Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Slip forelskelsen

4,268 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
27 January 2016

Forelskelse er en god ting - ingen tvivl om det. Og jeg skal være den første til at lovprise den kærlighed og passion som især kendetegner iværksættere og andre mennesker, der er tændt af den entrepreneurielle ild. Den energi er så fed og inspirerende.

Men et eller andet kedeligt, fornuftspræget men kløgtigt menneske har en gang sagt at kærlighed gør blind. Og der er noget om det. Forskning har vist, at kærlighedsfølelsen reducerer aktiviteten i de dele af hjernen, hvor vores evne til kritiske tanke, dømmekraft og objektivitet bor.

Selvom det er lidt sent med nytårsfortsæt og afledte moralske skåltaler, vil jeg alligevel vove pelsen og sige: lad 2016 være det år hvor du slipper forelskelsen.  Det er ikke et sekund for sent. Januar er næsten overstået. Vi skal have udviklet nogen valide ideer, der kan sparke en velformet ’popo’ i markedet.

Når jeg siger, vi skal slippe forelskelsen, rummer det faktisk en dobbelt betydning. Og nu bliver det lidt kompliceret så hold godt fast.

I den helt tidlige fase før du har en idé, skal du slippe forelskelsen løs. Bruge den til at gøre dig nysgerrig, til at skærpe dine sanser, til at lytte bedre og til at skabe empati og bedre forståelse af de problemer og udfordringer, du iagttager.

Den dag hvor ideen popper op på den indre lystavle har du to muligheder.

Forelskelse #1:
Gøre som flertallet: falde pladask for din første idè og gå i forelsket ’stealth R&D-mode’ bag nedrullede gardiner og komme ud med din færdige og forkromede idé, når der ikke er mere ilt tilbage i udviklingskammeret for herefter at se den fejle fordi den løser et ikke eksisterende problem.

Forelskelse #2:
Gøre som fåtallet: blive ved at være mere forelsket i at forstå det problem eller den udfordring, du ønsker at løse end i selve løsningen, og udvikle dine ideer gennem mange iterationer i tæt samspil med virkeligheden.

Vores kosmiske brødre i Preeto - http://pree.to/ -  har fremlagt de ubehagelige eksempler på forelskelse #1. Mere end 80% af alle produktintroduktioner fejler – på trods af, at ideen er fantastisk eksekveret. Forelskelsen i den første og bedste idé har stået i vejen for evnen til kritisk, objektiv dømmekraft.

Min opfordring for 2016 er derfor simpel:

  • slip forelskelsen og bring din kritiske tanke og nysgerrighed i brug

  • kig i virkelighedens spejl – svaret på om din løsning er den rigtige i markedet, finder du ved at spørge markedet, ikke ved at lukke dig inde og postulere, at den er det

  • sæt eksperimentet i centrum for din udviklingsproces. Lav den simplest mulige protoype – test den – forbedr den – test igen

Og hvis det sidste volder dig problemer så husk at der er hjælp at hente. Du er velkommen til at besøge vores Fablab TI eller et af de mange andre fede fablabs/maker spaces som stille og roligt pibler frem over hele landet. 

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Kasper blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere