Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Henrik Stanley-Madsen fra Basware Danmark Store virksomheder elsker lange betalingstider - men du kan sagtens få dine penge meget hurtigere

Store virksomheder elsker lange betalingstider - men du kan sagtens få dine penge meget hurtigere

2,987 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
27 September 2016

Leverer du til store virksomheder, og synes du, det er irriterende at skulle vente i lang tid på at blive betalt? Det kan du faktisk godt ændre på selv.

Forleden fortalte en selvstændig ejerleder mig, at betalingstiderne er blevet meget længere siden hun startede for 15 år siden. Og selvom hun faktisk har en god forretning med et godt koncept med mange prominente store kunder, så hindrer kundernes lange betalingstider hende i at udvide til andre lande.

Hun kan ikke overskue at åbne salgskontorer i f.eks. Sverige og Norge, fordi hendes likviditet er lav, og fordi hun bruger for mange ressourcer på at få de finansielle ender til at hænge sammen. Og det til trods for, at hun udover Danmark faktisk allerede har kunder i de nordiske lande.

Hun er næppe den eneste, som får sin vækst hæmmet af lange betalingstider. Ifølge Experian er normal betalingstid op til 76 dage = 2,5 måned. Nogle store virksomheder udskyder endda deres betalinger med op til fire måneder for at sikre sig ekstra renteindtægter af de penge, som for længst burde stå på din konto.

Fire ud af fem danske virksomheder opfatter det endda som naturligt at betale for sent, viser en undersøgelse fra Mastercard og Basware.

Så der er en motorvej åben for, at de store kan tryne de små.

Men der er faktisk en række håndtag, du kan dreje på for at få dine penge til tiden:

 Den aktuelle rekordlave rente gør det mindre rentabelt for dine kunder at udskyde deres betalinger, fordi de ikke kan tjene særligt godt på at lade pengene stå i banken fremfor at give dem til dig inden for betalingsfristen. Sig det til dem. Det kan måske få dem til at betale hurtigere.

 Bider de stadig ikke på, kan du tilbyde en kontantrabat på eksempelvis to procent, såfremt de afkorter deres betalingstid med to måneder. Det giver din kunde en gevinst på en procent om måneden svarende til 12 procent årligt, hvilket er mere, end de kan tjene i banken på at udskyde deres betalinger. Sådan en aftale burde din kunde med glæde sige ja til. Og du vænner dine kunder til at betale tidligt.

 Men hvis dine kunder stadig er tunge i betrækket, så kan du vælge at få mellemfinansieret dit salg. Her kan en ”finansiel mellemmand” mod et mindre gebyr betale din faktura med det samme, så du hurtigt får pengene ind på din konto. Mellemmanden sørger samtidigt for at inddrive betalingen hos din kunde efter eksempelvis en måned eller tre, alt efter hvad betalingsbetingelserne er. Finansielle mellemmænd såsom factoring har eksisteret længe. Men nu er der kommet nye teknologiløsninger fra banker og fintech-virksomheder, hvor alting foregår digitalt uden tunge manuelle arbejdsgange, hvilket gør deres services meget billigere. Ergo, du får hurtigere kontanter ind på kontoen, som kan betale din løn eller bruges til at udvikle din virksomhed med.

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Henrik blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere