Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Nøgletallenes Top 10

1,251 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
10 July 2009

Det praktiske ved nøgletal er, at de ikke ændrer sig. Det vil sige, tallene kan ændre sig, men beregningerne ligner hinanden fra år til år. Og det skal de også helst: Nøgletal har ingen værdi, hvis man ikke har et sammenligningsgrundlag. For eksempel kan man sammenlige fra år til år i sin egen virksomhed. Eller - hvis man kan få fat i de rigtige oplysninger - sammenligne med konkurrenterne.

For dem, der godt kan finde ud af at aflæse tal i deres årsrapport eller årsregnskab men har glemt alle beregningerne, har jeg et regneark som klarer det hele (oprindeligt fra Franciskanerseriens bog om nøgletal):

http://franciskaner.dk/nogletal.xls

Prøv det. Erstat tallene i regnearkets indtastningsark med tallene fra dit eget årsregnskab. Virker makroer ikke hos dig, så brug bare fanerne i bunden af siden. Makroerne er kun til navigation.

Franciskanerserien er udsolgt i papirudgave. Men du kan stadig få fat i Nøgletal i praksis som .pdf hos forlaget Myll: http://myll.dk/shop/index.php/nogletal-i-praksis.html. For kun 69 kroner. Og mens vi langsomt er ved at trække nogle af de andre Franciskanerbøger helt ud af markedet, fordi de ikke længere er aktuelle (og jeg har gang i et meget spændende nyt bogprojekt), så er Nøgletal i praksis virkelig langtidsholdbar.

Så nu er der ingen undskyldning for ikke at vide, hvor din nulpunktsomsætning ligger :-)

 

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Anette skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere