Amino Ekspertblog

Her gæsteblogger eksperter om forskellige erhvervsrelaterede emner

Derfor bør du starte i en ung alder

Skrevet af:
30. januar 2015 | 7.688 Visninger | 13 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Gæsteeksperten

Her gæsteblogger eksperter om forskellige erhvervsrelaterede emner

Mit navn er Mads Herlev, jeg er 17 år og jeg har drevet en webshop ved navn Babytoys.dk i snart 3 år. Måske har du allerede hørt om mig, men ellers gør du det nu. Min forretning Babytoys.dk har omsat mere end 1 million trods min unge alder og skole ved siden af.

Jeg har startet virksomhed imens jeg bor hjemme, går i skole og generelt ikke har ret meget tid til at  drive forretning, men hvorfor har jeg så fået den succes med min forretning som jeg har i dag? Jeg vil i dette indlæg prøve at fortælle dig, hvorfor du som ung med en iværksætterdrøm bare skal springe ud i det og komme i gang. For der er rigtig mange fordele ved at starte virksomhed i en ung alder. 

Du tror sikkert der ikke er nogle der gider drive forretning med dig, du går i skole, får dårlige karakterer i skolen, men går inderligt bare med drømmen om at starte din helt egen virksomhed, så har jeg ét råd til dig! Læs mit blogindlæg færdig og gør noget konkret, som sætter dig et skridt nærmere din iværksætterdrøm.

 

Uerfaren skader ikke

Da jeg startede Babytoys.dk havde jeg ingen forstand på at drive webshop. Og når jeg siger ingen forstand, mener jeg virkelig ingen forstand. Jeg vidste ikke der var noget der hed seo, Google Adwords, affiliate marketing, konverteringsoptimering osv. Det eneste jeg vidste var, at jeg skulle have en webshop. Hvordan fik jeg den? Jeg brugte Google og kom frem til et system jeg skulle bruge. Derefter fandt jeg frem til Amino.dk, som i den grad har hjulet mig godt på vej. Jeg har lært ALT omkring e-handel over de 3 år.

Så har du ingen erfaring eller forstand på det du går og drømmer om, så er det ikke noget problem. Google er det bedste værktøj til at hjælpe dig frem!

 

Din alder er intet problem

Jeg har været på legetøjsmesse i Tyskland et par gange og har aldrig nogen sinde blevet nedgjort pga. min alder. De synes bare det er fedt at jeg kommer og vil sælge deres produkter. Alle i virksomheden kender mig, grundet min unge alder og de kalder mig ”deres yngste kunde”. Det giver en helt anderles opmærksomhed og det er fedt. Jeg har aldrig oplevet nogle har sagt nej, grundet min alder. Jeg har derimod leverandører, som roser mig og ser potentiale i mig og min forretning og derfor kommer de og præsenterer nye produkter og laver kampagner i samarbejde med mig, fordi de kan se at jeg køber mere og mere hos dem.

 

Du har ikke udgifter til mad, hus, el, vand, varme…..

Du tænker sikkert ikke over det, men overvej hvor meget dine forældre betaler for at have dig gående der hjemme. Hver morgen, er du måske så klam, at tage et bad. Det koster. Derefter får du et måltid morgenmad, går på toilet og børster dine tænder. Det koster alt sammen. Du bor i et hus, får vasket tøj. Alt koster. Du sparer derfor rigtig mange penge, som du kan bruge på at investere i din virksomhed. Men ikke nok med det. Du er ikke nødsaget til at trække løn ud til dig selv, fordi du har ikke alle disse omkostninger som du er nødt til at have dækket.

Du har ingen forpligtelser. Du har intet fuldtidsjob andet end din skole. Du behøver derfor ikke sige op, for at få tid til din forretning.

Jeg kan derfor ikke se nogen grund til ikke at starte din virksomhed i en ung alder. Du har meget lettere ved at komme i pressen, som er guld værd for din virksomhed. Det er gratis markedsføring. Jeg har uden besvær været i radioen, Dagbladet Børsen, diverse avisartikler og i tv’et et par gange. Det er kanon god markedsføring, som ikke koster dig andet end lidt tid til et interview.

Nu har du læst mit blogindlæg og håber du har fået lidt mere lyst til at komme i gang med DIN forretning. Du skal nu gøre noget konkret, som skaffer dig tættere på din forretning. Ikke noget du først kan gøre i morgen, men noget du kan gøre lige nu. Skal du have en hjemmeside? Så køb en og begynd at byg den op. Tag hul på dit startup og så giv den fuld hammer! Du behøver ikke bruge 100.000,- for at komme i gang. Brug hvad du har lyst til og sørg for at lær en masse! Det er guld værd, også i fremtiden.

Jeg ønsker dig en masse held og lykke med dit projekt!

 

De bedste hilsner

Mads Herlev

Ung iværksætter med fuld fart :)

Indlægget er skrevet af Mads Herlev som er 17 år gammel. Han driver webshoppen Babytoys.dk, som du måske allerede har hørt om. Trods hans unge alder har hans virksomhed omsat for over 1 million kroner. Han har drevet sin webshop siden marts 2012 og omsætningen er i stærk vækst. Shoppen sælger blandt andet trælegetøj og møbler til børneværelset.  Shoppen Babytoys.dk har over 500 artikler og udvider løbende sortimentet. 

Grundet Mads’ unge alder er han blevet omtalt i blandt andet Dagbladet Børsen, DR P4, TV2Fyn og mange andre steder.

Ud over forretningen går Mads i 1.g på handelsgymnasiet, så han har rigtig meget at se til :)

saxis

Læs også


Kommentarer

Bjarne Jørgensen  den 31-01-2015 kl. 09:56

Meget inspirerende læsning! Jeg tror jeg vil flytte hjem til mor og far på 80 år igen og starte min virksomhed op der :-) Nej! spøg til siden, håber det er til inspiration til andre unge til at springe ud i projekter mens de har et sikkerhedsnet under sig.

Venligst Bjarne.

Er kommentaren brugbar? 3 0
Peter Skouhus  den 31-01-2015 kl. 10:39

Thumbs up!

Og, laver man et fuck up, så kan man jo bare begynde igen, man har hele livet foran sig.

Er kommentaren brugbar? 2 0
Uldal  den 31-01-2015 kl. 11:12

Rigtig godt blogindlæg og rigtig godt skrevet.

Nu ved jeg godt det ikke er et debatforum men jeg vil dog alligevel komme med et lille (!). Det at man ingen eller meget få udgifter har på at leve når man bor hjemme er i dette perspektiv rigtig godt. Men man skal passe på det ikke bliver en sovepude. Når du flytter hjemmefra stiger dine udgifter markant, og hvis du kan leve som greve og baroner for 15-16.000.- kroner om måneden mens du bor hjemme vil du opleve at når du flytter ud for dig selv er det faktisk ikke alverdens.

Det jeg prøver at sige er at det der virker som en god forretning mens man bor hjemme og ikke har udgifter, ikke nødvendigvis er det når man flytter ud for sig selv.

Ud over det vil jeg bestemt også anbefale unge mennesker at komme ud og prøve kræfter med iværksætteri, det burde i min optik være et fag i folkeskolen.

Så stærkt skrevet, og stærkt gået med din webshop :)

Er kommentaren brugbar? 8 0
Lise Nørgaard  den 31-01-2015 kl. 11:21

super godt blogindlæg .. sikken power og inspiration. Learning by doing og at følge med dels på Amino og Facebook -Enørder kan føre en webshop langt. Et lille indspark om alder herfra. Gå også igang selv om du er oppe i den anden ende af alders skalaen .. its never too late.

Er kommentaren brugbar? 2 0
EC  den 02-02-2015 kl. 06:49

Fantastisk indlæg, gennemtænkt og fuld af information.

Er kommentaren brugbar? 2 0
Kenneth Boysen  den 02-02-2015 kl. 08:16

Godt indlæg Mads,

Med tiden vil du dog lærer at folk har samme muligheder for at starte når de bliver ændre, eneste forskel er, at med alderen kommer alverdens dårlige undskyldninger hvorfor de ikke kan starte.

Så måske ligger forskellen i at man i de yngre år, endnu ikke er fyldt med dårlige undskyldninger og overbevisninger.

Mvh Kenneth Boysen

Er kommentaren brugbar? 3 0
dervarengang  den 02-02-2015 kl. 08:37

Ændre = ældre, og nu også logget ind :)

Er kommentaren brugbar? 1 0
DialogDesigneren.dk  den 02-02-2015 kl. 13:50

Jeg kan godt skrive under på, at alderen ikke er noget problem. Jeg var kun 60 år, da jeg startede

Er kommentaren brugbar? 6 0
Radoslaw  den 08-02-2015 kl. 19:25

Rigtig flot indlæg, og meget inspirerende da jeg selv går og tænker på en weeb-shop.  

Er kommentaren brugbar? 1 0
JJ HUSE  den 11-02-2015 kl. 11:45

Fantastisk artikel - Bare kom igang derude. Føler du dig ikke udrustet? Google/Amino har alt den viden du skal bruge :)

Er kommentaren brugbar? 1 0
Mads Herlev  den 16-02-2015 kl. 09:31

Hej,

Mange tak for alle jeres kommentarer.

Kenneth Boysen: Jeg tror du har helt ret :)

DialogDesigneren.dk: Fedt fedt! Godt gået ;) Alder er nemlig inden hindring, blot en dårlig undskyldning for nogle.

Radoslaw: Mange tak :) Kom igang! ;)

Er kommentaren brugbar? 1 0
Steffen Holm Jensen  den 26-03-2015 kl. 18:59

Jeg kan kun sige at det er virkelig godt gået Mads Herlev, stor respekt for dit engagement og de positive måder du ser de mange fordele på.

Den gode ide bygger man videre på når man har den.

For mit eget vedkommende er jeg ved at finde på en ny ide som kan give korcernen Lego et nyt facelift, og jeg tror på det produkt som jeg har fundet på.

Det er en del af et påske projekt som vi individuel skal lave på handelsskolen:-) men lige så meget derhjemme. Lige Pt. arbejder jeg konstant på min gode ide, og min kæreste hun er meget alene, men hun kender mig jo :-)

Er kommentaren brugbar? 1 0
Søren  den 06-09-2015 kl. 18:30

Jeg kan ikke rigtigt komme i gang da jeg ville åben en minecraft server hosting hvor folk kan købe server men det går kun ned af bakke ;(

Er kommentaren brugbar? 1 0
 

Tilføj en kommentar

 

 
For at holde spammere ude, fortæl os hvad er: ni + syv =
Husk Mig

Få besked når der kommenteres (Log ind for at få tilsendt mail)
 

Om denne blog


Få besked når Gæsteeksperten skriver


Hvem er Gæsteeksperten?

Gæsteeksperten er stedet hvor Amino inviterer eksperter til at blogge om forskellige spændende emner. Det kan være emner der enten er for "her og nu"-aktuelle eller "for små" til at have en dedikeret ekspertblog, eller det kan være eksperter der (endnu?) ikke har deres egen eksperblog på Amino.

Har du lyst til at læse flere gode blogindlæg af vores faste ekspertbloggere, så klik her.


Gæsteeksperten på Twitter

Hvis du vil have besked når Gæsteeksperten og ligesindede bloggere har lavet et nyt indlæg, så klik her:
 


Seneste kommentarer