Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Er du en WARRIOR eller en WORRIER?

3,836 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
21 June 2012

På engelsk ligner og lyder disse to ord næsten ens – men det er de langt fra. Forskellen kan betyde succes eller fiasko for dig. På dansk kan vi vel sige- er du en “kriger” eller en ”skriger”. Det lyder ikke helt så sejt – så vi holder os til den engelske version.

Denne lille artikel er inspireret af at jeg synes jeg hører rigtig mange worriers, og det er bestemt IKKE godt når du er iværksætter. Den er selvfølgelig også inspireret af Outlandish nye sang WARRIOR/WORRIER.

 • En WARRIOR er en kriger – nu om dage definerer vi det ofte lidt bredere med at det er en der er villig til at kæmpe. Man kan også sige at hun/han er en fighter.
 • En WORRIER – er en person der konstant bekymrer sig.

Den væsentligste forskel

Hvad er så den væsentligste forskel mellem en warrior og en worrier:

Worriers fokuserer på alle de muligheder tingene har for at gå galt – og de forudser også at der helt sikkert snart vil komme nye ting ind i deres liv, de også kan bekymre sig om.

Warriors fokuserer på at overkomme alle potentielle forhindringer der må komme i vejen for dem. De VED med sig selv at lige meget hvad, så skal de nok lykkes.

Og siden dit liv og din virkelighed bliver formet af dine mest dominerende tanker – ja, så ved vi at en worrier vil få manifesteret et liv fyldt af uheld og modgang. Og deres liv VIL være en konstant strøm af problemer. De andre positive ting vil også være i deres liv – men de ser dem overhovedet ikke. En warrior vil manifestere en selvtillid og selvsikkerhed der gør at hun/han vil overvinde alle de forhindringer der kommer. En warriors liv vil sikkert ikke være fri for problemer – men siden hun eller han VED at de er overkommelige – så vælter de ikke noget.

Husk også på at et problem kun er et problem – hvis du mener det er et problem. Eller sagt på en anden måde: En begivenhed har kun en mening når du giver det en.

Jeg ved godt det er snørklede formuleringer og en del floskelagtige – men tænk alligevel over det.

 • Worriers giver op når det bliver lidt hårdt – fordi de ikke tror på de kan klare det.
 • Warriors tror på sig selv og ved at de kan gøre det de ønsker. De har tillid til deres egne evner og ved at de på den måde kan kontrollere deres liv. 

Et af mine yndlingscitater er fra Henry Ford: “Hvad enten du tror du kan, eller du tror du ikke kan – så har du ret”.

Også i dette tilfælde har begge to ret. Worrier’en kan ikke opnå så meget – men det kan en warrior.  

 • Worriers løber væk fra udfordringer og problemer – simpelthen fordi de er bange for dem. Deres tidligere erfaringer (formet af egne forventninger) siger at de lisså godt kan give op, for det lykkes jo ikke alligevel. Og hvis det lykkes – så til hvilken nytte – for så kommer der jo bare andre problemer.
 • Warriors leder efter udfordringer og muligheder for at vokse – netop fordi de bliver inspireret af udfordringer, og fordi de har tilliden til at de får succes.  

Stræk dig ud af din egen box

Så hvis du vil opnå noget større i livet, så skal du strække dig ud over dine normale færdigheder – ud over din normale box. Det er den absolut eneste måde at vokse på og blive bedre.

"I'm always doing things I can't do. That's how I get to do them." - Pablo Picasso

 • Worriers bebrejder andre eller situationen for deres manglende succes.
 • Warriors tager 100 % ansvar for deres liv – og deres succes.  

Du kan aldrig lære af dine fejl hvis du ikke indrømmer dem. Warriors bruger fejltagelser og fiaskoer som trædesten hen imod at blive bedre. Worriers bruger fejltagelser og forhindringer til at snuble over – og i sidste ende som deres gravsten med teksten ”Se jeg havde ret – det slog mig ihjel til sidst”.  

 • Worriers elsker at få hevet andre mennesker ned på deres eget elendighedsniveau.
 • Warriors vil inspirere andre til at nå det næste niveau og til at komme videre.
 • Worriers' visioner er altid fokuseret på fortiden og alle de ting der er gået galt.  
 • Warriors' visioner er altid fokuseret på fremtiden og alle de muligheder fremtiden indeholder.  

Dit syn på livet er så ultravigtigt. Worriers hænger fast i fortiden og forventer at det dårlige fortsætter. Warriors ser frem til fremtiden mens de fokuserer på de ting de gerne vil opnå. Warriors ved hvad de vil, og de giver ikke op før de har opnået det.  

 • Worriers accepterer nederlag.  
 • Warriors bliver ved med at kæmpe indtil de har sejret.

Vi befinder os lige nu i en tid hvor mange har det rigtig svært. Mange har oplevet tilbageslag og nedskæringer. Worriers mener at det er noget permanent – og at det sandsynligvis bliver endnu værre inden det bliver bedre. Og hvis de kigger nyheder – så bliver de så rigeligt bekræftet.

Warriors vil bruge deres passion og vedholdenhed til at komme op igen og blive ved med at kæmpe. De ved at det alt sammen kun er midlertidigt.

I nedgangstider bliver en masse muligheder lukket – men lige så mange muligheder bliver åbnet – det handler bare om at kunne se dem. Tænke på en anden måde end før - og det er det en warrior kan.

Mange worriers sidder bare tilbage i deres små huler og venter på at tingene skal blive som de var før krisen – men det sker ikke. Tingene udvikler sig, og det der kommer, bliver helt sikkert anderledes – meget anderledes.

Martin Luther King sagde “Only when it is dark enough can you see the stars.”

Hvordan ser du dit liv?

Er du en worrier? Eller er du en warrior?

Træn dig selv til at blive en rigtig kriger – en af de rigtig hårde af slagsen. Husk du (stort set) kan gøre alt du beslutter dig for.

Er du en worrier, så kan du let blive en warrior – det eneste der kræves, er oppe i dit eget hoved. Det kræver en lille omprogrammering – og ændring af overbevisningerne – men det er helt sikkert muligt. Akkurat som alt andet er muligt – hvis du vil.

Så lad din indre kriger komme helt frem – jeg ved den er der - ”Show it to me, baby”

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Jeppe blogindlæg Skriv dig op