Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Ledelse vs. management

3,581 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
21 February 2012

Hvad er god ledelse, og hvordan definerer man lederskab?

Et spørgsmål jeg altid stiller når jeg arbejder med ledere, og i 9 ud af 10 tilfælde får jeg altid et svar der refererer til hvad den enkelte leder gør, og hvordan han eller hende praktiserer ledelse, eller hvad deres ledelsesstil er. - Eller hvilken ledelsesstil de har behov for!

Mange er blevet opdraget med en lignende holdning til dette spørgsmål, kombineret med en organisatorisk form der bedst betegnes som en pyramidemodel. Men er det altid i denne traditionelle form at den eller de egentlige leder opstår, eller findes der en række usynlige ledere, og i så fald hvorfor og hvordan fremkommer disse?

Det spændende er at ordet organisation stammer fra ordet organisme, hvilket indikerer en naturlig form. Men hvorledes fremmer vi en sådan naturlig form gennem ledelse og skaber de naturlige ledere?

Hvis vi hele tiden fokuserer på ledelsesstil, management og organisering og dermed lader os være bundet i gamle mønstre, beder vi så ikke blot om at få de samme gamle udfordringer igen og igen?

Problemet ligger ofte i designet og selve fokuseringen på organiseringen af organismen i stedet for grundlaget for selve organismen!

God ledelse og ledelsesstil er ikke en endegyldig model – ”one size fits all”, da vi alle har forskellige drømme og ønsker.

Et andet svar til ovenstående spørgsmål kan man finde i følgende sætning:

Hvordan skal Hvem lede Hvem til Hvad for Hvem?

Forvirret! – se med her ...

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Kim blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere