Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Kiranan Luxmy fra Grafikr ApS Kunden køber ikke altid fra din første annonce (Marketing Attribution)

Kunden køber ikke altid fra din første annonce (Marketing Attribution)

1.683 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
08 December 2016

Som iværksætter lærer vi som det første, at det er vigtigt at pengene på kontoen skal bruges fornuftigt – og de steder, hvor vi tjener penge og ikke mister penge. Det er jeg enig i. Vi lærer også, at vi skal bruge de online værktøjer, der viser, hvor kunderne kommer direkte og lægger en bestilling fra, derfor bør vi lægge budgettet højere på netop denne markedsføringskanal. Her bruger vi eksempelvis Google Analytics til at opsætte mål, der kan være med til at give indsigt i resultaterne fra disse data. Det er jeg også delvist enig i. Men hvorfor er jeg ikke helt enig i det?

Selv om vi i dag har utallige værktøjer til at måle kvantitative data og statistikker, vil vi reelt aldrig vide, hvor kunden lærte os at kende i første omgang. Det er derfor vigtigt, at vi hele tiden påvirker de potentielle kunder og er synlige ved at lave integrerede markedsføringsstrategier. Det gør vi ved at være tilgængelige og ikke mindst aktive på alle platforme. (Facebook, nyhedsbrev, Partner-ads o.lign)

- Det er måske lidt svært at forstå, så lad mig stille et eksempel op med en fiktiv person, der hedder Lars, og en virksomhed, der sælger hårprodukter:

Lars sidder på sit kontor og surfer lidt rundt i sin frokostpause. Han er glad for Facebook og er meget aktiv herpå. Han kommer tilfældigvis forbi en annonce fra en virksomhed, der sælger hårprodukter. Grunden til Lars ser produktet er fordi at han har vist en interesse for hårprodukter.

Lars ønsker sig et specifikt hårprodukt og tænker, at det kunne være spændende at se om virksomheden har produktet. Derfor klikker han sig ind på deres annonce. Lars finder produktet hurtigt, og han synes, siden er nem at navigere i. Dog vil Lars ikke bruge penge på hårprodukter, før han får løn næste gang. Inden han lukker hjemmesiden ned, tilmelder han sig dog nyhedsbrevet, så han kan modtage gode tilbud. Her laver Lars det, som vi kalder for ”First Click”.

Der går ikke mere end to dage før der kommer et nyhedsbrev fra virksomheden. De omhandler virksomhedens nuværende tilbud på udvalgte varer. Han leder straks efter produktet, som han var interesseret i tidligere på ugen. Lars opdager, det ikke er sat ned – og han har derfor endnu ikke pengene til at købe hårproduktet i denne måned.


Virksomheden kører retargeting på Facebook baseret på hans besøg ved det specifikke produkt. Ved køb gennem annoncen vil han få 20% rabat. De kalder det ”Last Chance” i annoncen. Ved Last Chance gør virksomheden brug af urgency. Urgency sker, når en virksomhed laver tilbud på et produkt i en tidsbegrænset periode. Vi kan se tilbage på Black Friday. Det er præcis det, man gør her, og det er for at ”trigge” Lars til at lægge det i kurven. 
- Lars synes, det er et godt tilbud, og vælger at købe produktet, da det er sat ned til en fair pris. (Last Click)

Pointen: Lars blev allerede ramt i første annonce – og her blev hans interesse vækket. Det blev fulgt op med et nyhedsbrev, hvor han surfede sig ind til produktet. Til sidst bliver han ramt et retargeting-annoncen, der skaber action. Uden den første annonce, der ikke skabte direkte salg, havde dette køb aldrig været foretaget.

Opsummering

Det kræver sine kompetencer at mestre i netop dette. Det er ikke noget, man bare lige lærer, og derfor skal man sætte sig ind i det. Det er ikke altid ved den første annonce, at salget foretages. Derfor vil jeg anbefale, man gør følgende:

Start med at sætte jer ned i teamet og find ud af, hvilke markedsføringskanaler, I vil bruge. Her bør I allerede forventningsafstemme omkring den forventede effekt.

Udpluk de markedsføringskanaler/marketingskanaler, som I synes giver bedst mening for netop jeres virksomhed og produkt(er).  Herefter bør I lægge en plan for, hvilken tragt den potentielle kunde skal i gennem for at placere en bestilling hos jer.

Når planen er lagt, er der ikke meget værdi i arbejdet, hvis I ikke laver en måling af resultaterne efterfølgende. Her kan man igen bruge Google Analytics, hvor de mest anvendelige data kommer frem. Ønsker man kvalitativ data frem for kvantitativ data, kan man bruge den ældre metode ved at komme tæt på kunden og spørge dem. Hvordan fandt de jer? Hvordan var deres proces indtil de placerede en bestilling hos jer?

Vigtigt er at samle resultaterne og vurdere dem igen. Hvad kan gøres bedre? Er der en markedsføringskanal/marketingskanal, som ikke skaber værdi for kunden, der kan skæres af? Omvendt, skal der lægges større vægt på en bestemt kanal?

Det kræver mange forsøg at finde den mest effektive kanal – dels fordi der kommer nye platforme, og dels fordi de potentielle kunder udvikler sig hele tiden. Derfor er det vigtigt at gentage der, hvor det lykkes samt at vurdere/diskutere der, hvor man ikke får den forventede succes.

Jeg ønsker Jer alt held og lykke med dette. Hvordan arbejder I med jeres markedsføringskanaler?

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Kiranan skriver Skriv dig op