Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Kim Kampp fra House of Visions Den maskuline og feminine polarisering

Den maskuline og feminine polarisering

5,202 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
18 December 2009

Kim Kampp´s Julekalender 18. december.

Igennem mit virke som Life Coach ser jeg mange eksempler på forhold, der strander på grund af en sammensmeltning af den maskuline og feminine side. Eksemplerne er mange, men et par træder dog ofte frem.

Inspireret af dette klima topmødet kan man karakterisere mænd og kvinder som sydpolen og nordpolen, dog ser man verden over, at de 2 poler prøver at mødes og blande sig sammen til en ny pol, hvilket vi populært kalder metroseksuelle eller nærmere defineret at kvinder forsøger at være mere maskulin og mænd mere feminin.

I mange tilfælde skaber det en uharmoni, hvis kvinder opfatter mænd som behårede kvinder og omvendt, da der er en genetisk forskel og naturlig tiltrækning i mellem de to poler som undertrykkes. Mænd er fra naturens side karakteriseret som jægeren, der elsker at løse et problem og herefter slappe af. Hvorimod kvinder er af samler typen, der opfatter og sanser alt omkring dem, og derfor også ønsker at drøfte og bearbejde dette.

Bedste eksempel er nok en mands pengepung og en kvindes taske. – Pengepungen består typisk af kontanter, kreditkort og visitkort og kvindes taske af alskens mulige sager, der vægtes højt i det daglige brug.

Ofte kommer problemstillingen op, at manden ikke er lydhør overfor kvinden og, at han ikke ønsker at tale om problemer, hvilket er helt naturligt fra den maskuline side, da vi enten løser et problem eller gemmer det væk til en anden dag og i bund og grund ikke ønsker at dele det med andre før det er løst. Kvinden derimod er anderledes indrettet, da hun faktisk stresser af ved at tale om dagens strabadser til stor forvirring for manden, da han ikke forstår, hvorfor der skal tales så meget om problemer, der jo kan løses, hvorunder mandens lyst og villighed til dette skaber stor frustration hos kvinden, da hun ikke ønsker problemet løst af manden, men derimod blot ønsker at dele og tale om det.

Den feminine og maskuline part er indbegrebet af en naturlig tiltrækning og en sammensmeltning giver stor frustration hos begge partner. At manden tilegner sig en feminin facon for at imødekomme den maskuline kvinde er som en ond cirkel. Ligesom det forholder sig ved den feminine del, der forsøger at imødekomme den feminine mand ved at tilegne sig mere maskulinitet. Manden har eksempelvis svært ved at hamle op med en maskulin kvinde, da han fra naturens side ikke kan slås med denne som ved en mand, derimod forstår han langt bedre en feminin kvinde, da det naturligt er noget han til enhver tid vil bestræbe sig på at beskytte og gøre glad.

Keep Swinging

Kim Kampp

I kampp´ens hede #41 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Kim skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere