Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Ib Potter Hvem stjæler billedet?

Hvem stjæler billedet?

25.712 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
23 October 2012

Billeder er en vigtig del af din synlighed på internettet. Det er de fordi der i langt de fleste søgninger på Google optræder billeder på side 1. Nu er der stor forskel hvor på side 1 billederne vises, men ofte er det ”over folden” og dermed synligt i rigtigt mange søgninger. Billeder tiltrækker opmærksomhed, stikker ud.

Billeder er en del af helhedsindtrykket af søgningen. F.eks. hvis der bliver søgt på din virksomhed, brand, personlige brand eller dine produkter. De 4-5 billeder der dukker op er med til at fortælle den søgende, ”hvad kan jeg forvente mig af det her brand”. Det sender et ”signal”.

Fede billeder

Google finder de billeder der nu engang ligger derude. Og det er her du skal ”hjælpe” Google på vej.

Find ud af hvilke 10 billeder af dit brand, der vil give en potentiel kunde eller samarbejdspartner et ”godt billede” af dit brand.

Og nej – jeg tænker ikke på facadebilleder, billeder af receptionisten eller hvad I spiser til frokost. Jeg tænker arbejdssituationer, produktionsbilleder, kundecases, gode referencer og eventuelle personlige brands, hvis du sælger ydelser.

Betal en dygtig fotograf eller tag fat i en af dine glade amatørfotograf venner. Giv hende et godt brief, så I kan sparre om de gode billeder. Det er blandt andet det du betaler for: ideerne til de gode billeder.

Eet billede fra eet site

Jeg har aldrig set Google vise flere billeder fra samme website i en almindelig Google søgning. Den tager gerne de første 3-5 billeder fra 3-5 forskellige websites eller tjenester.

Derfor skal du ”placere” og optimere de billeder du gerne ser dukke op på Google – når der f.eks. bliver søgt på dit brand.

Hvis jeg tager et hurtigt kik på, hvor det er billederne fra en Google søgning på ”Ib Potter” kommer fra, så er det:

  • Mit eget website
  • Min blog til min podcast
  • En blog fra en god ven
  • Et site jeg har lavet på et gratis Tjekkisk CMS
  • Et medlemsforum
  • Min arbejdsgivers website
  • Et gæsteblogindlæg
  • En artikel fra en webportal
  • Flickr
  • Og så Amino – selvfølgelig ;)

Tip til inspiration

Hvis du vil se hvor andre har placeret deres billeder – eller du er nysgerrig efter, om andre bruger dine billeder, så har Google billedsøgning en smart funktion.

Lav en Google søgning og klik på ”Billeder” i øverste menu på Google. Så får du en side med rigtigt mange billeder.

Brug musen til at ”trække” det billede du gerne vil vide mere om, op i søgefeltet.

Så viser Google de sites som bruger billedet – og billeder der minder om det. Det kan give dig en idé om, hvad andre gør…. Og inspirere dig til at gøre noget lignende ;)

Giver det mening?

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Ib skriver Skriv dig op