Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Den nye iværksætter type

1.413 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
02 July 2009

Typen af iværksætter ændrer sig i takt med, at verden og nye generationer kommer til. USA er et godt sted at spotte nye trends og Danmark er godt med, ud af den amerikanske arbejdsstyrke er 30 % freelancere / iværksættere og typen af disse ændrer sig i takt med dette. 

Nedgangstider skaber ofte utraditionelle og nye virksomheder, ligeledes forholder det sig i dag. I forhold til tidligere ses en ny type af iværksættere, der bedst betegnes som freelancer, der har fundet sin grobund i et finansielt marked, der er drænet for de store udfoldelser.

Freelancer dukker frem i alle typer job lige fra hunde luftning til HR stillinger og bliver mere og mere populære. Deres virksomhed er en livsstil der udmøntes i en form for deltids virksomheds ejer, free spirit og professionel ”hustler”

Virksomheder bruger typisk freelancer som en blød mellemlanding eller en middelvej til et decideret arbejdsforhold i et presset marked, og mængden og typen af disse job er mangeartet. Dette skal ses i kombination med den nye generation Y som er præget af en stor frihedsfølelse og trang til variation i deres professionelle liv. I dag er en freelancers job en kombination af mange former for ydelser og ofte i ledtog med velgørenhedsarbejde.

Denne ændring i arbejdsstyrken skaber en række krav til iværksættere / freelancere:

  • Betragt dig selv som virksomheds ejere og ikke freelancer
  • Sørg for at have mere end 1 eller 2 faste kunder, da fordelene ved dette ellers vil være begrænset i forhold til et normalt ansættelsesforhold
  • Sørg for at basere dit arbejde på skriftlige aftaler og kontrakter, lad dig ikke snyde af tro og håb på dit sociale netværk. Ligeledes kan disse skriftlige aftaler genforhandles til din fordel, disse er meget mere fleksible end ansættelseskontrakter
  • Find din niche og styrke, men vær forberedt på at skulle udvide denne - ex. en web designer vil kunne drage fordel af at tilbyde SEO og lettere programmering.
  • Sørg for at fakturere det rette beløb, undersøg markedet for dine ydelser og tag den rette pris for dit arbejde høj eller lav. Vær ikke bange for at tage penge for dit arbejde!
  • Brug ikke alt hvad du fakturerer - sørg for at spare op og opbyg kapital i din virksomhed. Hvis du løber tør for penge er det ligesom en bil uden brændstof. En anden mulighed er at opbygge dine projekter med underleverandører af selvstændige for at sprede risikoen og udvide profilen og din platform af ydelser.
  • Sørg for at levere et godt stykke arbejde og til tiden, alt for mange opgaver giver i mange tilfælde bagslag.

    God Weekend

    Kim Kampp

    I kampp´ens hede #18

     

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Kim skriver Skriv dig op