Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Højmark - iværksætteren med ADHD Jonas på 26 er millionær, bor på 12 kvm og panter flasker

Jonas på 26 er millionær, bor på 12 kvm og panter flasker

4,699 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
01 August 2019

“Jonas Højmark er en ung mand på 26 - på trods af at han for længst har tjent sin første million bor han på 12 kvm og panter flasker”. 

 

Skoletiden var det rene helved for Jonas, der tidligt blev diagnosticeret med ADHD, og han havde derfor svært ved at koncentrere sig og følge med i undervisningen. 

“Min ADHD gør at jeg bedst fungerer, hvis jeg selv bestemmer størstedelen” 

 Som mange andre unge, der har det svært med skolen, skulle Jonas ofte lægge øre til at han nok ikke skulle regne med komme langt uddannelsesmæssigt. Men i stedet for at have ondt af sig selv, valgte Jonas at bruge sin energi på at komme frem i livet, og netop den ekstra energi har medført at han i dag som 26 årig ejer flere ejendomme som han køber, renoverer og udlejer - alt dette ved siden af at han også driver virksomheden Højmarks, der klarer alt fra vinduesvask til fliserens. Jonas startede fra bunden, med at banke på fra dør til dør, dele flyers ud og på Facebook, det var hårdt arbejde men det har også medført at virksomheden i dag har 2300 kunder og Jonas altså kan leve af det. 

“Jeg synes ikke at interessen var der længere for at være lønmodtager” 

Jonas kunne ikke længere se meningen i at være lønmodtager, for selvom timelønnen kunne forhandles, var der stadigvæk et limit. Som selvstændig kan han selv bestemme hvor meget han vil tjene, og det var den største motivation, samt selvbestemmelse over sin tid, til at Jonas besluttede sig for at blive selvstændig. 

På trods af dette, er Jonas’ klare anbefaling at man beholder sit lønmodtager job så længe at det kan lade sig gøre, og at man bygger sin virksomhed op i sin fritid, til det er muligt at leve af den. 


“Den værdi jeg render rundt og skaber for andre, er værdi tilbage til mig. Man skal bare huske at skabe den for andre, før man skaber den for sig selv”  

I hverdagen er den største motivation for Jonas at skabe værdi, værdi for sine lejere, værdi for sine ansatte og generelt for andre mennesker. 

For at kunne skabe værdi, står Jonas tidligt op og arbejder hele dagen, men årsagen til at Jonas knokler mere end de fleste, er der en helt særlig årsag til.

“Jeg har ingen høj IQ, jeg har ingen 9 eller 10 klasses afgangseksamen og jeg har heller ingen uddannelse” 

Ifølge Jonas er der mange måder at gøre tingene på, dette har været hans måde at nå dertil hvor han er i dag. Derudover synes han at det er vigtigt, at fortælle unge mennesker, at man altså ikke kommer sovende til noget i livet. 

Netop for at dele budskabet om at man godt kan komme langt i livet, på trods af at man har nogle udfordringer, oprettede Jonas sin blog på Facebook, en blog der bliver opdateret på daglig basis som inspiration til andre. 


Hør resten af videoen hvor du bl.a. får svar på hvad Jonas mener om janteloven. 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Hoejmark blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere