Hvordan holder man foredrag? - KasperMFriis.dk - Iværksætter Debatten Amino
på Amino

Om denne blog

KasperMFriis.dk
 

Syndication

 

Hvordan holder man foredrag?

Skrevet  12-01-2017 14:50  af  Kasper Friis 

I dag blev jeg igen booket til et foredrag, og det gav min inspiration til netop dette indlæg. Når nogle booker et foredrag med mig, bliver jeg hver gang stolt og glad. Det er fantastisk. For det første holder jeg meget af det, og det bidrager desuden til min forretning. Jeg kunne ikke blive lykkeligere. Men jeg skal være ærlig og sige, at det er en begrænset mængde erfaring, jeg er i besiddelse af. At jeg er født i 1999 gør, at de dygtigste foredragsholdere sikkert har været i gang længere tid, end jeg trukket vejret. Men hvordan kan det så være, at nogle gider booke mig til at holde foredrag trods min ringe erfaring? Hvordan kom jeg frem til det punkt? Det vil jeg prøve at besvare i dette indlæg.

 

Find en målgruppe

At jeg er født i 1999 giver mig en anden fordel: Ungdommen kan formentlig bedre relatere til mig sammenlignet med den kommunale, 55´årige ”iværksætterrådgiver”. Derfor er det også indiskutabelt mest folkeskoler og andre institutioner for ungdommen, der booker et foredrag med mig. Fordi jeg skal da være den første til at indrømme, at mit kompetenceniveau og min erfaring ikke er tilstrækkelig til, at Maersk skulle være de næste, der inviterer mig ud for at holde foredrag på Esplanaden – mange jakkesæt-bærende forretningsfolk ville sikkert få frokosten galt i halsen, hvis en 17´årig skulle belære dem om noget som helst. Men det er også ligegyldigt, eftersom de ikke er min målgruppe. Det er de unge derimod, og det er jeg klar over, fokuseret på og afklaret med.

 

Byg en profil

Når nogle skal booke dig til et foredrag, skal de naturligvis kunne finde dig et sted. Derfor er – hvis du spørger mig – en hjemmeside et uundgåeligt værktøj til netop dette. Netop på denne hjemmeside har du også mulighed for mange andre ting, der øger chancen for, folk gider booke dig til foredrag. Her er blogindlæg f.eks. et fantastisk værktøj, synes jeg. Jeg skriver om at være ung iværksætter, hvor andre skriver om alt fra salg, motivation og innovation til lederskab, sociale medier og kost & træning. At jeg blogger om at være ung iværksætter gør, naturligvis, at jeg får en profil som værende netop det, og det er jo lige præcis det, som de, der leder efter en foredragsholder inden for dette område, søger. En anden ting er søgemaskinerne, hvor en profil også er relevant. Mine blogindlæg og min hjemmeside har jeg så valgt at krydre med videoer og debatindlæg i aviser, hvilket også giver mig en del trafik og interesse. Alt i alt handler det om 2 ting: 1) du skal være til at finde og 2) du skal være interessant. Og af en besynderlig årsag finder nogle mig interessant… Big Smile

 

Tusindvis er dygtigere foredragsholdere end mig og mere interessante, hvorfor det er værd at bemærke, at hvis jeg kan blive booket til foredrag uden at have bygget en milliardforretning, taget en høj uddannelse eller meget erfaring – så kan enhver ligeså, hvis det lyster. 

Har du yderligere tips, bemærkninger eller spørgsmål, så ser jeg frem til at læse dem i kommentarsporet!


Kommentarer

Mathias skrev re: Hvordan holder man foredrag? den 12-01-2017 kl. 16:44

Blev inspireret af dit indlæg Kasper. Tak (:

Fandme godt gået!

Bliv ved...

Er kommentaren brugbar? 3 0
Kasper Friis skrev re: Hvordan holder man foredrag? den 12-01-2017 kl. 19:44

Tak for din kommentar!

Det værdsætter jeg - og jeg bliver sku ved... :-)

Er kommentaren brugbar? 3 0
 
Besøg vores andre hjemmesider :
lll