Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Salg og kommunikation tips 4-5

3,788 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
11 May 2010

Vi kommunikerer dagligt med andre mennesker eller os selv, og typisk er dialogen med os selv markant større end med andre, hvilket i sig selv er bemærkelsesværdigt!

Denne dialog er påvirket af de ord og formuleringer, vi benytter os af og med omtanke, kan man bevæge sig selv eller andre i en positiv eller negativ retning ved valg af de rette ord. Et godt eksempel på dette er to ord, der er særdeles betydende i vores kommunikation. – Ordene ”Men” og ”Fordi”, da disse virker utrolig stærkt i vores underbevidsthed.

Prøv selv at lave nogle sætninger og brug de to forskellige ord og mærk efter, hvorledes de føles når du bliver konfronteret med men eller fordi. Ordet fordi, forbinder vi med noget ”positivt”, da det retfærdiggør eller bekræfter noget, hvilket er et stærk behov, vi alle har dybt inde i os selv. 

Faktisk ser man ofte, at selvom det der kommer efter ordet ”fordi” ikke har nogen mening, vil de fleste mennesker stadig nikke genkendende eller tage det for gode varer.

Eks. Når folk står i en kø og springer foran, her vil de fleste tage det for gode varer, hvis personen siger, jeg skal lige ……, fordi …….

Ordet men er derimod modsat rettet og giver typisk en følelse af noget modsat eller forkert, hvor betydningen hælder over imod formuleringer som. ”Nej, det kan du ikke, eller det er forkert det du siger”. Alt sammen noget man ikke vil høre

Jo mindre du bruger ordet Men, des mindre modstand vil du møde overfor dig selv og andre. Da vi alle inderst inde ikke har lyst til at blive fortalt, at vi skal det ene eller det andet eller, at vi er forkert på den.

Samlet set er vi vældig gode til at benytte os af negativ ladet ord i stedet for positive, en spændende og berigende øvelse er at fokusere på dette i sin egen dialog med sig selv eller andre og mærke det positive resultat til følge.

Hvor meget fylder negativ ladet ord i forhold til de positive ord i din daglige kommunikation?

Keep Swinging

Kim Kampp

I kampp´ens hede nr. 56

PS. 5. DEL AF SALG OG KOMMUNIKATON ER LAVET SOM VIDEOBLOG, DU KAN FINDE DEN HER!

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Kim skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere