Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Facebook vs. Ytringsfrihed

1,300 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
28 March 2009

Er det slut med vores privatliv og ytringsfrihed ? De sociale medier er over os som aldrig før, og verden bliver mindre og mindre.

Vi kender alle til det..! Vi oplever alle episoder i vores hverdag, hvor vi bare fordriver tiden med et eller andet. - Ofte når vi har brug for lidt tid for os selv, eller luft for et eller andet. Det kunne enten være i forbindelse med arbejdspres, kollegialt samvær eller familiær hygge, hvor vi er den “forstående” ægtefælle eller forældre.

Hvorledes spenderer vi så den tid, en del af det på sociale medier i forskellige former, hvilket har bevirket, at balancen mellem privat liv og arbejdsliv er blevet betydelig mindre. Ligeledes er vores eget privatliv ikke helt privat længere, da vi som personer er blevet betydelig mere blottet for omverden.

I dag ser vi de første eksempler på fyringer begrundet i ansattes adfærd på facebook, hvor de har ytret sig negativt omkring deres arbejdsplads.

Blot for et par år siden, var det hvorvidt e-mail afsendt fra ens arbejdsplads kunne betragtes som privat eller ikke, rent juridisk. I dag er det facebook og andre sociale medier, - hvad er det næste og hvem sætter grænserne for dette, hvis der er og skal være nogen…!!

Eksemplerne er mange og skillelinien for ens privat- og professionelle liv er diffus og ikke eksisterende. Sidste efterår blev 13 Virgin Atlantic ansatte fyret for at kritisere selskabets passagerer i en diskussion på Facebook. Flyselskabet mente, at det "bragte selskabet i miskredit."

Ansvarlighed og ansvar for ens egne og ”frivillige” handlinger, meninger og gøren er mere aktuel og vigtigere end nogensinde.

De bedste ansvarlige hilsner

Kim

I kampp`ens hede #8

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Kim blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere