Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Gæsteeksperten Chefredaktør Poul Madsen fra Ekstrabladet mener, at man ikke kan krænke nogens ophavsret, før de selv mener den er krænket

Chefredaktør Poul Madsen fra Ekstrabladet mener, at man ikke kan krænke nogens ophavsret, før de selv mener den er krænket

30,869 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
25 March 2013

Efter at have læst denne historie, Danske medier stjæler Youtube-videoer, skrev jeg til Poul Madsen for at høre lidt mere omkring Ekstrabladets forhold til ophavsret. Han kommer med en ganske alternativ vinkel på emnet "ophavsret".

Her er mail-korrespondancen:

Thomas Frost:
"Hej Poul Jeg kan forstå Ekstrabladet bruger videoer og billeder som ekstrabladet ikke har ret til at bruge, f.eks. youtube-videoer som man ripper og derefter afspiller med egne reklamer. Denne ignorering af ophavsretten, går den begge veje? Med andre ord, må jeg tage materiale Ekstrabladet har ophavsretten til, og publicere på mine sites, med mine reklamer? Jeg ser frem til at høre fra dig."

Svar fra Poul Madsen:
"Tak for mail. Nej, du må ikke tage materiale Ekstra Bladet har ophavsretten til, og det ved du jo også godt. Jeg kan oplyse dig om, at Ekstra Bladet ingen sager har kørende om, at vi skulle have krænket andres ophavsret. Så din påstand er forkert. Fortsat god søndag. Vh Poul Madsen"

Jeg skriver tilbage:
"Hej Poul
Tak for dit svar.
Jeg læste en artikel hvor der stod at eb.dk havde rippet nogle youtubevideoer og lagt på eb.dk med egne reklamer, dette uden at kontakte ejerne af videoerne, er dette ikke korrekt?.
Jeg udtaler mig ikke om I har nogle sager kørende, jeg spørger blot til praksis, da jeg kan forstå eb.dk kopierer andres materiale uden at kontakte rettighedshaver først, hvis det er måden eb.dk driver hjemmesiden på, ville jeg derfor i givet fald høre om den gik begge veje.
Men I har altså på intet tidspunkt kopieret andres materiale, f.eks. youtube-videoer, og lagt jeres egne reklamer på, uden at have talt med ejerne af videoerne først?
Mvh Thomas"

Poul Madsen svarer: (efter min mening har eb´s ansvarshavende redaktør INTET fattet omkring ophavsret)
"Jeg har svaret dig – man kan jo ikke krænke nogens ophavsret før de selv mener den er krænket."

Jeg svarer:
"Hej Poul
Super, jamen så har jeg jo også svaret på om jeg må kopiere ting fra eb.dk.
Jeg kan kopiere alt det jeg vil og publicere, da du er af den holdning at det først er at krænke ophavsretten, hvis I finder ud af det.
Er du sikker på dine jurister er enige i den udlægning af ophavsret? :-)
mvh Thomas"

Jeg får svaret tilbage fra Poul Madsen:
"Hvor er du latterlig. Men god søndag til dig alligevel."

Jeg er naturligvis meget overrasket over Poul Madsens svar, især fordi Poul Madsen er chefredaktør, på Danmarks mest besøgte netavis.

Er du enig i at man ikke kan krænke nogens ophavsret, før de selv mener den er krænket? Hvad mener du om flere af de store mediers brug af f.eks. youtube-videoer som de kopierer og lægger egne reklamer på, uden at spørge rettighedshaver om lov?

Jeg har naturligvis de pågældende mails liggende.

Venlig hilsen
Thomas Frost

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Gæsteeksperten skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere