Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Opråb - Bekæmp feriepenge

1,913 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
12 February 2009

Nu har jeg både betalt til ferieordningen som selvstændig og lønmodtager samt modtaget penge herfra, men sikken en ordning og HVORFOR er mit store spørgsmål?

Afhængig af hvilken ordning man tilhører ferie med løn eller uden løn, skal der indeholdes optil 12,5 % af ens løn til statens ferieordning, som man så skal bede om at få udbetalt det følgende år, efter anvisning om at man SKAL holde ferie. Om man lyster det eller ikke, er dette afgørende for om man kan få feriepenge.

Dette er specielt problematisk, hvis man i mellemtiden er blevet selvstændig og så skal holde ferie fra sin selvstændige forretning og dokumentere dette ☺.

Hvorvidt de specifikke regler for indberetning o.l. er rigtige eller forkerte, er ikke af min store interesse. Det største problem er, at vi har en sådan ordning, da jeg ikke kan se nogle saglige argumenter for hvorfor, andet end et levn fra gamle fagforeningers kamp, der længe er overstået og burde begraves.

Helt nøgternt lader vi staten beholde en anselig sum af VORES EGNE PENGE, som vi har arbejdet for og ikke dem. Hvorunder de høster renterne og sætter et stort bekosteligt system op, som vi så betale for igennem vores skat...!

Hvad får vi så ud af det, – en formynder stat der bestemmer og administrerer vores penge, da de ikke er af den opfattelse, at vi selv kan: Derfor skal vi hvert år bede om lov til at få vores ”lommepenge” til ferien, og hvis ikke vi vil holde en sådan tager ”mor og far” alle sammen. Medmindre at man snyder med sine feriepenge, hvilket nærmest er blevet en årlig tilbagevendende offentlig begivenhed.

Hvis man ikke selv kan administrere sine penge, kan man jo få en budget konto e.l. Det vil ens bank hellere end gerne hjælpe med, måske kunne det være et tiltrængt indskud i en fallerende bankverden, også ville man endda kunne drage gavn af en forøgede kredit og renter ☺.

Sidste år skrev jeg til ”Claus Hjort” om dette i håb om en forklaring og det bedste saglig argument var i overordnede træk, at det skulle ses i lyset af en større europæisk ordning. Der havde eksisteret i årevis og var så integreret, at det selvfølelig var svært at ændre. Hvilket i min verden ikke er et argument, – specielt ikke i verden som i dag, der kræver, at vi konstant udvikler og fornyer os.

Egentlig synes jeg bare, at folk skal have deres fulde løn til fri disposition, og ikke have nogle til at bestemme, hvad de skal bruge deres penge på, som de tjener ved deres arbejde. Synes ikke det er for meget forlangt, – så vidt jeg fik af vide, blev man fuld myndig, da man fyldte 18 år.

Så kære regering, husk nu det gamle liberalistiske begreb, at ”pengene ligger bedste i borgernes lommer”, – eller har i helt glemt det.

Ærbødigst

Kim Kampp

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Kim blogindlæg Skriv dig op