Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Iværksætteren Iværksætter: Hvordan finder jeg det bedste navn til min virksomhed?

Iværksætter: Hvordan finder jeg det bedste navn til min virksomhed?

1,731 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
14 October 2016

Et spørgsmål, som mange stiller sig selv, når de har planer om at starte virksomhed. Jeg giver her gode råd til dig, der vil finde det helt rigtige virksomhedsnavn.

Når du skal finde det rigtige virksomhedsnavn, bør du finde et navn der giver mening, og som relaterer sig til den ydelse, du tilbyder. Navnet kan være personligt (dit navn) eller tag udgangspunkt i det produkt, du sælger. Det kan også være en kombination af dit produkt og dit navn. Sammensæt det, så det giver mening for køberen.

Pas på med at bruge forkortelser/initialer. F.eks.: ’IBM’, eftersom det har krævet mange års reklamefremstød og udbredelse for at brænde igennem i medierne – eller kunne forbrugerne jo ikke umiddelbart huske, hvad IBM står for.

Tænk på, at “Æ, Ø, Å” ikke forstås i andre lande end i Danmark. Hav i baghovedet, at navnet gerne må være nemt at huske og udtale – både på dansk og andre sprog (især engelsk). Brug tid på research af andre store brand-navne for inspiration.

Du skal også passe på med at bruge tal i virksomhedsnavnet. Det kan være, at virksomhedsnavnet på mange måder er relevant i forhold til dit produkt/din ydelse, men det kan være for kryptisk i forhold til onlineshopping. Hvis du shopper varer på nettet, kan der være problemer med bestillingen, når der er tal i navnet. Udenlandske samarbejdspartnere vil måske også studse noget over virksomhedsnavnet, hvis du har tal i navnet. Det er alt sammen overvejelser, der er værd at tage med.

Når firmanavnet er på plads, og der er tjek på, at der ikke er andre der bruger dit nye firmanavn/dit brand, kan udviklingen af din visuelle firmaidentitet gå i gang. Det er vigtigt at opbygge den visuelle firmaidentitet, så der er en rød tråd i dit firma. Resultatet af arbejdet er, at det vil skabe værdi for dig, så firmaet fremstår troværdigt og professionelt.

 

“En praktisk ting er dit domæne navn. Hvis du også kan bruge dit nye firmanavn i dit domæne, vil det være super. Og du skal selvfølgelig kunne registrere det.”

www.webin.dk

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Danny skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere