jannich rindom Fordelene ved en freelance sælger - Jannich Rindom & Henrik Frier - Jannich Rindom - Med fokus på det opsøgende salg og mødebooking. - Iværksætter Debatten Amino
på Amino

Fordelene ved en freelance sælger - Jannich Rindom & Henrik Frier

Skrevet  23-04-2018 09:14  af  Jannich rindom  

Fordelene ved en freelance sælger

 

 

Økonomien er konstant under lup og virksomheden fokuserer på rentabilitet. Salget går godt, men der skal vækstes mere – og det kræver nye medarbejdere der kan drive virksomheden i den rigtige retning. Det er lederens eller salgschefens opgave, at sørge for der er tilstrækkeligt med kompetente sælgere i virksomheden, en opgave der ikke altid er lige nem. Man kan i dag vælge mellem en række jobkandidater: fuldtidsansatte, freelancere, tidsbegrænset ansættelse, uafhængige konsulenter eller vikarer. Et af de store spørgsmål kan være, om man vælger at ansætte fuldtidspersonale eller at gøre brug af freelance sælgere?

 

Fuld kontrol og rådighed. Det er det man får med en fuldtidsansat. Man ansætter, træner og styrer medarbejderne på ret vej ind i virksomheden. Man kan overvåge deres arbejdsmiljø, deres arbejdstimer og deres produktion. Desværre kommer denne kontrol altid med en pris. Rekruttering og træning er en betydelig investering. Forvaltning af et helt salgsteam af ansatte, betyder udgifter til HR-ledelse, forsikringer, sygefravær og en hel række andre omkostninger. Det kan også være dyrt at holde fast i ekstraordinære talenter, og i den modsatte situation kan det være bekosteligt, at ansætte en medarbejder der ikke matcher jobprofilen og ikke finder sig til rette i virksomheden.  

 

Det lyder altså både dyrt og udfordrende, at holde styr på sit eget personale, så hvorfor gøre det? Jo, en erfaren og integreret fuldtidsmedarbejder er jo dybt forankret i virksomheden. Langsigtede relationer til kunder udvikles og indtægterne bliver på den måde stærke og stabile. Virksomhedens medarbejdere kender firmaets værdigrundlag og kan derfor nemmere løse de problemer der opstår. En fuldtidsansat er tilknyttet organisationen som et familiemedlem og vil arbejde med loyalitet overfor firmaet.

 

 

Hurtig og nem rekruttering

 

Man kan vælge at benytte et eksternt bureau til at finde egnet salgspersonale til opgaven, nogle vælger endda at outsource hele salgsafdelinger til eksterne partnere. Men flere virksomheder vælger selv at gøre brug af freelance sælgere, eller selv vælge og håndplukke de kandidater som tilbydes fra bureauerne. På den måde er det nemt at udvælge de talenter virksomheden har brug for, uden at skulle investere tiden eller pengene i en længere rekrutteringsproces.

 

Med sådanne 'løse' og kontraktansatte salgsmedarbejdere, føres en betydelig del af både omkostninger og personaleansvar væk fra virksomheden, og det giver muligheden for en kortfristet forpligtelse overfor den ansatte, når en langsigtet ansættelse kan virke usikker. Freelance sælgere giver mulighed for at reducere firmaets udgifter, uden at skulle reducere produktiviteten. Det kan også være man driver en god og spændende forretning, men ikke ønsker at beskæftige sig med selve salget – og derfor vælger at hyre specifik salgskompetence udefra. Der kan også være tale om nye start-up virksomheder der vælger at bruge tiden og ressourcerne på at etablere sig rigtigt, og derfor indhyrer assistance til netop at varetage salget.

 

Ulempen ved disse hurtige og ukomplicerede løsninger, kan oftest ligge i den loyalitet som en fast medarbejder besidder, men som freelanceren ikke har. Det er nemmere at opbygge en tro loyalitet hos en fastansat medarbejder, der har været beskæftiget i virksomheden i årevis, end en løs tilknyttet person, der ikke har samme chance for at kende virksomhedens kultur og team spirit. Også aflønningen kan spille en rolle. En freelance sælger aflønnes som regel efter forskellige modeller af bonus og provision, og vil derfor som den naturligste ting i verden, arbejde mere intenst med de opgaver der betaler bedst. Som leder er det vigtigt at forholde sig til disse faktorer, inden man tager freelance sælgere ind. At indgå de rigtige aftaler og afstemme forventningerne med virkeligheden.

 

Beslutningen om at vælge freelance sælgere frem for at ansætte faste medarbejdere, afhænger i virkeligheden af virksomhedens salgsstrategi, mål, kundernes ønsker og i sidste ende tilgængeligheden af de rigtige salgsressourcer. I begge tilfælde er det vigtigt at gennemtænke idéen og fokusere på alle fordele og ulemper, da det kan få en stor indvirkning på firmaets resultater.

