Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs IT-Entreprenøren's tanker og ideér Hvorfor vælge Open Source til erhvervslivet

Hvorfor vælge Open Source til erhvervslivet

924 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
22 November 2018

Der er en lang række årsager til, at Open Source-software virker bedre end proprietær, men en af hovedårsagerne er samfundet af mennesker. Som et eksempel har Drupal mere end 100.000 mennesker over hele verden, der aktivt bidrager til softwaren. For at sammenligne har Microsoft cirka 114.000 medarbejdere. Men hvad betyder Open Source virkelig og hvorfor kan I som virksomhed drage nytte af dette?

Open Source-software er fra brugere til brugere. Det vedligeholdes af frivillige og medlemmer af fællesskabet. Den er tilgængelig og åben for alle, der gerne vil kopiere, bruge, redigere og bidrage til ethvert Open Source formål. Som følge heraf har Open Source software sine fordele – omkostninger, fleksibilitet, frihed, sikkerhed og fællesskab. Open Source software har oplevet massiv vækst og accept i erhvervslivet og med god grund.

Her er fem fordele ved at vedtage Open Source software i Jeres virksomhed:

 

Sikkerhed

Linus Torvalds, skaberen af ​​Linux, udarbejdede denne ide og den er blevet kaldt “Linus Lov”. Linus sagde: “I betragtning af nok øjne er alle fejl små”, hvilket betyder, at jo flere mennesker der benytter og tester et stykke kode, desto større sandsynlighed er der for, at et problem vil blive bemærket og fikset hurtigt.

I verden af ​​lukket software, har ingen uden for kontoret et fingerpeg om, hvilke fejl der er til stede. Når en fejl er opdaget, kan det ofte tage uger eller måneder for virksomhederne at frigive en rettelse til deres produkt. Proprietær software har tendens til at tage argumentet “sikkerhed gennem uklarhed”.

Selvom Open Source-software kan have mere “opdagede fejl” end lukkede alternativer, opdages disse fejl normalt før de kan forårsage alvorlig skade og bliver hurtigt fikset. Den proprietære software løber risikoen for en ny fejlopdagelse efter en større udgivelse og kan tage meget længere tid for en løsning, der skal anvendes. Held og lykke til alle de virksomheder, der kører det i mellemtiden.

 

Fleksibilitet

Når du køber ind i proprietær software, er du “låst” til den løsning som softwaren har at tilbyde. Open Source software er fleksibel. Du kan tage det, bruge det og ændre det for at imødekomme dine specifikke behov. Du behøver ikke at kaste flere penge efter et problem eller dårlig software, der ikke opfylder dine behov. Drupal er et godt eksempel, der er blevet vedtaget bredt på tværs af den offentlige sektor, herunder byer, byer, universiteter og selv “Det Hvide Hus”.

De virksomheder, der udvikler proprietær software, vil gerne holde dig lukket. Microsofts Windows og Office er førende eksempler. De er med vilje begrænset til at arbejde inden for Microsofts økosystem og designet til at begrænse integrationen med tredjeparts applikationer.

Med åben kilde er din virksomhed fri for softwareleverandørens visioner, krav, priser, prioriteringer og hvad du gør med den software.

 

Fællesskab

Open Source software er bygget af et fællesskab af kyndige og lidenskabelige teams og enkeltpersoner. De bryder sig om vigtigheden af frihed og ønsker, at deres software er brugbart og tilgængelig. Du finder dokumentation, maillister, forummer, wikier, nyhedsgrupper eller endda livechats til alle populære Open Source-projekter.

Samfundet bag Open Source er uovertruffen i tal, lidenskab, viden og initiativ. Her vil jeg personligt anbefale LinuxIN, der er et dansk Linux forum, med masser af venlige og hjælpsomme mennesker.

 

Kvalitet

Open Source-software er mere tilbøjelig til at levere, hvad slutbrugeren har brug for, fordi de mennesker, der laver det, ofte selv er brugere. Med Open Source handler det ikke om, hvad sælgerne mener, at deres kunder ønsker. Brugerne og udviklerne bidrager til den software, de bryder sig om og de gør det godt. Faktisk vælger mange virksomheder Open Source-løsninger for sin tekniske overlegenhed.

 

Pris

Det er gratis. det meste er i hvert fald gratis.

Denne årsag alene bør være nok for virksomhederne til at vedtage Open Source-software. Du får alle fordelene til nulpris. Proprietær software (især forretningsmæssigt vendt) kan koste en formue i indkøb eller kan koste dig over tid ved årligt abonnement. Alle disse omkostninger opbygger og suger sandsynligvis mere ud af din virksomhed end du sikkert aner.

Tag springet. Skær ledningen. Open Source software byder dig velkommen.

(Kilde: FRIcomputer.dk)

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Slettet blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere