Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Identitet

3.700 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
23 December 2009

Kim Kampp´s Julekalender 23. december

Slutningen af året nærmere sig, og et nyt år begynder og for mange giver det god grobund for en masse overvejelser om, hvad man gerne vil have et nyt år til at indeholde, og hvad fremtiden skal bestå af. Meget af dette vil jeg komme nærmere ind på i en nytårs blog, men inden dag vil jeg dog berøre et emne, som mange går og grubler over med sig selv – betydningen af og rammen om ens identitet.

Hvordan ser du dig selv, hvordan betragter du dig selv, – hvad er din identitet, et stort men essentielt spørgsmål, da det er afgørende for vores livsglæde, at denne stemmer overens med os selv og vores tanker og følelser.

Identitet er mange ting og vidt forskelligt for alle mennesker. Nogle mennesker bygger deres identitet op omkring deres arbejde, andre i deres børn. Andre finder det i det samme med modsat fortegn, som for eksempel, at man ikke har lyst til at arbejde, have børn eller lignende. Ens egen opfattelse af ens identitet er enten styrkende for en selv eller for nogen det modsatte, så hvis man i bund og grund ønsker at ændre en retning i ens liv, er den nemmeste og hurtigste vej at ændre eller tage sin egen opfattelse af sin identitet op til overvejelse. Visualisere hvor meget det betyder at følge eller ikke følge din egen identitet.

Lad os tage et eksempel:

Folk vil ofte gøre mere for andre end for sig selv.

Det bedste eksempel er nok forældre, der i mange tilfælde sætter deres liv på hold for deres børns skyld eller designer deres liv igennem deres børn. Er du et sted i dit liv, hvor din identitet stemmer overens med dine omgivelser, netværk og det du gør eller ikke gør. Hvor meget betyder, det du gør personligt som professionelt, med det du gerne vil, og med den identitet du har bestemt dig for. Hvem er du?

Første skridt er dog klarhed, så sæt dig ned i 5 min og skriv et par linier ned om, hvad der er din identitet, og hvad der skal ændres, styrkes eller bevares, og hvad det vil betyde for dig, hvis du ikke gør det.

Håber ikke det blev for dybe tanker på denne lillejuleaftens dag, men en velegnet øvelse eller samtale til brug for køreturen hjem til familien :-) .

Keep Swinging

Kim Kampp

I kampp´ens hede #46

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Kim skriver Skriv dig op