Amino Ekspertblog

Ekspertblogger på Amino om SEO for begyndere

Køb af linkbuilding? Vælg din risiko!

6. februar 2013 | 9.916 Visninger | 41 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Frank Hellerup Madsen fra Synlige Sider

Ekspertblogger på Amino om SEO for begyndere

Om linkbuilding

Her på Amino er der mange udbydere af såkaldt linkbuilding – altså at hjælpe med at få links fra andre sider til ens egen hjemmeside med det formål at forbedre ens placering i Googles søgeresultater. Google opfatter links fra andre sider som slags stemmer eller kvalitetsstempel til dit website. Derfor spiller indgående links en stor rolle i at bestemme, hvor i søgeresultaterne en given side skal placeres.

Linkbuilding er et meget væsentligt element i SEO-arbejdet, og på konkurrenceprægede søgeord kommer man ingen vegne, hvis man ikke kan tiltrække links fra andre sider.

Men det er også en disciplin, der er blevet markant sværere i den senere tid. Google har været ude med riven efter de mest primitive linkbuilding-former, og "spillereglerne" er også blevet ændret. For længe siden var det sådan, at det var meget svært at komme til at skade sig selv ved at bygge links til sin side. Hen ad vejen blev det gradvist justeret, indtil Google i forbindelse med den såkaldte Penguin-opdatering i høj grad gjorde det muligt at komme i uføre pga. links. (Læs mere om Penguin på engelsk her, eller hør et dansk podcast her).

Tusindvis af webmastere fik tilsendt beskeder om, at Google havde registreret såkaldt ”unaturlige links” til deres website, og de blev opfordret til at fjerne disse links. En del af disse webmasters måtte sande, at der efter beskeden fulgte en straf i Googles søgeresultater, hvor placeringerne blev markant dårligere, indtil der var blevet ryddet op og bedt om tilgivelse.

Vælg din risiko

Det betyder, at man som hjemmesideejer skal være mere varsom med at vurdere den linkbuilding, man måtte købe sig til. Og at man skal forholde sig til den risiko, man har lyst til at tage.

I den absolut højeste ende af risiko-skalaen ligger store mængder links i den absolut laveste ende af skalaen. Links fra tomme forumprofiler, linkkataloger i stor stil, kommentarspam på blogs og lign. (Kaldes også ofte ”inder-linkbuilding” i SEO-kredse, fordi den type links ofte bliver udbudt i store mængder af indiske SEO-firmaer).

I den modsatte ende af risiko-skalaen findes arbejdet med at tiltrække links på ”naturlig” vis.  Her arbejdes der på at opbygge kvalitetsindhold, komme i kontakt med relevante webmastere med gode websites, komme i pressen osv. Tiltag, der ofte kræver langt flere ressourcer. Men som gør din risiko mindre, og SEO-indsatsen mere robust på længere sigt.

Imellem de to modpoler er der en stor gråzone af forskellige grader af risiko.

Ofte ser man her linkbuilding via såkaldte ”splogs” (en forkortelse for spam blogs – der kun er oprettet for at kunne linke til egne eller kunders hjemmesider). Den type linkbuilding kan være udført mere eller mindre elegant – med tilhørende variation i risikoprofil.  Hvis du lynhurtigt kan konstatere, at alle SEO-firmaets blogs linker til hinanden, eller lige så slemt, alle linker tilbage til SEO-firmaet, så er det kun et spørgsmål om tid, før sådan et netværk mister værdi i Googles øjne.

For det er væsentligt at bemærke, at langt de fleste splogs og linknetværk altså er på kant med Googles retningslinier, og medfører en vis risiko. Det er at stikke folk blår i øjnene at påstå, at man ”overholder Googles retningslinier 100%”, hvis man samtidig bruger hundredvis af egne sites til at linke til kunderne. I de fleste tilfælde betyder det blot spildte kræfter, når Google optrævler et linknetværk – men i disse tider kan man ikke være helt sikker på, at det ikke også medfører repressalier mod de sites, der linkes til.

Du skal også være opmærksom på, at mange af ovenstående former for linkbuilding virker på kort sigt. Og i nogle tilfælde virker i lang tid. Og brugt moderat og intelligent som supplement til andre former for linkbuilding kan de ikke altid blankt afskrives.

Men du skal som køber af SEO-tjenester og især linkbuilding altid spørge ind til, hvordan et SEO-firma har tænkt sig at udføre arbejdet for dig. Hvis du er villig til at løbe risikoen, så kan splogs, linknetværk m.m. sagtens være fint for dig. Men sørg nu for at tjekke lidt op på forhånd og træf et informeret valg.

Vælg den risiko, der passer til dig, din forretning og din mavefornemmelse. Skal du have promoveret et affiliatesite, som er et hyggeprojekt, vil du nok vælge en anden risikoprofil end for en onlineforretning, du og andre lever af.

Og til sidst - hvis du vælger udbydere, der offentligt annoncerer, at de vil røve en bank, løber du bare en større risiko.

PS: Du kan ikke købe linkbuilding som separat produkt af mig, så det gør ingen forskel for mig personligt, hvilken risikoprofil du vælger, og hvilke udbydere du vælger.

saxis

Læs også


Kommentarer

Cap'n Halfdan Timm  den 07-02-2013 kl. 10:22

Jeg er glad for, at jeg ikke som uvidende SEO-kunde skal ud at købe linkbuilding for første gang - for der er godt nok mange udbydere, jeg aldrig selv ville benytte, nu jeg selv har en vis viden om det.

Jeg forstår udmærket dem, der søger lidt objektiv information - men det er bare svært taget sagens natur i betragtning.

Godt indlæg. Hvad ville du konkret gøre, hvis du stod med en ny webshop og ikke vidste, hvem du skulle købe links af?

Er kommentaren brugbar? 3 0
Mikael Rieck  den 07-02-2013 kl. 11:26

Rigtig gode tanker Frank. Det er svært at vide hvad man tør og ikke tør, når man ikke beskæftiger sig med SEO til dagligt.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Mikael  den 07-02-2013 kl. 11:27

Hov... var vist ikke logget ind :)

Er kommentaren brugbar? 1 4
Internexus  den 07-02-2013 kl. 12:27

Hej Frank

Rigtigt godt indlæg. Spam blogs skal bestemt være af en høj kvalitet, og kun en seo mand ved hvordan de skal håndteres rigtigt.

Er kommentaren brugbar? 1 2
Carsten Holm  den 07-02-2013 kl. 12:54

Super indlæg Frank,

men det er vel de færreste SEO firmaer som kontakter en som på forkant fortæller at det arbejde de udføre ligge i "grå zonen". Hvem skal man vælge hvis man ikke ved meget om emnet? Skal man kun gå efter de "kendte" SEO folk på Amino eller hvad?

Jeg syntes selv jeg ved en del efterhånden, men er stadig i tvivl om hvem jeg skal bruge.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Thomas Frost  den 07-02-2013 kl. 13:06

SEO-firmaers egne blogs er meget brugt til linkbuilding, det er noget rigtigt mange bruger.

Et godt råd herfra er at man som mulig kunde beder om at se nogle af disse blogs og tjekker ankterteksterne på links´ne generelt.

Selv i dag efter Google Penguin, er der stadig rigtigt mange små og store SEO´er, der bruger MASSER af exact match anktertekster, fordi det er meget virksomt nu og her.

Det er kun et par dage siden jeg skrev i en tråd herinde, om en der ikke kunne forstå hans ene underside var droppet helt ud af SERPS. Ved et hurtigt tjek, kunne man konstatere at der var lavet mere end 50 helt ens anktertekster til den specifikke underside, og meget få andre links.

Disse links var lavet af et stort københavnsk bureau (kunne jeg se i backlinkprofilen).

Så et godt råd er at sortere alle dem fra, som bevisligt arbejder efter ældgamle metoder, især masser af exact match anktertekster.

Omkring det med Googles retningslinjer, så bryder 99/100 SEO´er dem i større eller mindre grad, men der hvor forskellen ligger (og den forskel er gigantisk), er hvor meget risiko der tages.

Der er meget stor forskel på at arbejde meget varieret eller f.eks. bare køre 50 exact match anktertekster af på en uge.

Er kommentaren brugbar? 8 0
Simon Hansen  den 07-02-2013 kl. 13:07

Fine råd, jeg takker :)

Er kommentaren brugbar? 1 0
Kim Sejer  den 07-02-2013 kl. 13:11

Spørgsmål til linkbuilding?

Hvis jeg linker til sites på flg. måde, banner google så linket fordi det ikke er synligt?

<a style="color:#FFFFFF;" href="http://www.domaine.dk">http://www.domaine.dk</a>

På forhånd tak?

Er kommentaren brugbar? 1 0
Thomas Frost  den 07-02-2013 kl. 13:15

@Kim Sejer

Svaret er "Måske". Hvis du ønsker yderligere uddybning, så opret et indlæg i SEO-kategorien.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Laust Kehlet  den 07-02-2013 kl. 13:48

@Kim

Det kommer an på baggrundsfarven af din side... Men ja det er lllaaaannnnggg tid siden Google begyndte at straffe den slags praksis, hvis det altså er for at skjule text...

Er kommentaren brugbar? 1 0
Frank Hellerup Madsen  den 08-02-2013 kl. 00:06

@Halfdan & Carsten,

Thomas har heldigvis åbnet ballet med nogle gode input til, hvad man bl.a. kan bruge til at vælge folk fra.

Jeg synes, som skrevet i artiklen, at man skal bede sin potentielle linkbuilding-leverandør beskrive, hvordan de har tænkt sig at gribe opgaven an.

Hvis man er på jagt efter noget langtidsholdbart, bør man undgå spammy elementer som forumprofiler, kommentarspam osv.

Og kommer linknetværk/splogs på banen, så bør man i det mindste få forevist nogle eksempler. Hvis de er opbygget i bedste 2007-stil med konstant interlinking, alle indlæg opbygget efter samme skabelon med tre links til kundens site og skarpe ankertekster over alt, bør man sige nej tak.

Og grundlæggende bør den væsentligste del af linkbuildingen være af en slags, som har en mere blivende værdi.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Frank Hellerup Madsen  den 08-02-2013 kl. 00:08

@Carsten,

PS: Mit indlæg var ikke ment som et "køb kun hos de store navne i branchen"-indlæg. Mindre kendte folk kan sagtens være gode linkbuildere. Men spørg ind til metoderne, så du får en fornemmelse af, hvad de kan og vil gøre for dig.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Frank Hellerup Madsen  den 08-02-2013 kl. 00:09

@Kim Sejer,

Thomas og Laust har allerede svaret. De er flinke, diplomatiske mennesker.

Mit råd er simpelt: Hold dig fra skjulte links. Punktum. Der er absolut ingen grund til at rode med den slags. Det øger din risiko uden at bidrage med en ekstra værdi, der kan berettige den ekstra risiko.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Carsten Holm  den 08-02-2013 kl. 08:01

Hej Frank

Det var heller ikke ment som nogen kritik af indlægget:)

Min pointe var bare at man selv skal have rimlig styr på SEO og de forskellige begreber før man som webshop/site ejer kan spørge ind til hvordan et seo firma vil løse opgaven.

Når nu mekanikeren siger at man skal have skiftet en plejlstang i sin motor, kan man godt spørge ind til hvordan han har tænkt at løse opgaven, men har man ikke bare en lille smule forstand på hvordan en motor er bygget, fatter man ikke en brik af svaret:)

Er kommentaren brugbar? 3 0
Thomas Rosenstand  den 10-02-2013 kl. 18:00

Nu får jeg sikkert høvl for at reklamere for egne produkter, men det er jeg nu ligeglad med.

