitet forklarer, hvordan tekstbegrebet udvider sig i takt med at hovedteksten i vores moderne medievirkelighed ganske naturligt flankeres af adskillige følgetekster - eller paratekster, som han kalder dem.

Jørgen Riber Christensen trækker linjen fra den "gammeldags" måde at betragte tekster på (afsender sender budskab til modtager) til en mere moderne og kompleks måde at betragte tekstbegrebet på, og slutter med at koble det til web 2.0-begrebet.
Som ægte universitetslektor, afholder Jørgen Riber Christensen sig helt fra at diskutere, hvad begreberne kan anvendes til i det daglige. For mit eget vedkommende bruger jeg den slags til at styrke bevidstheden om, hvordan man producerer gode og velfungerende tekster. Men altså uden at fødderne på noget tidspunkt kommer blot i nærheden af plovfurernes nyvendte muld.

Alle, der ønsker at styrke deres sproglige og tekstlige opmærksomhed og begrebsverden, bør se denne velproducerede forelæsning.

mvh Hans

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Hans blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere