Amino Ekspertblog

Ekspertblogger på Amino om coaching og ledelse

Den 1,2,3,4,5, og 6. sans

Skrevet af:
28. maj 2009 | 5.660 Visninger | 0 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Kim Kampp fra House of Visions

Ekspertblogger på Amino om coaching og ledelse

 

Har lige sat mig ned efter en dejlig lang løbetur, tog lidt tid at tage mig sammen i dag, så forventede ikke det helt vilde, men sikken en tur. På engelsk kalder man det ”Emotionel Flood”, direkte oversat til dansk er det noget i retning af en ”strøm af følelser”. Lad mig prøve at beskrive det lidt nærmere: Kender i den situation, hvor man føler sig i sit es - en følelse af, at hele ens krop, sanser og mentale tilstand dirrer. - Først er det som om, at hele ens krop står stille, blot for at lade op, eller skærpe og alarmere hver eneste celle i ens krop til at modtage alle de indtryk den kan på engang. Lidt det samme som at tage alle de positive indtryk, man kan få på en times løbetur forstærke dem til det dobbelte, tre dobbelte eller mere, blande dem alle sammen i en kurv og indtage dem alle på engang.

Volapyk for nogen og en genkendelig situation for andre, for dem der ikke har prøvet har i noget fantastisk til gode. Turen fik mig til at tænke over ens sanser. Noget af det smukkeste og mest vidunderlige vi mennesker har, vi er født med 5 nogen siger 6, men beviseligt 5 stk., hvilken sans der er bedst kan man diskutere til hudløshed, for til sidst at komme til den konklusion, at de alle er fantastiske. Tænk over det...!!

Din Synssans:        

Hvilken fantastisk sans, hvor mange smukke ting, mennesker, situationer, eventyrlige øjeblikke har du ikke fået igennem denne: Måske synet af din kæreste den første gang du så ham/hende, da dit barn kom til verden, dig selv vokse, naturens mange skabninger, årstider, dyr, solopgang eller solnedgang etc...

Din Lugtesans:        

Duften af nyslået græs, duften af forårets komme.  Duften af din mors kogekunst, duften af dig selv, dine nærmeste - eller blot din livret med din favorit krydderier. Duften af juleaften, duften af din spritnye bil med ægte lædersæder, duften af din ynglings parfume! Vidste du, at duftesansen er enormt styrende og udgør en stor del af nydelsen du får igennem din smagssans

Din Smagssans:        

Denne består af 10,0000 forskellige smagsløg..!!, bare at tænke på hvilke underværker den gør for mig hver dag gør mig glad. Lige fra min friske frugt om morgen til mine livretter om aften, eller min ynglings drik, vin, øl eller whisky. Eller noget smagfuldt som smagen af naturen, regnen, vinden eller din elskede!.

Din Høresans:        

Elsker denne sans, kan ikke leve uden musik, tænk at vi er blevet beriget med mennesker på denne jord som kan skabe lyde, der kan gør os kede af det, opstemte, glade og lykkelige blot efter vi har hørt deres musiske sammensætning af lyde på et par minutter. Eller hvem kan ikke lyde lyden af naturens virke, vinden, blæsten, regnen eller sommerens indvirkning på vores omgivelser? Forældre til børn vil sikkert stadig kunne huske sit barns første ord, og du vil sikkert, hvis du husker rigtig godt efter kunne høre din forældres betryggende stemme. Som straks udløser vores sidste sans

Din Følelsessans:        

Denne sans er utrolig! En blind person siger han kan se med den!. Igennem din følelsessans kan du mærke det usagte, de fysiske vibrationer og de ikke fysiske. Det er en af de første sanser du lærer med, den kan give dig varme og tryghed og det modsatte. Det er den sans der får det hele til at hænge sammen og får dig til at føle dig som du er, et af naturen mesterværker.

Hvilket bringer mig til den mest diskuterede sans af alle, vores ”Sjette Sans”, hvorvidt den findes eller ikke vil jeg lade stå ubesvaret, men for dem der har den.

Brug den…! Pas på jer selv og jeres sanser, lev sundt mental og fysisk, og få glæden af et ”emotionel flood”, jeg kunne ikke undvære en eneste af mine sanser!

I kampp´hede #16

PS. Læs mere på www.kimkampp.com/blog
 

Læs også


Kommentarer

Vær den første til at skrive en kommentar
 

Tilføj en kommentar

 

 
For at holde spammere ude, fortæl os hvad er: syv + fire =
Husk Mig

Få besked når der kommenteres (Log ind for at få tilsendt mail)
 

Om denne blog


Få besked når Kim skriver


Om Kim Kampp

Min passion er at finde nøglen til, hvorfor vi gør som vi gør - personligt som professionelt. En passion som danner grundlag for min virksomhed House of Visions samt en række tilhørende brands og metodikker såsom S.O.S. Sandheden om salg  Det Mentale Kompas og Erhvervskompasset.  Alt sammen værktøjer og metoder, jeg benytter til at hjælpe virksomheder og private med at danne bro over den kløft, der ofte eksisterer i mellem det, man gerne vil og reelt opnår.

Baseret på mit coachingvirke, 20 år erhvervserfaring og opstart af 15 forskellige virksomheder tilbyder jeg personlig coaching og erhvervscoaching.

Find mere information her og indløs samtidigt dit gavekort på 750 kr. for et 1/2 års coaching forløb for alle Amino-medlemmer ved at skrive dit brugernavn i beskedfeltet ved bestilling - klik her

        


Kim på Twitter

Hvis du vil have besked når Kim og ligesindede bloggere har lavet et nyt indlæg, så klik her:


Seneste kommentarer