Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Kim Kampp fra House of Visions Dreams is passion and focus is action

Dreams is passion and focus is action

2.082 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
08 July 2010

Igennem det sidste stykke tid har jeg uafhængigt af hinanden arbejdet sammen med et par klienter i forbindelse med mit coaching virke, hvor den ene havde sin egen virksomhed og den anden ansat i en ledelsesfunktion indenfor markedsføring. De havde begge nogle udfordringer i deres personlige og professionelle liv som i stor udstrækning kunne koges ned til det, som overskriften antyder: – Dreams is passion and fokus is action. Ikke, at dette er en exceptionel problemstilling - tværtimod, hvilket også er grunden til, at jeg har valgt at blogge om det.

Fordi rigtig mange og jeg selv inklusiv har været fanget af denne ”lidelse”, hvor man kommer til at dagdrømme så meget, at man hele tiden drømmer sig til sit endelig mål og helt glemmer at fokusere på de gøremål, der skal til for at nå målet eller drømmen. Mange tænker sig simpelthen rig i en sådan grad, at de glemmer at blive det. Sagt på en anden måde, er det enormt vigtigt at lære sig selv at fokusere, således at man ikke bliver et voksent barn med ADHD. En lidelse der for for øvrigt kan sammenlignes med ovenstående problemstilling, da den i ”gamle” dage ofte blev betegnet som en frisk dreng, der havde ild i røven og hang til dagdrømmeri!

Fokus og det at lære sig selv at fokusere er alfa omega og til det, findes der en helt masse værktøjer, man kan benytte sig af, hvilket vil blive for omfattende at beskrive i denne blog. Derimod munder de fleste ud i at fokusere kontinuerligt således, at det bliver en naturlig ting og falder en naturligt for - et såkaldt vanemønster. En vane eller vanemønster dannes ud fra handlinger der belønnes, som så kan have en negativ eller positiv karakter. Men processen er det samme.

En proces og metode der synliggører, hvor vigtigt det er, at vi sætter os selv op til at vinde og ikke fejle. Hvilket gøres bedst ved at lave opnåelige delmål, der vil give en stigende effekt

I forlængelse af denne mangel på fokusering, ser jeg ligeledes, at folk hele tiden vil tilføje flere og flere ting til deres liv, hvilket kan give nogle kritiske følgevirkninger. Selvom det faktisk i mange tilfælde giver mere lykke for den enkelte at slette eller fjerne dele eller visse elementer i ens liv. Jævnfør nedenstående ligninger:

A (Meget arbejde + 500 point) + B (Dårligt forhold % 500 point) = 0 point i ens liv

Løsningsmodul for mange:

A (Endnu mere arbejde + 9500 point) + B (Dårligt forhold % 500 point) = 9500 point i ens liv

To ligninger der forklarer årsagen til mange tilfælde og former for afhængighed, lige meget om det er dagdrømmeri, gambling, alkohol, arbejde m.m.

Så start med at finde ud af, hvad det er, du gerne vil og lav nogle opnåelige delmål, du kan fokusere på. Således, at du sætter dig selv op til at vinde og ikke fejle. En mere positiv vane at udvikle end det at fejle, man bliver forbløffet over, hvor mange der faktisk hver gang sætter sig selv op til at fejle. Há så samtidig in mente, at nogle gange for at få et godt liv, bliver man nød til at fjerne eller få succes med en ting af gangen i stedet for bare at tilføje en ny drøm ovenpå den anden

Keep Swinging
Kim Kampp

I kampp´ens hede #59

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Kim skriver Skriv dig op