Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Jeppe Laponnel Når du dine mål - eller fiser du en af?

Når du dine mål - eller fiser du en af?

4.221 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
03 July 2011

Nu er vi halvvejs gennem 2011 – hvor langt er du nået?

Nu er vi i begyndelsen af juli – og tro det eller ej – vi er allerede halvvejs gennem 2011.

Derfor er et en rigtig god lejlighed til at tage din mellemtid og se hvor langt du egentlig er kommet med dine planer. Måske stod du nytårsaften – eller lige i begyndelsen af januar og tænkte over hvad du ville opnå her i 2011. Det kan være du endda lavede planer for året – og måske brugte du min strategiplan . Hvis du ikke har set den, så kan du finde den her.

 

Hvor langt er du kommet med dine planer og visioner? Er du foran din tidsplan, eller er der noget der halter bagud? Skal du sætte overliggeren op og øge dine forventninger til året, eller skal du til at have mere gas på for at opfylde dine mål?

 

Hvad enten du kan li det eller ej, så går tiden. Tiden venter ikke på dig, og det op til dig om du bruger tiden eller spilder tiden.

Der er egentlig ikke noget der hedder TIME MANAGEMENT. Det hedder nærmere prioritering eller energi management. Det at nå de mål du sætter dig, begynder alt sammen med din evne til at få de vigtigste ting gjort.

Som en ekstra hjælp til dig, så får du i dag en lille selvtest, som vil kunne give dig mere indsigt i om hvordan du bruger din tid.

 

Din ”VEJ TIL SUCCES” test.

Du laver denne enkle test ved at svare helt ærligt på disse 10 spørgsmål. Scor dig selv fra 0 til 10. ”0= er ”slet ikke” og “10” er “kunne ikke passe bedre på mig”.

Svar helt ærligt på disse spørgsmål. Ikke hvordan du ønsker det skal være – for så vil de jo ikke hjælpe dig. Det er ikke noget du skal vise til andre, så du skal svare helt ærligt og objektivt på spørgsmålene. Ikke noget ønsketænkning her.

1. Jeg planlægger mine dage i forvejen. Enten aftenen før eller om morgenen.

Det betyder at du laver et skema over, hvad du vil opnå lige netop i dag. Det er ikke nok at tænke over det.


2. Jeg har en nedskrevet liste over de ting jeg vil nå i år (se min strategiplan artikel). Det er en specifik, målbar og tidsbaseret liste over mål.

Disse mål skal ikke være vage mål som “Jeg vil tjene flere penge”, “Jeg vil holde mere fri”, “jeg vil være mere lykkelig”. Det skal være helt specifikke mål. Husk på S.M.A.R.T målene.


3.  Jeg tjekker ikke min mail mere end fire gange om dagen.  

Vær ærlig omkring dette. Det er de færreste der kan sige at de kun tjekker mails fire gange dagligt. Men mails er en kæmpe tidsrøver.


4.  Jeg besvarer ikke telefonopkald der ikke er aftalt i forvejen. (Det er ikke alle der kan arbejde på den måde – men de fleste kan).  

Bare svar ud fra virkeligheden – det er ikke en bedømmelse. Det betyder ikke noget om du ”er nødt til at gøre det”.


5.  Jeg sørger bevidst for at jeg har tidspunkter, hvor jeg ikke kan blive forstyrret eller afbrudt i det jeg laver.

Dette betyder at du slukker for din telefon og e-mail, lukker din dør så ingenting kan forstyrre dig .


6.  Jeg deltager jævnligt i diskussionsgrupper eller møder hvor jeg kan få en fokuseret snak med mennesker jeg kan li, respekterer, og som jeg kan lære fra.  

Her mener jeg IKKE din familie, venner, eller ægtefælle/partner. Jeg mener mennesker der er fokuseret på forretning og vækst.


7.  Jeg læser mindst EN bog relateret til min branche, salg, marketing eller personlig/jobmæssig udvikling hver måned.

Her mener jeg en RIGTIG bog du får i en boghandel, eller på nettet. Ikke bare websider, eller små e-bøger på nogle få sider som du har downloadet.  


8.  Jeg investerer løbende i min egen professionelle udvikling, og viden gennem kurser, uddannelser, konferencer og så videre.

Her mener jeg at du for eksempel har et budget for at du kan udvikle dig selv professionelt. De fleste succesfulde mennesker udvikler sig gennem hele deres karriere – lige meget hvor meget succes de har. Du kan altid blive bedre – og stilstand er jo som bekendt tilbagegang.

9.  Jeg vejer mindre end da året begyndte – og jeg har mere energi i løbet af dagen.

Nej – jeg vil ikke høre undskyldninger – bare svar på spørgsmålet.



10.  Antallet af dage hvor jeg føler mig motiveret og engageret er flere end de dage hvor jeg er overvældet og frustreret.

Når du sammenligner antallet af dine gode dage med dine dårlige dage – hvilke har du så flest af?

Resultaterne

Du skulle nu gerne have 10 svar med en score på 0- 10. Læg disse scores sammen og se hvordan du står.

Selv de langsomste har nu opdaget, hvordan dette super komplekse og avancerede test system fungerer = Jo højere score – jo bedre går det. Og jo bedre er dine muligheder for succes i fremtiden.

Hvis du har scoret 85 eller derover, så betyder det at du gør det virkelig godt, og at du er godt på vej til at nå dine mål for i år – og årene fremover. Så tillykke til dig.

Hvis du har scoret mellem 70 og 85 så er det tegn på, at et eller andet hænger lidt i bremsen, og at du måske bruger en del tid på at være frustreret og overvældet.

En score på mellem 50 og 70 betyder at du sandsynligvis kæmper økonomisk. Du føler dig sikkert udbrændt og stresset, og du tænker nok ofte på om det du laver nu også er det rigtige.

En score på 50 eller derunder betyder at du har en masse advarselstegn, som du skal reagere på HURTIGT – ellers så er du på vej ud på en vej mod fiasko.

Denne test er baseret på erfaringer med en masse iværksættere og de tegn der viser at de ikke er på rette vej i deres liv og forretning.

Hvis vi skal koge dette her ned – (læs også disse hvis du ikke har lavet testen) så er her en liste over hvad succesfulde iværksættere – blandt andet - gør:

  • De nedskriver deres mål og BRUGER dem – De fleste gør dette på en daglig basis.
  • De planlægger altid deres dage i forvejen.
  • De minimerer eller eliminerer, så vidt det overhovedet er muligt, de små forstyrrelser der kan komme i løbet af en dag. Det kan være ved at delegere telefonopkald, og så videre.
  • De mødes med ligesindede for at få inspiration og input.
  • De er villige til at investere store summer i deres egen professionelle og personlige udvikling.

Du er enten der hvor du gerne vil være i din forretning – eller også er du der ikke!

Mit gæt her er at du ikke er nøjagtig der hvor du gerne vil være – ellers havde du nok ikke læst denne artikel. Men nu har du, gennem denne lille test, fået lidt inspiration hvad du kan gøre for at komme på rette spor.

Hvis du gerne vil have flere råd om disse ting, så skriv i kommentarfeltet her nedenfor hvilke af disse test spørgsmål du helst vil vide mere om. Så kan jeg muligvis lave flere blogindlæg om dette fremover.

Skriv lidt om hvilke ting du mener, afholder dig fra den succes du gerne vil have i dit liv. Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jep skriver Skriv dig op