Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Det perfekte parforhold

2,153 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
20 December 2010

Julen er over os, og det er tid til at holde lidt ferie for rigtig mange og trække sig tilbage til ren afslapning og nærvær med hinanden og sine nærmeste. Derfor har dette indlæg også en lidt anden drejning og sikkert også for nogen lidt mere provokerende end nogle af mine andre indlæg, men stadig meget aktuelt, da hjemmefronten skal fungere i enhver iværksætters hverdag. Så lad os hoppe direkte ud i essen af denne blog, med et indledende spørgsmål? 

- I hvilken tilstand er dit forhold til din bedre halvdel og dine nærmeste?

Nogen befinder sig selvfølgelig i det ultimative forhold, hvor alt fungerer på et højere plan og ens hverdag er fyldt med kærlighed og passion!

Det er dog mit postulat, at i rigtig mange tilfælde er dette ikke sandt. Ofte ser jeg i mit coaching virke mange forskellig former på forhold. Alt lige fra forhold, der er fyldt med kærlighed, men ikke indeholder passion eller i bedste fald en udbrændt form. Til forhold, hvor den ene eller begge partnere allerede har planlagt deres flugt eller påtænker denne. Eller forhold, hvor man er gået fra at have livspartner til at have en værelseskammerat med eller uden ”bonus”.

Sørgeligt, da rigtig mange bruger enormt meget energi, tid og hele liv på forliste forhold og i rigtig mange tilfælde tages disse ikke op til overvejelse i frygt for det uventede eller en truende ensomhed.

Generelt er der 3 niveauer for forhold:

1. Mig, mig også lige mig selv:

Dit fokus er her, hvad du kan få ud af dit forhold. Du fungerer på et egocentrisk niveau og du baserer og kontrollerer dit forhold ud fra omverden. Her ses ofte, at folk leger en form for ”beskyldningsleg”: Fordi du gjorde ….., gjorde jeg …… En leg som også kan være indeholdt i næste niveau

2. Mig/Dig, Mig/Dig også MIG

Nogen kalder det også et ”Give and Take” forhold. Jeg giver på betingelse af, at jeg også kan tage eller få. For rigtig mange et helt naturligt forhold, men i bund og grund ikke meget anderledes end det forhold, dyr har i mellem hinanden eller vi har til vores husdyr. – Du får en godbid og jeg lidt opmærksomhed eller sagt på en anden måde min vilje!

En generel holdning, der kommer til udtryk her er, at jeg vil tage vare på mig selv og du på dig selv og baseret på dette tager vi os af hinanden. Dog med det for øje, at hvis man umiddelbart ikke kan opfylde den andens behov, er man ude af forholdet. En faktor, der i mange tilfælde skaber et konstant grundlag for stress

3. Dig dig også selvfølelig DIG

På dette niveau tager man det fulde ansvar for, hvorledes ens partner føler og har det, og man stopper ikke før, man opfylder denne partners behov. Dette giver grundlag for essentielle begreber som sikkerhed, tillid og oprigtig lykke, da det at give i princippet er indbegrebet af overskud, succes og lykke, lige meget om det udmåles i ens følelser eller penge!

Hvilket niveau er du på! – Hvilket niveau vil du gerne være på! - og hvad har du selv gjort for at komme på dette niveau.

Sørg for at leve dit forhold, og ikke kun teste det eller afprøve det! – Gør det og lev det. Der er stor forskel, da mange mennesker ikke føler speciel glæde ved at blive testet eller afprøvet eller være på prøve og slet ikke over en længere periode!.

De forskellige niveauer eller former som nævnt i min indledning er ikke permanente, ofte ses det, at folk hopper lidt frem og mest tilbage igen. Et forhold er en livslang proces med de bedste gevinster, man kan forstille sig såsom en lykkelig tilværelse med sin livspartner, børn, skabelse af en familie etc.. Dog er det vigtigste, at man gør op med sig selv, hvilket niveau der skal være målet for én selv, og hvorledes man selv vil tilgå dette. Fordi som i så meget andet, når man ved og er 100 % sikker på hvad man selv står for og vil stå for, gør det livets mange glæder og udfordringer noget nemmere.

En besnærende tanke er at skifte sin ”soulmate” og livspartner ud med sit eget firma og tilhørende kunder blot som et tankespind, og hermed overføre samme form for niveau inddeling, og holdning til hvorledes man vil tilgå det. Sikke en verden vi vil vågne op til, hvis det var tilfældet. Men det er en helt anden snak eller er det! Ofte projekterer vi vores private holdninger og gøren og laden ud i vores professionelle liv med alt, hvad dette indebærer.

Men lad os nu starte med det vigtigste og helt fundamentale og bygge os selv og sin gørende ud fra det. - Nemlig sine nærmeste og hvilken bedre tid, findes der ikke til dette end julen. Brug den kommende tid til at lave en fælles vision for, hvorledes jeres forhold skal være!

Glædelig Jul

Kim Kampp

PS. Succes er sjældent sjovt at fejre alene

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Kim skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere