Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Anette Sand Hvad er reklame - hvad er repræsentation?

Hvad er reklame - hvad er repræsentation?

3,461 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
16 October 2007

Reklame og repræsentation er på mange måder to alen ud af et stykke: Midler i salgsarbejdet. Men ikke skatte- og momsmæssigt. Jeg forsøger mig med en kort version af, hvordan man skelner mellem de to i regnskabet:

Gaver:

Gaver til kunder og forretningsforbindelser er repræsentation og giver 25% skattemæssigt fradrag – men intet momsfradrag. Det kan være vin, blomster - hvad som helst. Dog skal gaverne ligge inden for rimelige grænser. Jeg kan ikke aftale at du forærer mig en bil og jeg forærer dig en bil (og trække 25% fra som repræsentation).

Reklamegaver er derimod fuldt fradragsberettigede også momsmæssigt, hvis genstanden er forsynet med virksomhedens logo eller på anden måde er karakteristisk og koster under 100 kr. Der skal være lavet et tilstrækkeligt stort antal, som uddeles til en ubestemt kreds af forhåbentlig kommende kunder.

Undtagelsen fra reglen om reklamegaver er vin: Skulle du få den idé at trykke særlige etiketter til et antal flasker vin, er det stadig ikke reklamegaver, uanset hvordan vinen bliver fordelt. Vin er traditionelt en repræsentativ udgift, og det ændres ikke af kreativt etiketvalg.

Vin og tilsvarende er dog fuldt fradragsberettiget, når det bruges på f.eks. udstillinger og messer, for da byder man en ubestemt kundekreds.

Bespisning af kunder:

Normalt er bespisning af kunder repræsentation, hvor fradraget er begrænset til 25% (også af momsen). Skriv på bilaget, hvem der var med. (Restaurationsbranchen varslede total-sammenbrud i branchen, da fradragsbegrænsningen blev indført, men de overlevede jo alligvel, ligesom de tilsyneladende også overlever rygeloven.)

Nogle arrangementer går dog som reklameudgift: Hvis serveringen er beskeden og reklameværdien høj. F.eks. kaffe og småkager til alle kunder på udsalgets 1. dag eller generelle informationsmøder, hvor der bydes på en forfriskning: 100% fradrag. Det beskedne traktement, som jeg serverer på informationsmøderne i Inloco, er fradragsberettiget, fordi møderne er offentligt annonceret, alle er velkomne, og målgruppen er nye kunder.

Egne receptioner:

Som hovedregel er egne receptioner i anledning af firmaets jubilæum, direktørens tiltrædelse eller lignende repræsentation med 25%s fradrag. Så: God fornøjelse med din repræsentation – du betaler det meste af gildet selv.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Anette skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere