Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Hvor mange liv har du?

1,363 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
06 October 2009

Mange af os vil højst sandsynligt opleve, at vi kommer til at leve i flere år end vores forældre og bedsteforældre, hvilket er enormt glædeligt, da der er så mange muligheder i den verden, vi lever i.

Hvis man undersøger nogle af de trends, der gør sig gældende i verden, vil man blive overrasket på forskellige områder, da tiden går stærkt for mange mennesker og det samme gør udviklingen af trends.

Men hvilke trends er så afgørende i dag? Der findes et hav af dem, og et par af dem tror jeg med sikkerhed, at mange oplever i dag.

Trend nr. 1: ”99 lives”

Vi lever alle sammen forskellige liv. – Nogen mener, de har et kedeligt liv, spændende liv og andre et ordinært liv, men hvad bestemmer kvaliteten i ens liv, i sidste ende er det eneste svar – én selv. Men er det nu så simpelt?

Vi er alle ofre for en massiv informationsstrøm i dag, som bevidst eller ubevidst giver os en masse input men også krav og udfordringer til vores hverdag, som vi mange gange har svært ved at få til at harmonisere med vores eget jeg, hvilket betyder, at vi sorterer og gruppere dette for at skabe overblik og system i vores egen identitet. Forvirret? – også meningen eller blot fakta.

Lad os tage et eksempel på nutidens moderne superforældre: En middelaldrende mand der har en mellemleder stilling i en større dansk virksomhed samt en mindre virksomhed sammen med fruen. Deres virksomhed beskæftiger sig med salg af børnetøj og går bedre og bedre. Hvilket har betydet, at fruen har forlænget sin barsel med orlov for udover at være nybagt mor forsøger at koncentrerer sig om deres fælles selvstændige drøm. Udover sit professionelle liv og deres lille nye pige har de 2 dejlige drenge, der henholdsvis er 9 og 12 år, og som er utrolige aktive i den lokale fodbold- og spejder klub, hvilket gør, at faren er blevet organiseret i bestyrelsen i den lokale spejder forening og hjælpetræner i fodbold klubben. Alt dette i kombination med, at hans mor er oppe i årerne og på vej på plejehjem. I fritiden har han en voksende status og profil i den lokale ”Warcraft klan”, som tager en del af hans fritid, da han har en række forpligtigelser.

Ovenstående eksempel indeholder allerede en række forskellige ”liv” og ”personligheder”, der udgør personens dagligdag ofte i kombination med en række uforløste drømme personligt og professionelt, som de fleste går og sysler med. Hvorledes stiller det en som privat person? Hvordan danner man harmoni mellem det ene og det andet liv, eller vælger man blot at blive ”små skizofren”, og påtager sig forskellige roller. Eller flygter man til tider ind i en eller anden ”Second Life” drømme verden, i håb om et liv uden det samme sammensurium af forskellige liv og personligheder.

Hvor er du i dit liv, hvem er du, og hvorledes agerer du?

Trend nr. 2: ”Cashing out”

Måske er du en af dem, der netop er træt af denne livsstil og, at tiden flyver af sted og netop vælger at stoppe op og finde dig til rette med en simplere hverdag. Med det for øje, at du netop har tid nok og, at du vil nyde hverdagen og hver periode i dit liv, samt kunne se tilbage på dit liv, når alderdommen nærmere sig og sige til dig selv. Det var årtiet med det selvstændige virke, det var årtiet med det sociale organisations liv, og det var årtiet med karriere som lønmodtager etc..

Vi er alle en del af den samme verden og de huserende trends, både i forhold til hvorledes vi er personligt og professionelt. Ligeledes har vi alle sammen kun det ene liv, vi kender i dag eller hvad? Hvilke liv har du valgt, hvilke produkter og ydelser tilfører du dine forskellige liv, hvilke netværk, hvilke forhold etc.?. Hvad vælger vi fra og til, og i hvor stor grad designer vi vores liv, og ikke lader vi os styre af omgivelsernes magt!.

Bloggen er inspireret af Faith Popcorn – Brainreserve.

Har du behov for et time management program der tager udgangspunkt i netop at designe dit liv, finder du det her.

Link til Faith Popcorn facebook gruppe.

“Keep Swinging”

Kim Kampp

I kampp´ens hede nr. 26

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Kim skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere