Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Jeppe Laponnel Sørg for at være urealistisk

Sørg for at være urealistisk

2.263 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
01 November 2010

Alle mennesker får nogle gode ideer fra tid til anden. Af og til så kommer der nogle meget store og fantastiske ideer frem i vore hoveder. Ideer der måske kunne blive til noget kæmpestort.

Men hvis du er som de fleste mennesker, så kommer den lille indre kritiker frem - hopper op på din skulder og hvisker dig i øret om alle de ting ved denne plan, der slet ikke kan lade sig gøre. Hvis du fortæller om ideen til andre, så kan du også meget vel risikere at de synes at ideen er et luftkastel og at de vil gøre alt de kan for at overbevise dig om at du skal lade være. 

Ofte bliver din fantastiske ide hurtigt arkiveret lodret, som værende skør, alt for ambitiøs, og selvfølgelig helt urealistisk. Og du tænker ”Hvordan kunne jeg da også komme på en så vild idé?". Det ville da aldrig kunne gå”.

 

Lad os lige se lidt nærmere på begrebet UREALISTISK

Var det realistisk at John F. Kennedy i de tidlige 60’ sagde at USA i løbet af 10 år ville have en mand på månen? Før da var det en meget almindelig talemåde at sige at ”Det er lige så urealistisk, som at komme til månen”.

Hvis jeg for 20 år siden havde sagt til dig at millioner af mennesker ville sende elektronisk post til hinanden, og at vi ville gøre masser af forretninger over nettet, ville du så ikke have sagt til mig at det var urealistisk? Eller hvad nu hvis jeg havde sagt, at der ville blive sendt milliarder af sms hvert år.

Var det den gang realistisk at tro, at man kunne klone dyr, og få nøjagtige kopier af, for eksempel får. Eller at man du kan forudsige sygdomme via DNA?

Mon ikke ideen om Facebook eller Google har virket urealistisk på nogen en gang?

 

Du må indrømme at tidligere, så ville sådanne ideer have været dømt ude som helt urealistiske. Og alligevel er de nu en meget stor del af vores hverdag. Prøv bare at tænke på, hvor mange af de ting du har i dit liv i dag som var utænkelige - bare da dine forældre var unge.

Udviklingen går hurtigere og hurtigere - hvilke ”urealistiske” ting ser vi mon i årene fremover?

Hvordan blev alle disse ”urealistiske” ting alligevel gjort ”realistiske”?

Det var ene og alene fordi nogle mennesker var modige nok til at tænke udenfor de normale rammer og turde tænke STORT. Meget stort endda. Og så havde de vedholdenheden til at få disse visioner gjort til virkelighed – uanset modstanden.

Tænk lidt over det, og prøv at tænke på, om du har haft (eller har) nogle ideer du har opgivet som urealistiske? Eller mål som du tøver lidt med – netop fordi du, eller dine omgivelser, har besluttet dig for at de er urealistiske.

Her får du nogle små tips og inspiration til at få dine ”urealistiske” visioner og drømme gjort til realitet.

 

1. Du ville slet ikke have fået ideen, hvis ikke du havde kapaciteten til at gennemføre den, og gøre den til virkelighed. Den spirituelle version er at Universet ville ikke bruge energi på at give dig en ide hvis ikke du havde potentialet til at gøre den til virkelighed.

Hvis du foretrækker den mere “jordnære” forklaring, hvorfor skulle din underbevidsthed komme frem med en ide, og så stoppe der. Ideen er jo tegn på at frøet er inde i dig, og så er det op til dig at lade det vokse. Akkurat som det kan virke urealistisk at et lille agern, kan blive til et flot egetræ, så du også lade ideen vokse. Så vokser du også med opgaven.

Det kan være du siger ”Det har jeg slet ikke viden til”. Nej - selvfølgelig ikke, men det kommer. Bill Gates vidste heller ikke alt om hvad Microsoft ville blive til, da han begyndte med sit lille DOS styresystem i garagen. Han lærte også hen ad vejen, og voksede med det.

Der er ingen der har sagt at det skal være let. Det kan tage mange år at gøre dine ideer til virkelighed, og der kan komme mange tilbageslag hen ad vejen. Det er så der du skal have styrken til at holde ved, og tro på din ide. Så kommer din succes også til sidst.

