Hey – har fået en god idé! - KasperMFriis.dk - Iværksætter Debatten Amino
på Amino

Om denne blog

KasperMFriis.dk
 

Syndication

 

Hey – har fået en god idé!

Skrevet  24-01-2017 15:39  af  Kasper Friis 

Hej alle – mit navn er Kasper, og jeg har fået en god idé. Desværre savner jeg en partner, eftersom jeg ikke selv kan finde ud af at programmere en app. Hvis du kan stå for appen og arbejde 80 timer ugentligt, så vil du få 10% af virksomheden – og jeg selv vil arbejde et par timer om ugen. Send en mail, hvis du er interesseret. Jeg lover, at min idé er god, men jeg vil ikke sige den.

 

Nej, naturligvis er dette ikke seriøst. Dog afspejler det den holdning, som mange har, når de får en god idé. Mange – også her på Amino – efterspørger en partner, der kan programmere en app eller et website til deres idé, som de ikke selv er i stand til. Og naturligvis er det ikke altid, at man kan udføre det hele selv; men det hele handler er et spørgsmål om måden, hvorpå du henvender dig til andre og efterspørger en partner. Ydmyghed, ydmyghed, ydmyghed. Smile1

Men hvordan finder man en udvikler?

 Skal du finde en partner, som kan programmere det, du ønsker, så bør du gøre et stykke arbejde inden. Kommer du blot med en idé til en programmør, så har jeg på fornemmelsen, at du vil blive grinet ud af mødelokalet. Derfor har jeg 3 tips, som jeg vil give videre til dig, der leder efter en udviklingsekspert, der kan hjælpe dig med din idé:

  1. Byg en prototype

Skal du f.eks. lave en app, så er det ofte anbefalelsesværdigt at bygge en prototype. Og det kan gøres på mange måder. ”Jeg kan ikke finde ud af at programmere,” tænker du måske. Men det kan du lære – flere har lært sig selv at programmere gennem bøger, hjemmesider og meget andet. Og ja, det kan godt være, at det, du laver selv, ikke bliver fuldstændig perfekt, men det er ikke det, som det handler om. Det handler om at tage et skridt fra idé til konkret produkt.

  1. Test, test, test!

Når du har din prototype, kan du begynde at teste markedet. Du kan finde ud af, om folk overhovedet gider betale for dit produkt eller din service. Skal du sælge til større firmaer (B2B), så begynd kontakten med de firmaer, du vil handle med i fremtiden. Så kan du fornemme, om produktet har interesse. Ydermere kan du komme i kontakt med grafikere, SEO-eksperter, leverandører og meget andet. Det handler om at gøre forarbejdet.

 

  1. Find en partner

Har du gjort de ovenstående trin, bliver det meget nemmere at finde en udvikler, der kan gå med og sørge for, at din idé bliver til en succesfuld forretning. Nu har du bevist, at der er et marked for din idé, at folk er interesserede, og at du vil gøre et stykke arbejde. Men alligevel husk ydmyghed; en udvikler kan udvikle en app uden dig, men du kan ikke udvikle en app uden udvikleren. Det er min huskeregel. 


Kommentarer

Andreas Carlson skrev re: Hey – har fået en god idé! den 10-02-2017 kl. 14:26

Jeg synes at det er tåbeligt at du vudere din ide så højt om du gør. Lad os regne på tallene. Hvis vi siger, at det tager 2 måneder at skrive koden til appen, og vi antager at programmøren ellers kunne have fået en timeløn på 110 kr. I det tilfælde kunne programmøren have tjent 35.200 DKK istedet. Hele forretningmodellen du ikke engang har afprøvet vudere du så til omtrent 352.000, da vi bare kan gange op.

Lad os kigge på tallene igen, forretnings modellen vudere du til, 352.000 kr. Og du forærre meget generøst 20% væk. Det vil så sige at du vudere din ide til at være 281.600 DKK i værdi.

Synes du selv at det er realistisk. Enten forlang mindre end 80 timer, af, ellers så udlod mere end de 10% hver. Måske enddag 33% hver især. Begge af disse løsninger ville i min optik være mere rationelt.

Held og lykke med din forretningsmodel.

vh. A.Carlson

Er kommentaren brugbar? 1 0
Kasper Friis skrev re: Hey – har fået en god idé! den 11-02-2017 kl. 17:22

Hej Andreas

Tusind tak for din kommentar. Smile1

Jeg må i al sandfærdighed og ærlighed indrømme, at jeg ikke umiddelbart forstår din kommentar. Det skyldes formentlig blot min manglende intelligens - og det skal du ikke bøde for.

Dog er det vigtigt for mig at henvise til ironien og sarkasmen i det ovenstående. Selvfølgelig er det ikke alvor, som jeg også fortæller i videoen.

Med venlig hilsen

Kasper Friis

Er kommentaren brugbar? 2 0
Kasper Friis skrev re: Hey – har fået en god idé! den 24-02-2017 kl. 14:38

Høhø... har lige set, at ovenstående idé - der bruges som eksempel - faktisk bliver en realitet, se her: http://borsen.dk/nyheder/virksomheder/artikel/1/340633/hungry_smider_penge_i_aarhusiansk_start-up_det_er_lidt_en_drengedroem.html

Er kommentaren brugbar? 1 0
 
Besøg vores andre hjemmesider :
lll