Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Louises Blog Er IT-branchen det nye sort?

Er IT-branchen det nye sort?

1.704 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
25 February 2014

Jeg har i denne uge læst en spændende og inspirerende rapport omkring IT-arbejdsmarkedet. På baggrund af denne, vil jeg i dette blogindlæg gerne dele de vigtigste resultater fra rapporten.

IT-Jobbank har i samarbejde med PROSA og AdvertsData udgivet en rapport, som dykker ned og følger tilstanden på IT-arbejdsmarkedet inden for blandt andet ledighed og rekruttering. Den sidste IT-jobmarkedsudgivelse i december 2013 viste nyt håb for arbejdsløse IT-folk. Der er færre ledige, hvilket er meget positivt – arbejdsløshedsprocenten er nået helt ned på 4,8 % og den er dermed faldet yderligere siden august 2013, hvor den lå på 5,2 % (læs hele udgivelsen her ).  

Jeg synes, at det er vigtigt at notere, at der sker en fremgang inden for IT-branchen. Især region Sjælland oplever en positiv udvikling, da ledighedsprocenten er helt nede på 1,88 %. Den samme positive fremgang gør sig gældende hos de mere erfarne IT-kandidater hvor aldersgruppen, der dækker fra 35-49 år, har den markant højeste beskæftigelse. Allerbedst ser det ud for de erfarne IT-folk ml. 35 og 39 år. Her er ledigheden nede på 2,67 %. Ser man på uddannelsesbaggrunden, er det især dem med en lang IT-uddannelse som f.eks. datalog, der er nemmest at afsætte på ”markedet”.

Der er altså positive takter på jobmarkedet for danske IT-folk og lad os håbe på at den positive udvikling fortsætter.

3 gode råd til dig, som gerne vil videre i jobsøgningen – især inden for IT-branchen

1. Det lyder nok lidt klicheagtigt, men det virker – spørg dit netværk, om de kender nogen, der kender nogen, som måske står med dit drømmejob. Det er vigtigt, at møde folk, snakke professionelt med dem, være synlig og ikke mindst pleje dit nuværende netværk.

2. Hold dine profiler på de sociale medier opdaterede og relevante. De fleste arbejdsgivere tjekker deres kandidaters profiler på de sociale medier som noget af det første og derfor er det vigtigt, at de møder den profil, som du ønsker, de skal møde.

3. Hold dine IT-kompetencer friske. Udviklingen går stærkt og nye muligheder kan dukke op. Derfor skal du løbende opdatere og udvikle din viden om IT. Brug evt. it-jobbank.dk. Her har du mulighed for at finde en stor database af jobopslag og finde ud af hvilke IT-kompetencer dit drømmejob kræver.

Der er selvfølgelig mange faktorer, som afgør din jobsituation og der er nok ikke en entydig måde at finde et job på. Hvis du følger mine råd, er du i hvert fald klædt lidt bedre på.

Jeg håber at dagens blog har vakt interesse!

Du er meget velkommen til at dele dine tanker og erfaringer.

Mange hilsener

Louise

 1: Kilde til billedet: PROSA

 

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Louise skriver Skriv dig op