Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Rasmus "modsat"

1.652 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
16 July 2009

Sidder i høj sol og spansk sommer med en temperatur der nærmer sig de 40 grader og funderer lidt over mine iværksætter stunder nye som gamle, med et skævt smil og betænksomhed over det næste halve års forløb, hvor vi tager teltpælene op og flytter vores ”base” til Danmark i forbindelse med opstart af en række projekter og trang til luftforandring.

Beklager mig, gør jeg bestemt ikke, tværtimod. Spanien og det at være iværksætter er skønt, og noget der burde afprøves af de fleste personer. Friheden til at være er nu gennemgående i mit liv. Hvilket får mig til at tænke på denne lille anekdote, jeg hørte den anden dag.

 

Rasmus ”modsat”

En skoleklasse sidder ivrigt i en af de ugentlig kreative timer – formning. Dagens opgave er at tegne: Mens alle eleverne sidder og udtrykker deres kreative evner på bedste vis, vandrer den aldrende lærerinde hvileløst rundt og kontrollerer om drengene nu kun tegner tændstik mænd og biler, eller om de nu også udtrykker sig i farver.

Lærerinden vil have, at de skal udtrykke sig i farver dels for at udvikle deres kreative evner, men også for hendes egen skyld, da hun svagt husker et halvgammelt kursus, hun havde på seminaret, hvor man kunne se ind i folks sjæl ud fra deres tegninger, hvilket jo vil bekræfte hende i hendes egen evaluering af eleverne.

Lærerinden stopper op, da hun når til Rasmus´ tegning – ”klassens sorte får”, der altid har en anden mening og holdning end de andre. Rasmus, hvad er det, du tegner?, spørger lærerinden lidt bebrejdende, hvorefter Rasmus svarer. – "Jeg tegner Gud". Lærerinden, der er lidt halv religiøs eller i hvert fald betaler det årlige kontingent til folkekirken igennem ”skatten”, og som minimum går i kirke hver juleaftensdag svarer. Du kan ikke tegne Gud! Ingen ved hvorledes han ser ud!. Rasmus ”modsat” tænker ganske kort over svaret og udbryder. ”Det vil de efter jeg er færdig”!

 

Børn er heldigvis forskånet for alt for mange forhåndsholdninger, meninger og ”facts” og lader ikke andres meninger og holdninger styrer deres hverdag. Vi alle danner en platform af referencer, som vi står på og danner vores personlighed ud fra. Et regelsæt og moral som gør os til dem, vi er, men som også begrænser os. Alt for mange vælger deres vej i livet ud fra, hvad der er acceptabelt i forhold til deres omgangskreds og omverden.

Livet er dit og kun dit, og du får kun det liv, du kender en gang. Brug det, og design dit liv som du vil og ikke som andre vil. Gør det du brænder for og brug dig selv og bliv den bedste udgave af dig selv.  

I kampp´ens hede #19

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Kim skriver Skriv dig op