Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Time Management

1.292 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
03 September 2009

Nå, men det er ved at være et godt stykke tid siden, at jeg har skrevet lidt på min blog her på Amino, men jeg har haft enormt travlt her på det sidste, blandt andet med en flytning fra det varme Syd Spanien her til det hjemmelig Dannevang med ustadigt vejr :-), men hvá det er sgu meget dejligt at være i DK igen :-). Jeg har valgt at skrive lidt om time management i dette afsnit, da det ligger mig meget på sinde i øjeblikket, dels i form af udvikling af et nyt system inde for det, men hovedsageligt fordi det kan ændre så meget i folks personlige og professionelle liv i en positiv retning.

Mange mennesker er så passioneret omkring, hvad de gør, så fokuseret på deres forpligtelser, og så engageret i deres arbejde, at en del af deres liv er et forbillede, mens resten er i ruiner.

Mange mennesker forstår værdien af balance og har formentlig gjort adskillige forsøg på at opnå det, med gode intentioner om at ”gøre mere for det”, tage orlov, genoprette forbindelsen med venner o.l.. Fakta er dog stadig, at mange oplever uger eller måneder passere uden nogen form for handling.

Livet i dag er fyldt med så mange opgaver, attraktive muligheder, krav og distraktioner at et harmonisk og balanceret liv kan føles som en umulig drøm. Men ingen kan lide at føle sig "ude af balance," at leve et liv i balance er en integreret funktion med den højeste levestandard.

Hvis du arbejder hårdt for at tjene penge og betale regninger, og udsætter alt andet i dit liv ", indtil bedre tider," så begår du en stor fejl. At skabe mere balance i dit liv indbefatter blandt andet ordentlig hvile, stræbe efter fysisk, mentalt og følelsesmæssige trivsel, samt kvalitets tid sammen med dine kære. Faktisk øger det din produktivitet. Det gælder om at være et helt menneske og ikke et halvt.

Et værktøj til dette kunne være et timemanagement system, her findes der et hav af systemer i dag, hvoraf mange er udmærket, hvilke der er bedst er svært at sige, da jeg i de fleste tilfælde faldt tilbage til min gamle ”To Do liste” og normale kalender, hvilket i sig selv betragtes af mange som et timemanagement system. Så hvorfor er det, at vi mange gange ikke når det, vi vil eller skal, og ender med at blive stresset, frustreret eller lignende. Selvom vi er udstyret med det ene system efter andet.

Time management handler i bund og grund om kontrol og fokus, to essentielle begreber der i stor udstrækning bestemmer kvaliteten i vores liv. Problemstillingen ligger i, at de fleste starter med at spørge sig selv, hvad de bør og skal gøre, hvilket udelader de vigtigste spørgsmål! Hvad er det, jeg gerne vil, hvad er det, der driver mig og bevæger mig i den retning, jeg inderligt ønsker. Spørgsmål som er fundamentale, hvis man vil have det rigtige fokus og kontrol med sit liv.

Forstil dig eksempelvis, at du lægger alle de ting, du har på kontoret ned i en stor bunke på gulvet. Dette vil højst sandsynlig ikke skabe større kontrol og fokus - tværtimod. Forstil dig herefter, at du starter med at sætte alle dine ting pænt på plads i den orden, du nu ønsker, vil det skabe fokus og kontrol? Det vil om ikke andet skabe overblik, men spørgsmålet er, om det vil give dig svar på, hvad det virkelig er du vil med disse ting, og skabe en rettesnor, der automatisk kvalificere alt, hvad der giver kvalitet for dig og dit liv.

Hvis man hele tiden fokuserer på, hvad det er man skal, vil det for det første virke uoverkommeligt for de fleste og for det andet vil man ende med at rende rundt efter ting, der ikke tilfredsstiller en i forhold til den vision, man har om sit liv, og man ender i frustration eller værre endnu en form for identitetskrise, før forhold krise, stress, depression e.l.. Man er kort sagt blevet en slave af sine egne og andres gøremål.

En af de vigtigste ting i ens liv er jo, at man kontinuerligt udvikler sig, hvilket ens dagligdag gerne skulle afspille. Prøv eksempelvis, at se hvor mange af dine ”To Do liste ting” eller kalender aftaler der reflektere dette

Årsagen til, at man ikke fuldføre sine daglige gøremål, eller laver dem i sidste øjeblik er i mange tilfælde IKKE, at man ikke kan eller har tid, men i bund og grund, at man ikke har den store lyst, eller at det ikke har nogen nævneværdige konsekvens for en og synes ligegyldigt. Vil det ikke være fantastisk at leve et liv, hvor du er i balance med det, du vil, og konstant har følelsen af, at du lever det liv, du vil samt har kraften og overskuddet til det.

Det at være en fantastisk organisator eller planlægger, gør ikke, at man lever det liv man drømmer om!

De fleste har forskellige mål og visioner for deres liv, men meget få følger dem, og endnu mindre har en plan for dette. Hvorledes vil dit liv være, hvis du havde dette, dels for dig selv, men også havde muligheden for at kunne skabe det for dine nærmeste eller din forretning

Det er IKKE mængden af muligheder, talent e.l., der definerer kvaliteten i folk liv, dette har historien vist os i utallige tilfælde. Det der skaber kvaliteten i dit liv er klarhed over, hvad man virkelig gerne vil. Kombineret med en klar plan, der giver fokus og kontrol. En plan som ikke kun er en computer model eller program, eller en bestemt hylde og arkiv system. Men en måde at tænke på - en tankegang, der automatisk systematisere, hvad det er man virkelig gerne vil.

Hvis man kun fokuserer på gøremålene, vil det for de fleste virke uoverkommeligt, men hvis man i stedet fokusere på det, man virkelig gerne vil, – ændrer det billedet fuldstændigt. Hvad er det jeg vil have ud af det dette forhold, job, dag, måned, år, hobby etc.?

Den bedste orden, overblik og i sidste ende kontrol og fokus, får du ved at spørge dig selv.

Hvad er det jeg virkelig vil med ”disse ting” på gulvet

  • Hvad er det jeg virkelig vil

  • Hvorfor vil jeg det

  • og slutteligt hvorledes udnytter jeg den fornødne ressource vi har – Tid.

Læg din ”To Do liste” til side, luk din kalender og start med at finde ud af, HVAD det er, du virkelig gerne vil, og HVORFOR er det, at du gerne vil have det og sluttelig, HVORLEDES gør jeg det.

Vigtigst er det, at dette er specifikt og målbart for dig selv og synes opnåeligt. Start med at leve og designe dit liv ud fra det, og jeg garanterer dig, at dette vil skabe et helt nyt system for dig selv og din omverden, der giver dig et langt større fokus og kontrol.

"Keep swinging"

Kim Kampp

I kampp´ens hede # 21

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Kim skriver Skriv dig op