@Cratsen Holm: Der er skrevet to bøger på dansk om SEO, der begge i den grad sætter "almindelige mennesker" i stand til at vælge til og fra i junglen af SEO leverandører.

Det er Mikkels SEO 2.0 og min egen SEO-LEX, og læser du en af dem (eller dem begge) er du en hardcore indkøber, der samtidig er i stand til at gøre mere selv.

Jeg forstår godt, det kan være svært at hitte ud af den jungle, men der ER altså metoder til det: Viden! Og den kan fås i begge bøger.

Er kommentaren brugbar? 6 1
Carsten Holm  den 10-02-2013 kl. 18:39

Hej Thomas

Du giver den bare gas med reklamen, jeg har købt 3 af dine bøger, og de er bestemt vær at læse:)

jeg er enig i at viden er godt, og mere viden er endnu bedre, men når du nu skal have din bil på værksted for at få ,skiftet denne "plejlstang", går jeg ikke ud fra at du køber bogserien - Den lille mekaniker bind 1-2-3, men stoler på at   værkstedet kan finde ud af det.

Er kommentaren brugbar? 2 0
pvc manden  den 10-02-2013 kl. 19:18

Jeg har også læst de omtalte bøger. de gør stor gavn, at være medlem e universe er heller ikke af vejen, der er iøvrigt gode råd lige nu omkring at få ryttet op på sin side, der var en del at komme efter.

Er kommentaren brugbar? 2 0
Thomas Rosenstand  den 10-02-2013 kl. 21:59

@Carsten: Det gør jeg - altså stoler på værkstedet. Og det gør jeg, fordi jeg vælger et værksted med erfaring og gode skudsmål frem for et værksted, der åbnede i sidste måned og med "10 års erfaring";-)

Er kommentaren brugbar? 4 0
Gita Street  den 10-02-2013 kl. 22:24

Da jeg begyndte at interessere mig for SEO for anden gang, mødte jeg en der havde succes med at komme til tops i Google. Jeg fik følgende læseliste:

Thomas Rosenstand

Frank Hellerup Madsen

Kim Tetzlaff

Og DeMib - hvis han gider at skrive om det. Det er sjældent , men han er en af de bedste.

Resten blev jeg rådet til at lade være med at spilde for meget tid på.

I dag har jeg dog udvidet min "læseliste" til blandt andet Henrik Bondtofte og Thomas Frost, som jeg synes er "for fede" også. Der er også en del andre Grosen Friis har også en masse at byde på - og mit seneste idol på SEO-stammen er  Jonas Jørgensen, som også har vist sig at have nogle supergode vinkler jeg har lært af.

Med hensyn til SEO-bøger ville jeg starte med SEO-Lex - og læse SEO 2.0 bagefter.

Er kommentaren brugbar? 4 0
Peter Nguyen  den 11-02-2013 kl. 10:01

Er lige startet med at arbejde med SEO, for at hjælpe den VSH jeg er ansat i med deres tunge arbejde... Er det min naive holdning at man, når man som VSH skal ud og finde et firma, der kan foretage sig disse jobs, burde kigge på VSH'ens referencer og evt. konsolidere med de VSH'er man har nogenlunde kendskab til, og spørge ind til deres erfaringer med at have outsourcet denne del af arbejdsprocessen til netop denne virksomhed... Endvidere undre det mig at danske VSH'er ofte har en tilbageholdenhed ang. at få outsourcet sådanne IT opgaver til Asien. Fra min teoretisk baggrund (Som cand. oecon stud.), er et globalt markede med frie arbejdsmobilitet jo ideelt... Og da store VSH'er stadig har deres tilbageholdenhed, så burde små IT-vsh'er virkelig kunne gribe chancen og lave partnerskabe med netop sådanne slags VSH'er i udlandet... Der må da være enorme profitter at hente, når man kan sælge et produkt til 750 kr/t, som kan  udføres i et andet land, med samme resultat til en femtedel af prisen... Det jeg mener er at selvom det kan være en jungle at finde den rette partner/udbyder, så er der stor gevinst i form af arbitrage, også selvom kapitalmobiliteten ikke er komplet...

Er kommentaren brugbar? 1 0
Thomas Frost  den 11-02-2013 kl. 10:33

@Peter Nguyen

De fleste SEO-virksomheder i billig-lande aner ikke hvad de laver og arbejder stadig som man gjorde for 5 år siden.

Derudover foretrækker jeg personligt at mange af mine egne links er danske, og det sætter man ikke lige en inder til at lave.

En god del af SEO er analyse, og det er vært for en inder at lave f.eks. dansk keyword analyse, og teknisk er der ikke mange dygtige, så tekniske analyser af websites er heller ikke noget du bare lige finder billig arbejdskraft til.

Der hvor outsourcing tidligere har været meget brugt er på linkbuildingen, men den praksis er heldigvis stoppet, da det ofte var rent lort der blev leveret, og det blev jo straffet af Google med bl.a. Penguin-updaten.

Er kommentaren brugbar? 2 0
Laust Kehlet  den 11-02-2013 kl. 10:34

@Peter

VSH den forkortelse har jeg ikke set før :-)

Det globale perspektiv du snakker om er interessant, men det kræver en gennemsigtighed, der ikke eksisterer i dag. De der økonomiske teorier - no offence - forudsætter alt for ofte, at man har overblik over de muligheder og adgang til de data, der eksisterer. Fakta er bare, at det er langt fra det der er tilfældet, og man opdager hurtigt hvor stor forskel der er på helt andre faktorer som på arbejdskultur i forskellige egne af verden, og hvor lidt indblik du har i hvad dine globale partnere laver... Jo det kan godt lade sig gøre at outsource til Indien, Kina og Afrika, men det kræver så meget arbejde hjemmefra både før, under og efter outsourcing processen, at jeg som oftest anbefaler at outsource lokalt.

Det sagt, så findes der et par guldkorn i den store globale jungle, og når man finder dem, så har man det scenarie du beskriver - dog med lidt ekstra arbejde. Og hvis du finder en sådan, så er det bare at holde fast. Tror jeg har arbejdet sammen med omkring 100 forskellige fra Øst Europa, Kina, Indien og USA. Dem jeg har holdt fast på kan tælles på en hånd, men dem er jeg til gengæld også lykkelig for at have at outsource til!

Er kommentaren brugbar? 2 0
Peter Nguyen  den 11-02-2013 kl. 12:02

@Thomas

at generalisere deltog sige at alle virksomheder der laver SEO arbejde er lort er måske en meget bred generalisering, som Laust heldigvis siger det, er det en jungle derude, men finder man de rigtige virksomheder, mener jeg bare at der kan være en stor gevinst at hente.. og tror ikke udelukkende at man skal til asien for at finde svindler vi har på tale, disse er vel også at finde i de vestlige lande.. angående søgeordene er det klart en barrierer for danske vsh'er at outsource, men finder man den rigtige vsh, med danske referencer, så er jeg da rimelig sikker på at de har nogle dansker til at supplere de programmører der nu sidder og gør det tunge arbejde.. af egen erfaring har jeg da en stor skare af studiekammerater, der har eller vil til asien på praktik, og sidenhen er blevet, fordi de elsker muligheden for at komme ud.. Af de økonomiske spilteorier som jeg har lært gennem årene, synes jeg bare at markedet har potentiale til at udvikle sig enormt.. i og med at de er et dynamisk markede, hvor priserne endnu er så forskellige og efterspørgslen er voksende synes det klart at der stadig er gevinster at hente.. kan man med en lille vsh, med få mænd, skaffe jobbene, er jeg sikker på at man kan finde en massiv arbejdskraft udenlands, der vil kunne klare en masse af det hårde arbejde der ligger bag, det eneste man så skal gøre er at sørge for at de standarder man har sat lever op til forventningerne, dermed kræver det en solid kontrakt..

@Laust vsh er et udtryk der bliver brugt utrolig meget i vores lærebøger, og af dovne professor også:)

og jeg kan kun give dig fuldstændig ret i at gennemsigtigheden i disse virksomheder er en af de store udfordringer, men den kan vel minimeres med en solid kontraktforhandling, således at man er sikker på at man betale får det man vil have.. sker dette ikke kan der derefter justeres på den pris der skal betales.. dette ville med tiden ændre på den udenlandske arbejdsmentalitet, da det i det lange løb ikke kan betale sig at lave alle disse kontraktbrud... Btw. tak for den hurtige respons..

Er kommentaren brugbar? 1 0
Thomas Frost  den 11-02-2013 kl. 12:21

Citat Peter Nguyen:

"at generalisere deltog sige at alle virksomheder der laver SEO arbejde er lort er måske en meget bred generalisering,"

Ja det er det, og det var heller ikke det jeg skrev.

Dine teorier er fine, det kan dog være svært at implementere i praksis på et dansk SEO-marked. Der er altid muligheder, men personligt laver jeg alt SEO for mine kunder selv, da jeg ikke vil løbe risikoen for dårligt arbejde fra billige underleverandører.

P.S. Bor i øvrigt selv i asien :-)

Er kommentaren brugbar? 1 0
Peter Nguyen  den 11-02-2013 kl. 13:56

forresten deltog skal være det og.. autocorrect:) undskyld jeg fortolkede din tekst.. men den store helhed er bare, at man ikke skal udelukke markedet, gør man et ordentlig stykke research arbejde, udarbejder ordentlige kontrakter, oghar tålmodighed med at få opbygget de rigtige connections, så tror jeg ikke man skal være så bange for de svindel vsh... og så kræver det også en hvis viden.. og som sagt er der så stor et udbud af arbejdskraft i asien, så Det kan men vel ligeså godt udnytte, når der findes guld blandt alt skidtet... der skal bare graves lidt;)

Er kommentaren brugbar? 1 1
Frank Hellerup Madsen  den 11-02-2013 kl. 14:09

@Peter Nguyen,

Det er ingen tvivl om, at der er masser af potentiale for outsourcing af flere elementer i SEO-arbejde til Asien. Men det er altså som underleverandør for professionelle aktører.

(F.eks. som Anders Saugstrup, der har outsourcet selve produktionen af tegnefilm til Phillipinerne i den case, han offentliggjorde herinde med linkbuilding for en dansk kunde).

Det helt overordnede ansvar for SEO-arbejdet giver det ikke meget mening at outsource til nogen, der ikke kender sproget. Kender man ikke sproget, kan man ikke give gode råd til indholdet, kan ikke foretage en ordentlig søgeordsanalyse og har langt, langt sværere ved at skaffe links af bare hæderlig kvalitet.

Og af samme grund vil jeg afgjort ikke anbefale nogen at købe SEO-ydelser direkte hos udenlandske firmaer, med mindre man ved helt præcist, hvad man vil have - og i forvejen selv har styr på sin strategi.

Er kommentaren brugbar? 2 0
Frank Hellerup Madsen  den 11-02-2013 kl. 14:10
Er kommentaren brugbar? 1 0
Peter Nguyen  den 11-02-2013 kl. 14:28

@Frank

Som jeg skrev tidligere, er sproget selvfølgelig en barrierer, men af egen erfaring ved jeg at nogen vsh'er har dansker ansatte til at varetage det overordnet problem i den sproglige barriere, samt der også er en del praktikanter fra Danmark, der kan varetage oversættelsen af det danske sprog.. spørgsmålet er så om man har tillid nok til landets kommende akademikere.. dette er selvfølgelig ikke kun gældende for danskere, men en tendens der er i udbredelse i mange af de vestlige lande.. arbejder selv i en dansk vsh lokaliseret i Manila, hvor vi er 4 danske praktikanter, der bl.a. varetager nogen af disse opgaver, så vi kan leve op til vores kunders krav... og af vsh'ens historik er det en metode man kontinuerlig har benyttet sig af... dermed elimineres denne barriere.. så for at opsummere, så findes der få vsh'er derude.. og man kan derfor ikke helt udelukke potentialet i det åbne markede..

Er kommentaren brugbar? 1 1
pvc manden  den 11-02-2013 kl. 16:15

Jeg tror det er lige hvor så skal man passe på. Jeg er igang med at finde nogle som kan ændre i min os commerce så den bliver mere seo venlig. jeg vil gerne have canonical på, her blev spurgt om hvad det var.? Jeg har haft en fra amino til at hjælpe med seo det er ikke faldet så heldigt ud (har ikke leveret) og det er svært med links, men synlige efter 6 md er de ikke. købte meget tekst derfra som der 4 mdr. leveringstid på. Se et afsnit fra en kvalitets SEO tekst.

Kan en hulske Hjælp dig til at holde din dam Clean?

Dam forplove eller mekaniske filtre i form af kurve eller net bliver afgørende for at holde din fisk sygdomsfri. En stor mængde affald sædvanligvis indsamler på overfladen af ??vandet og du behøver at fjerne det fra tid til anden. Blade, frugter, og ubrugt Fiskefoder ofte en tendens til at forfalde og forurene vandet, hvis urørt i dagevis. Det er derfor tilrådeligt at rense overfladen ved hjælp af en skimmer regelmæssigt. Har en pumpe i skummeren gør vandet at strømme ind i det således indeslutte debris. Alt du skal gøre er at tømme den dermed sikre, at din fiskedam forbliver knirkende ren på alle tidspunkter.

Men jeg har selv lært meget, så nu håber jeg kan finde en der levere bedre kvalitet.  Er der nogle herinde som kan henvise til nogle der kan lave et par ændinger i Os commerce, så den bliver mere SEO egnet. her tænker jeg canonical på kategorier og produkter, samt undgå indeksering af sider der ikke behøver være i index jvf. Thomas's artikel.  

Er kommentaren brugbar? 1 0
Gita Street  den 12-02-2013 kl. 18:33

Selv kendskab til sprog er sjældent langt fra nok til at lave en god søgeordsanalyse.

Hvor er der bare mange søgeord, hvor både kendskab til sprog, kultur, geografi og branche er en fordel! Og alligevel kan der være masser af blinde vinkler her.

At lave søgeordsanalyse oplever jeg som noget af det der kan være allerhårdest selvom jeg har lokalkendskab, kan flydende dansk og endda er en gammel hund mht at analysere brancher etc.

Der er helt vildt meget der skal sorteres i som kan være totalt irrelevant eller ej.

Jeg har mange eksempler, men vælger at tage Martin Thorborgs eksempel hvor han annoncerede via Google AdWords med ordet "Moms". Det mener jeg i hvert fald det var - udfra en af hans YouTube-videoer. Det viste sig dog vist at "Moms" dækker over nogle unge mænds hemmelige eksperimentale drømme om damer, ældre end dem men lidt yngre end mig.    

Er kommentaren brugbar? 2 0
Thomas Rosenstand  den 12-02-2013 kl. 19:09

@ Peter Nguyen: Forstår jeg det rigtigt, når jeg opfatter, at du arbejder med SEO på dansk?

Er kommentaren brugbar? 2 0
Peter Nguyen  den 12-02-2013 kl. 23:49

@Thomas

Det er noget jeg hjælper med, men det er ikke min primære opgave... så et halvt ja..

Er kommentaren brugbar? 1 0
Thomas Rosenstand  den 13-02-2013 kl. 02:47

@ Peter: Ok - tak for info. Var bare nysgerrig.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Peter Nguyen  den 13-02-2013 kl. 03:07

@Thomas: Kan godt se mine kommentar godt kan være en smule biased mod mit nuværende job, men i skal se på den fra den side, at jeg lige er kommet hertil, og startet med arbejde.. Og ud fra mine kollegaers tilgang til tingene, ser jeg, som økonom, kun muligheder. Er blevet skolet til at optimere, så det er hvad jeg gør. At virkeligheden kan være en anden, har jeg så erfaret gennem en masse hurtige respons, hvilket jeg er lykkelig for.

I det store hele kan jeg således konkludere: Der er muligheder, men det er en Jungle. (egentlig ligesom et hvert andet markede). Please correct me if i'm wrong:D

Er kommentaren brugbar? 1 0
Amer  den 04-04-2013 kl. 01:47

Er der nogen af jer kloge hoveder der kan hjælpe mig med hvordan jeg kan får succec med at komme på top i google, vi har brugt mange penge på forskellige firma, og jeg har aldrig set mit firma på bare side 1 eller 2...

Er kommentaren brugbar? 1 0
Casper Ravn-Sørensen  den 13-04-2013 kl. 18:00

Hvilken dansk virksomhed eller person vil du anbefale til linkbuilding?

Er kommentaren brugbar? 1 0
Nikolaj Mogensen  den 17-04-2013 kl. 18:15

Køb af links er et følsomt emne... Ikke mindst fordi Google ikke vil have det.

Personligt kan jeg faktisk ikke specielt godt lide at sælge links, men vil langt hellere få virksomheden til selv at bygge dem og gøre sig fortjent til dem igennem sparring, coaching og uddannelse...

Er jeg den eneste der har det sådan af os SEO link byggere?

Er kommentaren brugbar? 1 0
Tom Ambus  den 29-04-2013 kl. 11:47

Hej,

Godt indlæg.

@Nikolaj Mogensen, går du så heller ikke ind for reklame?

@Amer, jeg vil gerne vejlede dig. jeg har brug for at have lidt mere info, branch, søgeord osv.

God dag til alle !

Er kommentaren brugbar? 1 0
Høy  den 05-07-2013 kl. 07:51

jamen hvis jeg forstår det ret, så er det forkert af mig at jeg fra AppsAndroid har links til Androiderne (som er firmaet)og til AppsAndroid bloggen som ligesom AppsAndroid er en del af Androiderne....dettte gør jeg ikke for at linkbuilde men blot for at oplyse...er det korret forstået?

Er kommentaren brugbar? 1 0
Lars Steffensen  den 08-07-2013 kl. 13:29

Som jeg har forstået det så forsøger Google at undgå, at de som råber højest altid får mest opmærksomhed. Det vil sige de, som spammer flest meningsløse links ud på alverdens blogs. Det kan man vist kun være glad for.

Desværre er det endnu ikke sådan at man automatisk får den google ranking, som man har fortjent, så man gør klogt i at optimere og skaffe sig links. Det kan godt gøres uden at man bliver for snedig eller for grådig.

Er kommentaren brugbar? 1 0
Steen M. N.  den 15-08-2013 kl. 15:39

Til Frank

Super godt indlæg+++

Er kommentaren brugbar? 1 0
 

Tilføj en kommentar

 

 
For at holde spammere ude, fortæl os hvad er: fem + fire =
Husk Mig

Få besked når der kommenteres (Log ind for at få tilsendt mail)
 

Om denne blog


Få besked når Frank skriverFrank på Twitter

Hvis du vil have besked når Frank og ligesindede bloggere har lavet et nyt indlæg, så klik her:


Seneste kommentarer