Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Er du eller din Boss X eller Y

1.532 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
13 May 2009

Igennem det sidste årti har vi alle været vidne til et holdningsskifte dels i form af den nye generation y, der kommer ud på arbejdsmarkedet, men også i den ledelses stil der praktiseres på arbejdspladser.

Den nye generation stiller større krav til firmaets værdigrundlag, forandringsvillighed og kontakt til den øvrige verden udover vores egen lille andedam. Specielt påvirket af den teknologi, vi alle har bevæbnet os med i dag i form af mobile telefoner, lommecomputer, elektroniske aviser, ipods, interaktive spillemoduler, sociale medier m.m. Grundlæggende kan denne generation Y beskrives med en holdningsændring om, at arbejdspladsen skal tilpasse sig deres liv og ikke omvendt. Ligeledes sættes udvikling og evner højt, mange firmaer forsøger eksempelvis at tilpasse sig denne generation med at tilbyde incentives som arbejde i non profit organisation i forskellige perioder med betalt gage. Dette dels som et gode, men også som en måde at udvikle de ansattes evner, hvilket falder godt ind i denne nye generations grundlæggende filosofier omkring livet og arbejdet. Måske derfor er denne generation også udnævnt som den mest dovne.

Ovenstående udvikler en argumentation for en ændring i ledelsesstilen hvilket også har gjort sit udslag, men ikke kun baseret på den nye generation Y og den tidligere generation X ´s sammensmeltning på arbejdspladserne, men så sandelig også på grund af den stigende globale konkurrence alle arbejdspladser oplever samt et større og stigende krav til bedre produkter og service. 

En leder har altid haft 3 hovedområder at koncentrere sig ud fra: Det ”tekniske syn” på ens produkter, det konceptuelle og i sidste ende det humanistiske aspekt. Den ældre generation X kan nikke genkendende den klassiske ordre givende chef, topstyret ledelse, der var nøglen til alt forfremmelse relateret til ens job. I dag ser man derimod mange nye ledelsesmetoder, hvor fokuset mere er baseret på coaching, integration og løsnings baseret ledelse.

En befrielses for mange og genstand til stor forvirring for andre. Forskelle og opfattelse blandt generationerne, der er så mangeartet, at vi i dag ser arbejdspladser der ansætter skuespiller til at tydeliggøre dette og skabe debat, sidste jeg læste om var Goldmann Sachs, der praktiserede dette.

Verden er i forandring og tak skæbne for det. Men hvad kommer til at kendetegne den næste generation?

I kampp´ens hede #15

PS. Læs mere på http://www.kimkampp.com/blog


 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Kim skriver Skriv dig op