Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Den studerende iværksætter

2,542 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
11 May 2017

Novelleanalyse af ”Voksne mennesker kan godt tale om sex” eller lægge kræfter i sit nystartede iværksætterprojekt, som er det fedeste hele verden at arbejde med? Et umiddelbart nemt valg, men alligevel kompliceret for den studerende iværksætter. Hvordan pokker får man tid til at banke en virksomhed på benene, hvis man samtidig ønsker at varetage sin igangværende uddannelse med nogenlunde karakterer? En splittelse kan forekomme, når to stærke kræfter hivet i hver sit ærme.

 

De dygtige iværksætter fylder vor øre med motiverende, vejledende vendinger, der går på, at det kræver sit arbejde, hvis man vil se sin virksomhed blive til noget. Selvfølgelig. Derfor kan det umiddelbart lyde som et markant tilbageslag, hvis man samtidig skal studere 30 timer ugentligt. Alligevel vil jeg gerne slå et slag for, at det er muligt at balancere de to ting – men det kræver en nøje afmåling, og at tungen vedligeholdes stabilt og lige i munden.

 

Spørg, fortæl og forklar 

Den overvejende trussel med sideløbende projekter fra uddannelsen er naturligvis for højt fravær. Men heldigvis er de fleste undervisere hverken onde, modbydelige, idioter eller åndsboller. Min anbefaling er at sætte dig ned, koge kaffen og ta´ en snak med de betydningsfulde undervisere, du har. Fortæl dem, hvad du går i gang med – hvorfor du måske får brug for øget fleksibilitet, som er en meget diplomatisk måde at formulere det på. Argumentationen og belægget er klart; du har behov for mere energi til rådighed for virksomheden. Allerede her vil de fleste veltænkende undervisere være glade for, at deres elever driver virksomheden uden for studiet – ”super sejt” er en vending, du formentlig vil modtage tusindvis af. 

 

At tage denne samtale på forhånd kan betyde, at du kan få lettere ved rokeringer i fremtiden. Skal du afsted til et møde, så bliver det nemmere at bede om tilladelse til at gå. Det behøves du ikke falde bagud på uddannelses af – tværtimod! Er du ydermere dygtig i skolen, læser dine lektier, så er underviserne allerede på din side. Min holdning her: Lektierne kan laves kl. 23.00, men her har andre virksomhederne lukket, som du skal sælge til. Smile

 

Sug til dig

Det er naturligvis selvsigende, at dine digt- og novelleanalyser kommer dig til gode i din virksomhed. Spøg til side. Trods de tilsyneladende ”ligegyldige” undervisningsemner, er der til stadighed meget nytte at suge ud af uddannelsen – noget, som kan bidrage til din virksomhedsdrift. Er du heldig og blive undervist i virksomhedsøkonomiske fag, så kan du ofte kopierer nogle lærte ting direkte over til nyttige ting i din virksomhed. Bogføringsregler, at skrive forretningsplan, lægge budgetter og udvælge analyser eller markedsføringstiltag er måske nogle af dem. 

 

Bliver du ikke undervist i virksomhedsfag, der umiddelbart kan trækkes over som nytte i din virksomhed, så har du stadig masser af suge til dig under uddannelsen – noget, som kommer din virksomhed til gavn. Sociale relationer, at skrive et korrekt, sælgende dansk og engelsk samt viden om samfundet. Læg mærke til, hvor mange dygtige iværksættere, der i dag ved meget om samfundet og har dannet egne holdninger: Martin Thorborg, der knevrer løs på video, Toke Kruse med debatindlæg og Jesper Buchs ytringer i interviews.

 

Udnyt tiden

Når studietiden stjæler arbejdstimer, så ser jeg det som min personlige pligt at få det meste ud af hver time. Hver time. Dette omhandler hultimer, før fri, senere mødetider eller andre frirum, der kan lægge er par ekstra timer over i virksomheden.

”Jeg starter efter uddannelsen”

Uha. Ja, så er den her igen. Hvornår var det, du sagde, du vil starte? Efter din uddannelse? Nå, ja, okay. Personal decisions are not my fucking business. Blot ærgerligt, hvis det er overbevisningen om, at det ikke kan lade sig gøre at have de to ting kørende samtidig, skal agere stopklods. Det kan sagtens lade sig gøre, og jeg elsker at bilde mig ind, det er et mere lærerigt og mere underholdende studiejob. Jo for fanden, det kan lade sig gøre - begge dele. Det kan godt være, at du er 1,5 år om at ramme millionomsætningen frem for 1 år, men sådan er det. 

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Kasper blogindlæg Skriv dig op