Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Iværksætteren Ønskeliste til iværksættere

Ønskeliste til iværksættere

2,038 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
15 December 2016

Hvad køber man til en person, som har alt?
Eller hvad køber man til en iværksætter, som har alt? Hvis ellers det er relevant for din forretning, er det tilladt at købe julegaver til firmaet, hvilket mange benytter sig af, da det er fradragsberettiget. (Kan vi ikke få noget ind her omkring lovgivningen? Hvor meget må man trække fra? Hvad må man trække fra? )

Hos Webin er vi selvfølgeligt interesseret i iværksætteri, og dermed også den enkelte iværksætter. Det kunne derfor være interesseret at høre dit bud, på en virksomheds-ønskeliste her til jul….

 

Hvad vil du gerne købe til firmaet?

Som iværksætter tænker du garanteret altid på at levere noget til andre, i form af produkter og ydelser. Derfor mener vi, at der også skal være tid til at stoppe op og tænke over, hvad du selv står og mangler. Det kan i de fleste tilfælde være en rigtig svær opgave at skulle til at finde ud af, hvad der skal stå på ønskelisten.

I tilfælde at du ønsker at give din ansatte en gave, skal du være opmærksom på at der gælder visse regler.

 

Gaver:

  1. Bagatelgrænsen for gaver er på 1.100,- (Dette er beløbet, en medarbejder må modtage gaver for uden at blive beskattiget pr. År)
  2. Julegave loft for gaver er på 800,- (Gives der ikke andre gaver, i løbet af året er det tilladt at hæve beløbet til 1.100)
  3. Arbejdsgiver kan trække udgiften fra – (Beløbet fra gaven skal indberettes som løn, og udgiften kan derefter trækkes fra som driftsomkostning)
  4. Indberetningspligt for gaver – (Overstiger værdien af en gave 1.100,- er virksomheden omfattet af at indberette det.

  

Gavekort:

  1. Gavekort sidestilles med gaver når – Gavekortet er specifikt, og hverken kan byttes til, eller suppleres med, penge.
  2. Gavekortet sidestilles ikke med gaver når – Gavekortet er uspecificeret, og kan byttes til, eller suppleres med, penge.
  3. Beskatning – Sidestilles gavekortet med gaver, vil den givne medarbejder ikke blive beskattet af gavekortets værdi
  4. Indberetningspligt for gavekort – Kan gavekortet ikke sidestilles med gaver, har virksomheden indberetningspligt overfor SKAT.

 

Inspiration til ønskelisten

Vi vil foreslå, at du tænker over de ting, du tilbyder dine kunder og hvilke behov, du faktisk dækker. Det kan inspirere dig til at få ideer til, hvad du selv går og mangler.

Få også et overblik over, hvad du allerede har. Så er det nemmere at opdage ting, som din virksomhed mangler eller kan forbedre. Dette kan være alt fra et nyt regnskabsprogram, et billigere sted at hoste din hjemmeside, nyt grafisk design til din hjemmeside, et bedre værktøj til overblik over din virksomhed m.m.

Tænk langsigtet, så du ved, hvad du gerne vil bruge gaven til i det lange løb. Det skal være en gave, der sikrer hjælp til driften i virksomheden.

Et gavekort kan være løsningen, men med ovenstående inspiration, kan du med fordel tænke lidt mere over, hvad virksomheden mangler.

Husk altid at gemme links på de ting, som du støder på, som virksomheden godt kunne bruge. Spørg evt. dine kolleger i virksomheden, hvad de ønsker sig til firmaet – eller spørg nære samarbejdspartnere, om de kan komme på gode julegaveønsker.

Vi håber, at du er blevet inspireret til allerede nu at finde på nogle gode julegaver til dig selv.

Husk at følge Webin på FacebookTwitter og LinkedIn.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Danny skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere