Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Gæsteeksperten IT Offshore – accelerator-medicin for iværksættere

IT Offshore – accelerator-medicin for iværksættere

4.218 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
19 August 2011

Rigtig mange gode idéer går til grunde fordi iværksættere mangler økonomi til at føre idéen ud i livet, fordi man ikke får fokuseret nok på selve forretningen, eller fordi man slet og ret ikke er hurtig nok.  Disse forhold sammenholdt med at rigtigt mange forretningsidéer i dag indebærer anvendelse af informationsteknologi, giver en oplagt mulighed for at iværksættere ser på muligheden for IT Offshore til at nå deres mål langt hurtigere og langt billigere.

Som iværksætter med en god idé der bygger på en eller anden form for informationsteknologi, hvad enten det er på Internettet, apps til smartphones/tablets eller andet, er det ofte en udfordring at man har brug for hurtigt at få udviklet sin løsning. Men selv for én der arbejder 24 timer i døgnet, tager det for lang tid – og at få løsningen udviklet af en konsulentvirksomhed eller ansætte egne medarbejdere er meget ofte udelukket på forhånd pga. omkostningerne hertil.  Ligesom det heller ikke er unaturligt at man i startfasen endnu ikke har det fulde overblik over hvad løsningen præcist skal indeholde, og hvordan den skal arbejde – og dermed hvad det vil koste.

For de fleste iværksættere, kan anvendelsen af IT Offshore derfor være en rigtig fornuftig løsning; en løsning som både adresserer de umiddelbare udfordringer omkring momentum og økonomi, men som også indebærer nogle mere langsigtede fordele. 

De øjeblikkelige fordele er, at man kommer hurtigt i gang, ofte med særdeles højt kvalificerede Offshore-ressourcer, som kan bidrage aktivt til den videre udvikling af idéen. Tommelfingerreglen er, at omkostningerne ligger på ca. en tredjedel af hvad det vil koste at ansætte danske medarbejdere, og bindingen er typisk begrænset.

De mere strategiske fordele er dog også værd at have øje for.  Danmark står i en demografisk svær situation: at vi simpelthen ikke har tilstrækkeligt med kvalificeret arbejdskraft, særligt ikke på den lange bane. Manglen på kvalificeret og økonomisk tilgængelig arbejdskraft kan derfor blive en stopklods for mange virksomheder i disse og de kommende år.  Med en Offshore-strategi sikrer du dig let tilgang til talent på konkurrencedygtige vilkår, ligesom du som nystartet/mindre virksomhed også får adgang til et ordentligt metodeapparat og en struktur på udviklingen, som man sjældent har hverken råd eller tid til at etablere som iværksætter. 

Når det er så oplagt at anvende IT Offshore – hvorfor er der så ikke flere der gør det og gør det med succes? 

Det er der også rigtigt mange der gør, men der er desværre også mange som kaster sig ud i engagementer med partnere eller enkeltpersoner rundt om i verden, som ikke besidder den nødvendige erfaring for at du lykkes med dit projekt.

Mit bedste råd er derfor, at vælge en partner, som kan skabe sikre og stabile rammer for engagementet, og som kan tilbyde en service, som lever op til nogle fundamentale krav.

Når du vælger IT Offshore-partner/Offshore-lokation, er der som sagt nogle fundamentale krav du skal søge opfyldt. 

Man kan ændre på meget, men geografi er typisk ikke en af dem.  Derfor skal du være meget opmærksom på om rejsetiden til Offshore-destinationen og tidszonen kan fungere for dig og dit evt. team.  Det eksotiske går hurtigt fløjten når man kan se frem til 10 timer i en flyver, og kærestens tålmodighed over for sene conferencecalls får typisk også en ende før eller senere.  Med andre ord: Kommunikation er helt essentiel for anvendelse af IT Offshore, hvorfor det også er meget væsentligt at vurdere såvel egen, som potentielle Offshore-lokationers kulturelle parathed og ikke mindst geografiske tilgængelighed.

At anvende IT Offshore kræver, ligesom alle andre strategiske beslutninger, at der dedikeres tid til at finde den rigtige løsning for virksomheden og sikre, at en Offshore-strategi ikke eksponerer ens virksomhed mod unødige risici og forsinkelser.

Mød mig på Iværk&Vækst 2011 i forum 9-10 september stand 304 samt indlæg på ”Meet the blogger” lørdag den 10.09-11 kl 16:00 med titel ”IT Offshore som en strategisk og økonomiske fordel for store og små virksomheder”

10 vigtige:

  1. Danmark står over for en omfattende udfordring med at skaffe kvalificerede medarbejdere.
  2. Offshore sikrer skalerbart setup for din udvikling.
  3. Vælg en Offshore-leverandør med erfaring fra mere end ét land.
  4. Værk opmærksom på tidszoner.
  5. Værk opmærksom på rejsetid.
  6. Se bort fra de ”smarte” begreber, og kræv en fleksibel løsning der passer til dine behov.
  7. Gør dit Offshore-team til en integreret del af din organisation – vær sikker på at din leverandør kan levere dette.
  8. Fokus på kulturelforståelse og –parathed både i DK og Offshore
  9. Fokus på kommunikation, sikkerhed og backup.
  10. Kræv et seriøst økonomisk sammenligningsgrundlag fra din Offshore-leverandør der medtager alle omkostninger

Hans Henrik Groth
Direktør inCaptiva Offshore Solutions
hhg@incaptiva.dk

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Gæsteeksperten skriver Skriv dig op