Amino Ekspertblog


Den studerende iværksætter

Skrevet af:
3. maj 2017 | 2.029 Visninger | 1 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Kaspers Blog

Novelleanalyse af ”Voksne mennesker kan godt tale om sex” eller lægge kræfter i sit nystartede iværksætterprojekt, som er det fedeste hele verden at arbejde med? Et umiddelbart nemt valg, men alligevel kompliceret for den studerende iværksætter. Hvordan pokker får man tid til at banke en virksomhed på benene, hvis man samtidig ønsker at varetage sin igangværende uddannelse med nogenlunde karakterer? En splittelse kan forekomme, når to stærke kræfter hivet i hver sit ærme.

 

De dygtige iværksætter fylder vor øre med motiverende, vejledende vendinger, der går på, at det kræver sit arbejde, hvis man vil se sin virksomhed blive til noget. Selvfølgelig. Derfor kan det umiddelbart lyde som et markant tilbageslag, hvis man samtidig skal studere 30 timer ugentligt. Alligevel vil jeg gerne slå et slag for, at det er muligt at balancere de to ting – men det kræver en nøje afmåling, og at tungen vedligeholdes stabilt og lige i munden.

 

Spørg, fortæl og forklar 

Den overvejende trussel med sideløbende projekter fra uddannelsen er naturligvis for højt fravær. Men heldigvis er de fleste undervisere hverken onde, modbydelige, idioter eller åndsboller. Min anbefaling er at sætte dig ned, koge kaffen og ta´ en snak med de betydningsfulde undervisere, du har. Fortæl dem, hvad du går i gang med – hvorfor du måske får brug for øget fleksibilitet, som er en meget diplomatisk måde at formulere det på. Argumentationen og belægget er klart; du har behov for mere energi til rådighed for virksomheden. Allerede her vil de fleste veltænkende undervisere være glade for, at deres elever driver virksomheden uden for studiet – ”super sejt” er en vending, du formentlig vil modtage tusindvis af. 

 

At tage denne samtale på forhånd kan betyde, at du kan få lettere ved rokeringer i fremtiden. Skal du afsted til et møde, så bliver det nemmere at bede om tilladelse til at gå. Det behøves du ikke falde bagud på uddannelses af – tværtimod! Er du ydermere dygtig i skolen, læser dine lektier, så er underviserne allerede på din side. Min holdning her: Lektierne kan laves kl. 23.00, men her har andre virksomhederne lukket, som du skal sælge til. Smile

 

Sug til dig

Det er naturligvis selvsigende, at dine digt- og novelleanalyser kommer dig til gode i din virksomhed. Spøg til side. Trods de tilsyneladende ”ligegyldige” undervisningsemner, er der til stadighed meget nytte at suge ud af uddannelsen – noget, som kan bidrage til din virksomhedsdrift. Er du heldig og blive undervist i virksomhedsøkonomiske fag, så kan du ofte kopierer nogle lærte ting direkte over til nyttige ting i din virksomhed. Bogføringsregler, at skrive forretningsplan, lægge budgetter og udvælge analyser eller markedsføringstiltag er måske nogle af dem. 

 

Bliver du ikke undervist i virksomhedsfag, der umiddelbart kan trækkes over som nytte i din virksomhed, så har du stadig masser af suge til dig under uddannelsen – noget, som kommer din virksomhed til gavn. Sociale relationer, at skrive et korrekt, sælgende dansk og engelsk samt viden om samfundet. Læg mærke til, hvor mange dygtige iværksættere, der i dag ved meget om samfundet og har dannet egne holdninger: Martin Thorborg, der knevrer løs på video, Toke Kruse med debatindlæg og Jesper Buchs ytringer i interviews.

 

Udnyt tiden

Når studietiden stjæler arbejdstimer, så ser jeg det som min personlige pligt at få det meste ud af hver time. Hver time. Dette omhandler hultimer, før fri, senere mødetider eller andre frirum, der kan lægge er par ekstra timer over i virksomheden.

”Jeg starter efter uddannelsen”

Uha. Ja, så er den her igen. Hvornår var det, du sagde, du vil starte? Efter din uddannelse? Nå, ja, okay. Personal decisions are not my fucking business. Blot ærgerligt, hvis det er overbevisningen om, at det ikke kan lade sig gøre at have de to ting kørende samtidig, skal agere stopklods. Det kan sagtens lade sig gøre, og jeg elsker at bilde mig ind, det er et mere lærerigt og mere underholdende studiejob. Jo for fanden, det kan lade sig gøre - begge dele. Det kan godt være, at du er 1,5 år om at ramme millionomsætningen frem for 1 år, men sådan er det. 

saxis

Læs også


Kommentarer

Martin Laugesen  den 13-05-2017 kl. 00:51

Jeg er enig i dine betragtninger, og jeg støtter klart op om, at man bør udnytte sin studietid optimalt - især som iværksætter.

Da jeg studerede for nogle år siden, prioriterede jeg klart mine projekter højere, og derfor fandt jeg et par tricks. Vi bevæger os ud i en gråzone, men bliver de brugt fornuftigt, så er de faktisk effektive.

1. Når der blev givet lektier for, så var vi gerne en gruppe på 2 eller flere (afhængig af fag), hvor vi skiftedes til at lave lektierne og delte dem til de andre. Derved fjernes x % af lektier afhængig af antal medlemmer. Det virker bedst, hvis man finder andre på ca. samme niveau.

2. De fleste skoler har et system, hvor man kan se detaljeret statistik for, hvor meget fravær man har i hvert fag. Hvis man deler fravær strategisk ud over fagene, så er det lettere at forsvare overfor lærerne og skolen.

3. Når det kommer til individuelle opgaver, så bliver det nemmere at outsource. Jeg outsourcede primært tysk og engelsk, da opgaver/oversættelser kunne købes relativt billigt online, og det var nemt at korrigere og bevidst lave fejl i opgaverne, så de ikke blev afleveret 100% fejlfrie. Derudover kan man sikkert dele diverse beregninger i andre fag blandt førnævnte gruppe igen for at spare tid.

Ovenstående vil altid være til diskussion om hvorvidt det er snyd eller ej. Jeg rettede altid til, så jeg som udgangspunkt ikke afleverede noget, som var over mit eget niveau. Derved kunne jeg altid forsvare og forklare, hvad jeg afleverede.

Vælger man at følge ovenstående, så husk at det er på eget ansvar, og at man bør have disciplin nok til, at man stadig følger med i timen og vedligeholder egen læring. Derudover anbefaler jeg også, at det man outsourcer altid svarer til ens eget niveau. Det nytter ikke noget at have 02 i standpunkt og pludselig aflevere 12-taller på stribe.

Er kommentaren brugbar? 2 1
 

Om denne blog


Få besked når Kasper skriver


Generisk indhold

Kasper Friis er 17 år gammel, iværksætter, blogger og foredragsholder. Han er indehaver af en række websites, der henvender sig til unge; bl.a. Ungeavisen.dk og Jobtilunge.dk. 

I sommeren 2016 stod Kasper som 16-årig og med en drøm om at blive iværksætter. En masse ubesvarede spørgsmål var i hovedet, hvorfor der idag bliver brugt meget tid på at hjælpe og inspirere andre unge iværksættere; fx på hans hjemmeside http://kaspermfriis.dk, hvor der er blogindlæg og videoer til unge iværksættere. 

Kasper skriver om at være ung iværksætter og markedsføring rettet mod unge mennesker - og så håber han på at kunne inspirere et par stykker.


Seneste kommentarer