 

2. En positiv attitude er dit fundament for succes. Du kan kun opnå noget ekstraordinært hvis du har en dynamisk og positiv attitude, og en stærk tro på dig selv og dine evner. Hvis du ikke har det, så kan du bruge en coach til at få denne tro på dig selv, og den målrettethed du har brug for.

 

3. Forvent ikke at andre kan se det fantastiske i din ide. Det kan godt være du kan visualisere din ide i firefarvet HD kvalitet, med surround sound. Det er din egen personlige vision, men mist ikke modet hvis andre (selv ikke dine nærmeste) ikke får julelys i øjnene, når du fortæller om din ide.

Det vigtigste er, at du kan se ideen og at du tror 110 % på den. Og at du ikke mindst kan føle den rette kilderen i maven når du tænker på den.

 

4. Entusiasmen er vigtig. De helt store mål bliver nået af dem der virkelig brænder for det. Kan dit mål virkelig ophidse dig, og fyre op under din motivation? Hvordan har du det når du skal fortælle andre om dit mål eller ide? Hvis du bare en lidt smålunken omkring det, eller hvis du bare gør det for pengenes skyld, så er min forudsigelse at du ikke når målet.

Det samme gælder, hvis du prøver at nå et stort mål som andre har sat for dig – og som du ikke har hjertet med i. Så kan du meget let få dig en skuffelse.

 

5. Vedholdenhed giver dig fremskridt. Selvfølgelig er vi alle topmotiverede lige i starten. Men vi mennesker elsker nyt, og derfor kan du let miste pusten lidt henne af banen, når dagligdagen og udfordringerne kommer.

Og som det gælder ved alle “urealistiske” mål, så er det hele ikke altid sjov og ballade. Du træder jo oftest en helt ny sti, og der er ikke en vejviser, eller manual du kan slå op i under ”fejlfinding”.

Der vil helt sikkert komme hårde tider, men husk at alt bevæger sig i bølger. For der vil også komme andre tidspunkter, hvor du vil have denne fantastiske følelse af tilfredsstillelse ved at have gjort noget helt nyt. Noget som ingen andre har gjort før.

Så hvis du virkelig tror på din ide, så vær vedholdende i det lange løb – uanset hvor langt dette løb er. Måske skal der ændres lidt på kursen, men at opgive er simpelthen ikke en af mulighederne.

Det er med denne holdning du kan opnå det ”uopnåelige”.

 

6. Din dagligdag kan virke ret ordinær og begivenhedsløs. Men lad dig ikke snyde af det. Når du ser på hvordan andre har nået ”urealistiske” mål så vil du se, at de består af det man kalder “Akkumuleret indsats”. De består altså af en lang række – øjensynligt – ordinære opgaver, som tilsammen giver noget ekstraordinært.

Der er ikke nogen af opgaverne der er specielt spektakulære, men med denne vedholdende og målrettede indsats, så er personen nået frem til sin urealistiske destination.

Du kan heller ikke bestige Mount Everest, med et enkelt hop.

 

7. Der er ingen garanti. Når vi ser på disse urealistiske mål, så må vi også være realistiske og huske på, at der er en mulighed for at du ikke når dit mål. Selvfølgelig er der det.

Det kan være du helt fejler – men så lærer du af det, og du vil have endnu lettere ved at opnå et andet ”urealistisk” mål. Det kan også være at målet ser helt anderledes ud end det du havde forestillet dig. Men hvad så? Det kan jo stadig være noget fantastisk. Og du kan stadig være ovenud stolt af dig selv.

 

Så mener du, at du har en ide der kan fordoble, eller tredoble din indkomst? Mener du at du kan komme op med en ide for dig selv, eller dit firma der kan være millioner værd? Har du en ”urealistisk” ide om en service eller et produkt – så kom i gang.

Ligegyldigt hvad din store drøm er, så lad være med at bekymre dig om, om den er urealistisk. Hver eneste dag er der mennesker der når ”urealistiske” mål.

Som Thomas Edison sagde: ”Hvis vi alle gjorde de ting vi havde kapacitet til, så ville vi overraske os selv”.

 

Hvad vil du overraske dig selv med?

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Jep skriver Skriv dig op