 

 

Jannich Rindum om freelancerens fordele

 

Jannich Rindom fra firmaet Phoner2Support, har i en længere årrække arbejdet som salgschef, og coachet både ledere og ansatte i en række forskellige salgsvirksomheder. I en snak om virksomhedernes fordele ved brug af freelance sælgere, vender Rindom sagen lidt på hovedet og gør opmærksom på, at det faktisk også kan have sine fordele for sælgeren, at arbejde som freelancer. ”En mangeårig fast ansættelse, er efterhånden noget der hører fortiden til. Det der med at blive ansat i et solidt firma, finde sig til rette i et godt job og så gå på pension 40 år senere, er noget man sjældent ser i dag”. ”Tiderne har forandret sig, og professionelle der er i stand til at drible ind og ud mellem forskellige arbejdsopgaver og arbejdsgivere, tilvænner sig en fleksibel måde at arbejde på, og er derved langt bedre stillet til altid at få nye arbejdsopgaver”, lyder det fra Jannih Rindom, der nævner et par eksempler på de fordele en freelance sælger har:

 

 

Freelancearbejde giver for det første en masse frihed og fleksibilitet, som et almindeligt skrivebordsjob ikke har. Du vælger for det meste selv hvilken type arbejde du ønsker at lave, hvem du samarbejder med og hvor længe ad gangen. Oftest kan du også vælge hvor du ønsker at placere din arbejdsplads og omfanget af det arbejde du ønsker at tage ind. Selv med det ansvar der følger med for at kunne overleve, har du den enestående mulighed for, at kunne vælge din arbejdsmængde ud fra individuelt lyst, styrke og behov.

Som freelancer arbejder du ikke længere for at passe ind i en virksomhedskultur eller arbejdsplan, der kan sætte dig under fysisk, mental og følelsesmæssig stress. Denne fleksibilitet har mange fordele. Du kan læse om holdet bag her : https://www.phoner2support.dk/jannich-rindom-phoner2support/ 

 

 

At være sin egen chef

 

En af de største fordele ved at være freelancer, er retten til at sige når 'nok er nok'. Hvis du har for mange kunder og føler dig stresset ved at tage mere arbejde ind, er du i din fulde ret til at sige fra og måske miste en enkelt kunde. At kunne kontrollere din arbejdsbyrde, kan faktisk være ret fordelagtigt for helbredet. Undersøgelser viser, at blot 10 timers mere ugentligt arbejde, kan påvirke risikoen for hjerte-kar-problemer med op til 60 %. Selv om det kan være en kunst at sige fra – og lære sig at sige: ”Nej, tak” - så vil det altid være en fordel at du selv har magten over arbejdsbyrden, og ikke en chef på kontoret.

 

Når du er freelancer, er det op til dig, hvor meget du vil kommunikere med kunder og kolleger igennem dagen. Mange freelancere har en politik om ikke at kontrollere deres email mere end 2 eller 3 gange om dagen, for ikke at sidde slavisk bundet til skærmen og vente på nye instrukser. I mange kontormiljøer er e-mail den vigtigste form for kommunikation, og at ignorere din e-mail er som at ignorere din chef. Som freelancer styrer du selv hvor meget du ønsker at være ”på” og hvor tilgængelig du ønsker at være.

 

Hvis du er freelancer og har en særlig besværlig og konfliktsøgende klient der altid er utilfreds, og virkelig gør din arbejdsdag til et helvede, har du muligheden at sige fra. Freelancere er deres egne chefer og kan tage deres egne beslutninger – og kan således undgå den stress der kommer af at arbejde med folk, hvor et normalt, fornuftigt samarbejde bare er umuligt. At arbejde for en dårlig chef eller en umulig kunde, giver ikke bare stress - det kan have en række negative virkninger som depression, søvnproblemer og forhøjet blodtryk.

 

Derudover er der selvfølgelig en række indlysende fordele, ved selv at være herre over sin arbejdsdag. Pauser er noget man tager efter behov og når tiden tillader, ikke noget der er programmeret ind i 10 minutters kaffepauser på arbejdspladsen. Det samme med søvn, fritid og familieliv. Er man i stand til ansvarligt at styre balancen mellem arbejdsopgaver, fritid og velvære, kan livet som freelancer være ideelt. Det samme med pendling. Har man mulighed for at udføre arbejdsopgaver hjemmefra, slipper man for at bruge tid og penge på transport til arbejdet. Alt sammen detaljer der giver øget velvære, mere livstilfredshed og i sidste ende et bedre helbred.

 

Vil du leje en Freelance sælger? 

https://jannichrindom.dk/lej-en-telefonsaelger/ 


Besøg vores samarbejdspartnere :