Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Kiranan Luxmy fra Grafikr ApS [Basis] Dette betyder den nye persondatalov (uden svære begreber)

[Basis] Dette betyder den nye persondatalov (uden svære begreber)

5,458 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
27 February 2018

Den nye persondatalov venter lige om hjørnet, mere præcist 25. Maj 2018. Det påvirker alle, som handler med kunder i Europa, og derfor skal vi i Danmark også være opmærksomme på det.

Det kan virke uoverskueligt – og jeg har altid haft det svært ved at linke videre til andre indlæg, fordi der bliver brugt begreber, som ikke er til at forstå. Så på baggrund af dette vil jeg selv lave indlægget, som forhåbentlig kan gøre flere kloge på den nye persondatalov.

Lad os starte med basis. Hvad er persondata?

Lad mig gøre det kort og præcist. Persondata er data på en kunde, som kun omhandler den enkelte. Men hvad er det så? Det kan være kundens navn, emailadresse, telefonnummer, hjemmeadresse med mere.

Så det kort sagt: Alt individuel data, som kan lagres.

Persondataloven går dog lidt længere end dette. Information lignende en IP-adresse, der ikke giver konkret information om den enkelte, tæller også som persondataloven. 

Jeg undgår en dybere forklaring på dette, da det vil gøre det svære, end det er. Du kan læse endnu mere om det her: https://ico.org.uk/for-organisations/guide-to-data-protection/key-definitions/

 

Hvem bliver ”ramt” af den (Persondataloven)?

Det bliver dig, som driver en virksomhed, der handler med kunder i Europa. Om det er en enkelt kunde i Europa, så er det nok til, at du skal overholde loven.

Derfor har virksomhedens størrelse ingen betydning for, hvorvidt loven skal overholdes eller ej. Det gælder alle.

 

Hvad skal jeg så gøre?

Ja, det er det spørgsmål, jeg hører ofte, når emnet diskuteres. Nu har jeg samlet en liste til dig, som du kan tage et kig på – og sætte kryds ved, når du har klaret det.

1)   Har du tjekket din privatpolitik på din hjemmeside eller opdateret den efter den nye lov?

2)   Bruger du nogle plugins eller temaer på hjemmesiden, skal du være sikre på, at de er klar over den nye persondatalov. Derfor kan du læse mere hos dem, hvad de gør for det.

3)   Har du brug for at pege en ”Data Protection Officer” ud? Det er måske til større virksomheder, men det kan være relevant at udvælge én, som står for alt data i virksomheden.

4)   Har du brug for tilladelser fra kunden til at få data? Eller skal du til at ændre den måde, du får data på i dag, så du forholder dig rigtigt til den nye persondatalov?

5)   Vigtigst: Har du mulighed for at slette alt data på en kunde inklusiv bestillinger, hvis de skulle komme den 25. maj og efterspørge det?

Det var blot 5 hurtige råd – men det kan være en god start på den nye lov. Du behøver ikke at bruge alle 5 råd, men det er bare nogle af de fem meste spurgte. Nogle skal gøre mere end andre. Det handler om, hvad virksomheden laver.

Er du i tvivl om, hvor meget du præcist skal gøre, så vil jeg anbefale dig at snakke med en advokat omkring emnet.

Det var mine korte ord omkring den nye lov. Nu er du godt rustet med det grundlæggende viden omkring den nye lov. Mit bedste råd herfra er, at du læser videre omkring emnet. Det er vigtigt og kan koste dig dyrt, hvis du ikke viser interesse i det. Jeg har givet en start her.

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Kiranan skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere