Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Personligt lederskab

3,758 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
12 January 2011

I forlængelse af den aktuelle debat om hvorvidt der er et snarligt folketingsvalg eller ikke, og de forskellige partiers forkvaklet forsøg på minimum hvert 4 år at udvise lederskab og visionære tanker, fik jeg lyst til at give mit beskedne bud på et personligt lederskab.

Generelt deler jeg samme opfattelse, som så mange andre, at verden har et desperat mangel på lederskab lige fra den internationale scene til vores egen lille andedam. Hvor man ser, at politik er blevet mere og mere visionsløst afløst af mere eller mindre forkvaklet målsætninger og tiltag ofte fremprovokeret af vores medier og gerne de mest useriøse af dem!. Men er dette nu kun vores kære politikker eller er det også forankret i befolkningen. En gammel kliche siger, at "hvor der en slagter, er der også en kunde"?, og hvad har det egentlig med personligt lederskab og iværksætteri at gøre!

Hvis vi tager udgangspunkt i det fornyeligt overstået årsskifte,– er det ofte præget af en række nye målsætninger professionelt som personligt. I bund og grund ønsker om at få mere, men vil vi nu også yde mere?

En vinkel på denne blog, der hurtig kunne blive til en kulturel eller politisk diskussion, hvilket jeg ikke i denne omgang vil bevæge mig ind på. Derimod vil jeg hellere beskrive en løsning på et godt fundament for et sundt lederskab og dermed også et personligt lederskab, og hvilken sammenhæng det har med ovenstående.

Fordi en rigtigt lederskab er ikke noget man kan uddanne sig til eller blive ansat som, eller få tildelt på en politisk scene. Et rigtig lederskab udspringer i bund og grund af den enkelte persons standarder og visioner. Hvilket også i sidste ende er, hvad vi vælger de rigtige ledere ud fra. Tag et hurtig kig tilbage i historien, og kom frem med en håndfuld af jeres egne større lederskikkelser, og se om i kan huske hvilken uddannelse, de har, modsat hvilke principper, standarder og visioner de står eller stod inde for!

 

 

Nu er det ikke fordi, jeg mener, at vi alle skal være den næste Nelson Mandela eller påtvinges en drøm om dette. Vi skal derimod tage lederskab for os selv og vores omverden, da ledere udspringer fra den enkelte person, og det er i sidste ende det, som vil hjælpe os på vej frem i livet. Det at tage ansvar og lederskab for sig selv, ved at designe sit eget liv i stedet for blot at lade det passere eller styre af andre.

Første skridt til dette er at definere ens standard, hvem er jeg, og hvad står jeg inde for! – Hvad vil jeg på ingen måde gå på kompromis med, Hvad er min standard! Hvordan vil jeg agere i dette liv overfor mig selv og andre. En personlige standard er ligesom ens egen personlig grundlov. Eller en fælles grundlov, hvis du lever i et partnerskab eller har børn. Så brug noget tid på at definere dig selv eller jer selv. Hvem er i og hvad står i inden for. Hvad er jeres standard når det kommer til venner/bekendte, børn, familie, sundhed, karriere, økonomi etc. og vigtigst af alt. Lev efter det, gør det til jeres egen grundlov og identitet i stedet for blot at prøve det, lade det styre eller blot passere.

Ens egen standard er jo i sidste ende, det der kontrollerer alle ens handlinger, og kvaliteten i jeres liv er lige frem proportionalt med jeres standarder ikke jeres handlinger, da disse er afledninger af disse. Jeres standard er jeres identitet, det er også derfor, man ser så mange mennesker kæmpe så meget med dette, og nogen endda i en sådan grad, at de skifter navn.

En standard er ikke omskiftelig, jeres handlinger derimod er, da de er præget af en omskiftelig verden, som vi med sikkerhed ved vil forandre sig, find dit fundament i dine standarder og ikke dine handlinger

Næste skridt er at definere sin vision, hvilket i princippet er en målsætning der indeholder ens standarder og afledte værdier for, hvad man gerne vil opnå. Hvilket er essentielt at definere for sig selv og sine nærmeste. Find ud af, hvad din vision er for dit forhold, karriere, fritid, børn etc.. Sæt dig ned og lav din vision for, hvorledes du vil have og ser den perfekte karriere, firma eller helbred og inddrag dine nærmeste. Lav en fælles vision om hvorledes i vil være forældre, og hvorledes jeres forhold skal være.

Vi er og har været vidne til en verdensomspændende økonomisk krise som for nogen er den første, de har oplevet og for andre den anden elle endda tredje. Uanset har mange fået et andet syn på deres omverden. Det spændende i denne sammenhæng er, at vores eget verdensbillede er en projektering af os selv, over i hvorledes verden hænger sammen.

Nonsens ville nogen mene, men brug dig selv som eksempel skiftede dit verdensbillede sig radikalt, da du blev selvstændig, direktør, leder eller forældre?

Hvis det nu er sandheden, så har vi jo lige fået den største gave af alle nemlig friheden til at vælge verdensbillede!. Hvis verden er i mod eller med os er det ofte begrundet i vores egen opfattelse af vores identitet og derfor også muligt at ændre

Så hvorfor skal vi gøre alt det her, først fremmest for os selv og vores omverden, da det er herigennem det rigtige og sunde lederskab fremkommer, som vi alle har så hårdt brug for. – Et godt værktøj til at finde ud af hvorfor, man mange gange skal gøre det ene eller andet er at sætte modsat fortegn foran det. Prøv engang! Lad være med at leve efter en standard, lad være med at have en vision eller mål med dit liv. – Lad blot livet passere i henhold til din partner, børn, helbred, karriere e.l.

I bund og grund, giv ikke dit liv nogen form for mening. – Dette burde være svar nok på, hvorfor du skal definere dine standarder og visioner, samt finde ud af hvorfor dit liv og andres liv er det vigtigste, vi er blevet givet!

Brug dette lille værktøj som en huske regel til hvad din standard, vision og underliggende årsag skal være i dit liv. 

Den hardcore iværksætter ville måske postulere: Hvad har det med min forretning at gøre. Svaret er simpelt – ligesom vi danner vores verdensbillede ud fra vores egen standarder, ligeså gør vi også med vores forretning. Så byt dig selv ud med din forretning i denne blog og benyt samme værktøjer, og du vil få en forretning der falder i hak med dig selv og din omverden, og derfor også opfylder dine ønsker og mål personligt som professionelt 

Keep Swinging

Kim Kampp

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Kim skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere