Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Kim Kampp fra House of Visions Kan ikke fordrage nærige mennesker..

Kan ikke fordrage nærige mennesker..

3,885 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
07 February 2009

Forleden havde jeg en diskussion med nogle amerikanske og danske piger på min spanske sprogskole, hvilket bragte nogle minder tilbage til min tidligere periode som Cafe ejer, hvor jeg mildest talt blev utrolig træt af danskers vane for nærighed.

Kan vi dele denne øl, ret, te osv. - kan jeg betale 2/5 del af denne vin ?, da jeg kun har drukket 2 glas ud af 5. Vi skal bare have en lille salat og noget postevand med is, mynte og en citronskive, vel og mærke gratis inden de 2 fyre i baren får øje på os og kan købe en et par glas vin til os ☺, hvorefter der bliver fremtvunget et lille smil og blink i øjet, i håb om at bartenderen falder på deres ”uimodståelig” charme (eller mangel på samme).

Bemærkninger som efter min bedste overbevisning er mere normen, end en enkelt stående begivenhed. De omtalte personer har vel og mærke alle gode job, penge etc.. Men det at kunne dele ud af sig selv sin økonomi, følelser o.l. har åbenbart aldrig været en del af dem eller deres opdragelse.

Anderledes er det her i Spanien, hvor man som en gruppe, hvis man er ude og spise e.l., har som kutyme at dele regningen lige over – uanset om den ene eller anden har drukket 1/3 mere vin eller spist 3 tapas. En ren befrielse, da det skaber et samvær og en grobund for en åbenhed som mennesker – hvor man gerne deler ud af sig selv !.

Sjovt nok kom denne diskussion op blandt nogle af de danske og amerikanske piger som følte sig enormt stødt over denne kutyme, da de jo normalt kun bestiller en salat en ”Agua sin gas” (hvilket også koster penge her ☺): De mente ikke det var rimeligt, da de jo havde en snæver økonomi, hvilket er svært at bifalde, når det kommer fra personer da sidder i det nyeste tøj og en månedlig frisure til minimum 650 kr., hvilket for dem er en bydende nødvendighed for overlevelse i den vestlige verden.

Sjovt nok at mode ikke kan blive dyrt nok, men samværet med andre så billigt som muligt. Måske er det bare mig men samvær med mine venner, bekendte og andre mennesker vægter højere end andre materiale ting.

Kan ikke fordrage nærige mennesker, de er ikke kun er nærige økonomisk, men på alle andre fronter.

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Kim blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere