Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Jonathan Løw - JumpStory Til alle der kæmper med salg eller fundraising

Til alle der kæmper med salg eller fundraising

830 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
14 July 2022

Kender du den ubalance, man kan opleve i situationer, hvor den ene på papiret har mere magt? Jeg har oplevet den et utal af gange i mine 20 år som iværksætter. Følelsen af at være underlegen. At den anden umiddelbart sidder på magten, og at man prøver at være sig selv samtidig med, at det kan være svært ikke at gå på kompromis.

Min egen til tider dyrekøbte erfaring er, at det i alle tilfælde er uklogt og kan være direkte usundt at opfatte situationerne som ubalancer. Du risikerer at komme længere og længere væk fra dig selv og dine inderste værdier som menneske.

Her er en anden måde at anskue to situationer, som jeg er sikker på, at mange Aminoer vil kunne nikke genkendende til:

SALG & KUNDER
Jeg har personligt følt noget af den største professionelle befrielse, når jeg har sagt fra overfor en kunde – eller slet ikke taget vedkommende ombord.
Hvis kemien ikke var der, eller værdierne var for forskellige, så føltes det efterfølgende fantastisk at sige nej. Jeg skulle lige over frygten for at miste omsætning og potentielt forretningsgrundlag, men sat op imod følelsen af integritet og trofasthed imod værdierne, så var det ingenting. 

Har du oplevet noget lignende? Del meget gerne dine vigtigste erfaringer og råd i kommentarsporet :-)


FUNDRAISING
Løvens Hule er billedet på en potentiel ubalance indenfor det at rejse kapital. Iscenesat som magtfulde løver der æder deres bytte – iværksætterne. Paradokset er, at I har brug for hinanden, samt at det sjældent er i første huk, at du møder den perfekte investor.

Jeg har i min nuværende virksomhed JumpStory rejst godt 20 millioner DKK. Senest fik vi en virkelig drømmeinvestor med ombord - David Heinemeier Hansson, der er stifter af Basecamp og skaber af Ruby on Rails. To vilde projekter og virksomheder.

David var imidlertid ikke kun drømmeinvestoren, fordi han er usædvanligt godt begavet; usædvanligt rig og usædvanligt erfaren indenfor vores forretningsområde (SaaS). På mange måder var det endnu vigtigere, at vi med det samme kunne mærke, at der var kemi og fælles værdier.

For os er det vigtigt, at JumpStory forbliver i Danmark med sit hovedkontor. Helst i Aarhus hvor vi ligger p.t. Dette var David fuldstændig enig i til trods for, at vi har kunder i 150 lande og primært i USA.
Det er også vigtigt for os, at JumpStory ikke kun har remote arbejdspladser, men også opbygger en stærk og mangfoldig kultur på vores hovedkontor. Noget David bakker 110% op omkring til trods for, at især Basecamp er baseret rigtig meget på en unik formel for remote work.

Derfor er min klare anbefaling, at man ikke bør hente funding fra mennesker, man ikke har et værdifællesskab med eller dybest set ikke bryder sig om. Det vil føles som at have tisset i startup-bukserne. Varmt i starten. Yderst ubehageligt på sigt.

Igen: Har du oplevet noget lignende? Del meget gerne dine vigtigste erfaringer og råd i kommentarsporet :-)

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jonathan skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere