Amino Ekspertblog

Ekspertblogger på Amino om SEO & reputation management

Kunsten at røve en bank

23. september 2010 | 12.866 Visninger | 70 kommentarer
Hvor mange stjerner giver du? :

Amino Ekspertblog

Mikkel deMib Svendsen

Ekspertblogger på Amino om SEO & reputation management

Illegale aktiviteter kræver, at man er meget omhyggelig. Ellers bliver man snuppet. Og det kan have mere eller mindre alvorlige følger. Det gælder både for bankrøveri – og SEO. Den største forskel er, at de fleste godt kan gennemskue hvad man nok ikke skal gøre, hvis man skal røve en bank, hvorimod alt for mange fortsat går i krig med deres SEO uden den mindste sans for den slags ”detaljer”.

Så lad os starte med at se på nogle af de ting man i hvert fald ikke skal gøre, hvis man skal lave et bankrøveri ... Jeg har lavet en lille top 10 liste:

 1. Du skal ikke annoncere dit røveri på forhånd
 2. Du skal ikke kalde dig selv for ”bankrøver” – det kunne få nogle til at mistænke dig
 3. Du skal ikke være så naiv at tro, at banken nok ikke har nogle vagter på
 4. Du skal ikke tro, at vagterne (som altså er der!) nok taler et andet sprog så de slet ikke forstår dig og derfor kan gennemskue, at du er ved at røve banken
 5. Du skal ikke opgive dit fulde navn inden du beder banken om, at tømme kassen
 6. Du skal heller ikke skrive dine krav ned på papirer med dit eget navn på (det var der faktisk en bankrøver der engang gjorde!) eller vise dem dit kreditkort. 
 7. Du skal ikke tage et navneskilt om halsen!
 8. Du skal ikke prale af du har begået et bankrøveri – hvis det lykkes dig at slippe ud af banken med pengene!
 9. Du skal ikke tvære det ud i fjæset på politiet, at du er sluppet af sted med røveriet!
 10. Du skal ikke løbe ud og købe en ny rød Ferrari dagen efter bankrøveriet, hvis du ikke har en lovlig indtægt, der kan forsvare det

Sjovt nok er ovenstående liste næsten identisk med en man kunne lave for SEO. Men det er der helt tydeligt mange, som slet ikke forstår.

På det seneste har det været linkkataloger, artikeldatabaser og linkkonkurrencer, som hungrede web-købmænd har kastet sig over – i særlig grad her på Amino. De fleste af den slags projekter opfylder til fulde ovenstående liste – altså med omvendt fortegn. Dem der driver dem gør præcis alt det man ikke bør gøre – hvis man altså vil ”slippe af sted med pengene” ...

 1. De annoncerer deres ”SEO Katalog” eller ”SEO Artikeldatabase på forhånd
 2. De ligger ikke skjule på hvad de laver – forsøger at manipulere søgemaskinernes analyser af links
 3. De går ud fra at søgemaskinerne slet ikke ser på den slags – at de ingen ”vagter” har
 4. De går ud fra at søgemaskinernes folk (for ja, der er mennesker på søgemaskinerne!) nok ikke forstår dansk – så de opdager nok slet ikke hvad de laver
 5. De lægger ikke skjul på hvem de er
 6. De beskriver detaljeret hvordan links fra disse ligegyldige kataloger og artikeldatabaser kan øge linkværdien for deres deltagernes sites
 7. Både i debatter og på deres websites skriver de hvem de er
 8. De praler med de gode resultater som de giver at indgå i deres manipulation
 9. Deres pral med resultaterne er en rød klud lige i ansigtet på søgemaskinernes folk!
 10. De anbefaler, at man sender disse manipulerede links direkte hen til sine brand-websites

Jeg har personligt ingen problemer med, at man skider lidt på søgemaskinernes guidelines. Ofte er det nødvendigt for, at opnå de ønskede resultater. Men det er altså for dumt, at være så ekstremt uforsigtig, som jeg ofte oplever her på Amino.

Lad mig give jer alle et rigtig godt tip til en sikker strategi: HOLD KÆFT!

Jeg elsker at snakke om SEO, men der er altså grænser for hvad det er klogt at snakke offentligt om. Ja, Googles folk kan også godt læse hvad der står her på Amino – og de gør det, og de kan også godt læse hvad I skriver alle andre vegne.

På det seneste har jeg set folk komme ind på Amino og undre sig over, at nogle af de her link-kataloger og artikeldatabaser pludselig ikke er indekseret i Google mere. Er du en af dem, så håber jeg at ovenstående har hjulpet lidt på forståelsen.  

Læs også


Kommentarer

Thomas Rosenstand   den 23-09-2010 kl. 15:06

I gamle dage i Rigsdagen var der en skik, hvor virkeligt gode taler /pointer blev belønnet med en skilling.

Du får her en virtuel skilling for at (forhåbentlig) rette lidt op på det, som du, jeg og andre har rystet på hovedet af i årevis.

Er kommentaren brugbar? 2 0
Christian Brix fra Eee Pc Bloggen   den 23-09-2010 kl. 15:17

Godt indlæg!

På et enkelt sted holder bankrøver-analogien vist ikke helt - og jeg tror netop det punkt også kan forklare, hvorfor ejerne af fx artikeldatabaser ikke følger den gode guide til banditter og andet godtfolk :-) :

En artikeldatabase "lever" jo netop af at sprede budskabet vidt og bredt - så der kommer rigtig mange håbefulde SEO-typer og tilføjer deres artikler. (Deres fidus er jo som bekdnt at få en masse gratis indhold på websitet (artikler på artikeldatabasen) - og igennem alt det indhold tjene lidt på Adsense m.v., når almindelige besøgene forvilder sig ind på siden.). Uden proklamering af deres eksistens og formål var der ikke mange artikler/indhold, og uden indhold ingen besøgende, og uden besøgende ingen fortjeneste..)

Alle os der "sysler lidt med SEO" har jo nok vores egne små og store websites, hvor vi på samme måde kan lægge "artikler" og skaffe links til de websites, vi ønsker at hjælpe - men det er jo noget helt andet. Deciderede artikeldatabaser lever jo netop af "stordriften"/det gratis indhold, som brugerne leverer i bytte for links.. Så den ER svær! :-)

NB: Det skal ikke forståes som at jeg på nogen som helst måde kan angribe det Mikkel dM skriver, men jeg kan bare LET forstå, hvorfor det er en endog meget svær balancekunst for artikeldatabaserne.. :-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
SoerenS   den 23-09-2010 kl. 15:17

Ha ha, hvor er det sandt og godt sagt!

Jeg har tit undret mig over hvorfor folk opretter domæner/kataloger/databaser ala "seo-links.dk" eller "seo-artikler.dk". Det er sgu' da at bede om at blive fjernet fra Google's indeks.

Nøjagtigt ligesom du er SIKKER på at få din telefon aflyttet af PET, hvis du opretter et firma ved navn "Bankrøver Aps" eller kører rundt i en bil med nummerpladen "Bombemanden" :-P

Er kommentaren brugbar? 3 0
Swon   den 23-09-2010 kl. 15:19

Hej Mikkel,

Du har da helt bestemt ret i det du siger.

Det bygger nok på at folk nu ikke ønsker at bruge den tid det vil tage at samle en bunke relevante links og samle på en hjemmeside.

Nu hvor du anbefaler at folk "holder kæft", skal de så efter din mening tilbage til tiden hvor man selv samlede alle informationer? Er dette ikke et tilbageskridt i forhold til vores web2.0 tankegang.

Eller hvordan burde de i stedet få indhold på deres hjemmesider.

Rigtig relevant og godt indlæg.

Mvh. Sven Philipsen

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mikkel deMib Svendsen   den 23-09-2010 kl. 15:50

@Christian - analogier holder aldrig 100%, men de kan være gode til at illustrere et problem. Så mere skal du ikke forvente dig af det :)

@Swon

> Er dette ikke et tilbageskridt i forhold til vores web2.0

Jeg er stor tilhænger af den øgede dialog, der følger af Web 2.0 tankerne. Men det er bare ikke alting, som det er fornuftigt at føre en offentlig dialog om - det gælder både planlægningen af røverier, eller planlægningen af SEO-aktiviteter, som søgemaskinerne ikke accepterer. Den slags skal man holde for sig selv og sine meget nære venner.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Victor Mehai Christiansenn   den 23-09-2010 kl. 15:51

Godt skrevet!

Er kommentaren brugbar? 0 0
Bo Kalvslund   den 23-09-2010 kl. 16:58

Man kunne indføre en ny hat: vi har whitehat, greyhat, blackhat og nu klaphat..

Sorry..

Ellers fint indlæg - diskretion er både smart og en æressag!

Er kommentaren brugbar? 0 0
Emil Blücher   den 23-09-2010 kl. 17:31

Jeg kan måske godt se at domænenavnet seo-artikler.dk kan misforstås - det sender et signal om at det eneste formål med databasen, er at skrive nogle artikler som led i SEO-arbejdet.

Virkeligheden er dog en anden: artiklerne som man som forfatter sender ind, skal give en reel værdi til brugerne, og ikke kun søgemaskinerne. Hvis man bruger den tid som det tager på at skrive en god artikel (som faktisk bliver offentliggjort), får man også en lille belønning for det, på samme måde som man også får et link fra en blog hvis man skriver en kommentar, eller et gæsteindlæg.

Skriver man en dårlig kommentar på min blog, hvis eneste formål er at skaffe linkjuice, bliver den enten slettet eller nofollowet. På samme måde godkendes alle artikler heller ikke på min artikeldatabase.

Uanset hvad vil der altid være nogle der kommenterer på en blog, kun for at få linkjuice - men så længe at de tilfører debatten værdi er det fair med mig. På samme måde vil der være nogle, som primært skriver artikler til artikeldatabaserne for at få linkjuice - men igen, kommer de med noget brugbart gør det ikke mig noget at de har en anden bagtanke.

/ Emil

Er kommentaren brugbar? 1 1
Fashion-Seller   den 23-09-2010 kl. 17:33

Det her er måske et dumt spørgsmål, men du får det alligevel...

Hva er forskellen på nogle af de store udenlandske artikeldatabaser, som åbenlyst fortæller hva de er, og så de nyere danske databaser, som jo naturligt er mindre?

Jeg undre mig bare over at Ezinearticles.com f.eks ligger så godt til, når de nu åbenlyst fortæller hva de laver...

Er der en naturligt forklaring, som Poul Thomsen ville have sagt?

Er kommentaren brugbar? 0 0
Fashion-Seller   den 23-09-2010 kl. 17:33

Iøvrigt et rigtig godt indlæg!

Er kommentaren brugbar? 0 0
Online Marketing   den 23-09-2010 kl. 18:02

Super godt indlæg.

Med bankrøveri og SEO gælder det gamle ordsprog:

"Den der lever skjult lever godt"

Mvh

René Madsen

Er kommentaren brugbar? 0 0
Allan Skovmand   den 23-09-2010 kl. 18:32

Hehe, sjovt indlæg.

Jeg har ikke en PIND forstand på SEO, men har indtil idag flere gange overvejet at røve en bank, bare for at bevise at jeg kunne (Oceans 11-agtigt). REN "Mind-game" udfordring.

Men med dette indlæg har jeg jo nok desværre "blown my cover" som bankrøver, og må således nok hellere blive ved med at være iværksætter :-D

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mikkel deMib Svendsen   den 23-09-2010 kl. 18:49

> Jeg kan måske godt se at domænenavnet seo-artikler.dk kan misforstås

Jeg tro skam ikke det er så svært at misforstå :)

Det er lidt som at hænge en kæmpe rød klud op lige foran næsen på søgemaskinerne. Og det har vi før set hvordan går ...

> Hva er forskellen på nogle af de store udenlandske artikeldatabaser

Jeg har ikke analyseret alverdens artikeldatabaser, men hvis de er store og de åbenlyst reklamerer med linkværdi, så kan du være 99% sikker på, at Google HAR fjernet al udgående linkværdi fra dem. Dette oplyser de ikke om, og du kan ikke set det på PageRank, som sagtens kan fortsætte med at se fin ud.

@Allan - alt i alt tror jeg faktisk at livet som iværksætter er væsentligt sjovere end livet som bankrøver. Virkeligheden er sjældent så forkromet, som det fremgår af film som Ocean 11, 12 og 13 (som iøvrigt er super fede film!)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Andy Max Jensen   den 23-09-2010 kl. 18:57

Hva så hipster? Trykker ligte på den virtuelle "Syntes godt om" / "Like" knap.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Emil Blücher   den 23-09-2010 kl. 19:08

>Jeg har ikke analyseret alverdens artikeldatabaser, men hvis de er store og de åbenlyst reklamerer med linkværdi, så kan du være 99% sikker på, at Google HAR fjernet al udgående linkværdi fra dem.

Holder den nu også vand? Jeg regner med at ovenstående påstand også gælder for linkkataloger.

Et af de få danske linkkataloger som faktisk er noget værd, har skrevet en helt guide med "gode råd": www.danskelinks.dk/gode_raad.asp

Hvis jeg forstår dig ret, så burde der ikke være mere linkværdi at hente her.

Er kommentaren brugbar? 1 1
Blondinen   den 23-09-2010 kl. 19:18

Hvad betyder SEO ?

Er kommentaren brugbar? 0 0
xirb   den 23-09-2010 kl. 20:36

@Mikkel: Hehe, nej det ved jeg skam godt - og er helt enig i, at det netop er analogiernes natur. :-) Jeg prøvede blot at være "snedig" og netop tage udgangspunkt i hvor denne analogi ikke holdte til at forklare det, der egentlig var min pointe:

At artikeldatabaser af natur ikke KAN holde kæft og leve anonymt - for så lever de slet ikke..

Men som du vist tidligere har spået, kan det jo meget vel være den vej der går: At artikeldatabaser og deslige helt mister deres værdi..

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mikkel deMib Svendsen   den 23-09-2010 kl. 20:48

Jeg mener nu sagtens at du kan lave gode og succesfulde  artikelsamlinger uden at det overhovedet kommer til at handle om SEO eller linkbuilding. Et af de største af slagsen jeg selv har været konsulent for er Helium.com i USA. Her er der vist fortsat slet ikke fokus på SEO og linkbuilding overfor deres tusindvis af skribenter. De stimulerer dem på andre måder.

Men at lave et Helium.com - eller det Kvasir som jeg i gamle dage var chef for og hvor vi havde 17 ansatte til at redigere, er et kæmpe arbejde.

Problemet er, at 99,99% af alle de nye kataloger og artikeldatabaser der oprettes slet ikke har noget seriøst ambitionsniveau. Det er bare noget der skal bankes op så hurtigt og let som muligt.

Med al respekt, så er stort set alle de kataloger og artikeldatabaser jeg har set dukke op de sidste år på ingen måde i nærheden af den kvalitet, som jeg som søgebruger er interesseret i at finde, når jeg søger efter de emner de dækker.

Prøv selv at se på indholdet? Hvad vil du helst have - den type "lette" artikler, som man normalt finder der, eller artikler fra Wikipedia, DR, dagbladende, Amino.dk osv? Der er tonsvis af super godt indhold på Nettet - hverken søgebrugere eller søgemaskiner er naturligvis interesseret i den ringeste halvdel :)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Online Marketing   den 23-09-2010 kl. 20:50

@ Et af de få danske linkkataloger som faktisk er noget værd, har skrevet en helt guide med "gode råd":

Som Google beskriver i sine Guidelines til brugerne!

”Opret hovedsagelig sider til brugere, ikke til søgemaskiner”

”Ville jeg gøre dette, hvis der ikke var søgemaskiner?"

Disse sætninger beskriver klart søgemaskinernes holdning til søgemaskine ”madding” og manipulation.

Derfor opstår de problemstillinger Mikkel klart beskriver, når der sættes åbenlyse skilte på sider der tilbyder disse såkaldte services og annoncerer vildt og bredt med hvad det er der tilbydes.

Mvh

René Madsen

Er kommentaren brugbar? 0 0
Emil Blücher   den 23-09-2010 kl. 21:11

@Rene - jeg kan ikke se sammenhængen i din kommentar. Du tager et citat fra et spørgsmål jeg stiller Mikkel, om hvordan der stadig kan være linkjuice i det omtalte linkkatalog, når der nu netop gives en guide til andre linkkataloger man skal tilmelde sig for at blive synlig.

Er kommentaren brugbar? 1 1
Koludabyg   den 23-09-2010 kl. 21:13

Det bedste indlæg længe.

Takker for endnu et smil og løft af humøret...:)

Er kommentaren brugbar? 0 0
xirb   den 23-09-2010 kl. 21:49

@Mikkel: Point taken!

( Jeg tænkte meget snævert på artikeldatabaser af linkbuilding-typen, men du har selvfølgelig ret i at der kan findes andre slags - og de går sikkert en anden fremtid i møde.. )  

Er kommentaren brugbar? 0 0
TerkeLit   den 23-09-2010 kl. 21:53

Hej deMib, skal da lige love for at jeg føler mig truffet "kriminel" her :-) Og det til trods for at det linkkatalog jeg startede for.. tja.. 14 dage, 3 uger siden overhovedet ikke har været med en intention om at skabe noget useriøst.. Derimod har jeg haft, og har stadig et ambitionsniveau der er så højt at jeg gladeligt sidder kl lort om natten og svare på mails modtager forslag til forbedringer osv og prøver at få folk der henvender sig til at føle sig godt behandlet..

Jeg er som mange andre, har jeg erfaret, hoppet med på vognen af brugere af Dennis Kjærgaard's Hubdir script. baggrunden for det var at det var et "færdigt" program jeg kunne køre videre på frem for selv at bygge noget fra bunden, men nu bliver jeg da helt i tvivl om det rent faktisk er ret så hovedløst at kaste sig ud i et sådan projekt.. selv med gode intentioner..

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mikkel deMib Svendsen   den 23-09-2010 kl. 22:07

Det kan godt være farligt, at bruge et færdigt script hvis de fleste andre af dem der bruger det laver noget skidt med det - eller at systemet har indbyggede fejl.

Hvis søgemaskinerne oplever for mange problemer med mange sites, der alle har nogle klare fællesnævnere - som f.eks. identificerbart publiceringsystem, så filtrere de ofte det hele ud. Uanset at nogle sites på systsmet måske er ok. Det har jeg gennem tiden set mange eksempler på.

Det gør de ikke for at være onde mod nogle, men fordi det nogle gange er den letteste måde for dem, at sikre et godt indeks og glade søgebrugere. Og det er jo deres arbejde :)

Er kommentaren brugbar? 0 0
TerkeLit   den 23-09-2010 kl. 22:09

Jamen så må der jo bare nogle drastisk ændringer til :-)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Online Marketing   den 23-09-2010 kl. 22:45

@Emil

Sammenhængen i svaret er at Google er opmærksom på disse kataloger og artikeldatabaser som giver linkjuice, specielt når de bliver gjort opmærksom på tilstedeværelsen af dem.

Kvaliteten af disse kataloger er ikke alle steder ”helt” i top, hvis vi skal holde lidt selvjustits og være helt ærlige. Men jeg er enig i at der er kataloger som må betegnes som gode, og det er måske også derfor de har en berettigelse, og deraf værdi, også i forhold til Google.

Når der skrives og annonceres for værdien af disse tjenester (Tilmeld dig x antal kataloger i et hug etc), kan situationen opstå at Google fjerner den udgående linkjuice fra de pågældende kataloger og artikeldatabaser.

Samtidig med disse kataloger og artikeldatabaser, ses brug af Google adsence i stor stil. Jeg er ikke modstander af adsense i rette sammenhæng, men Google har tidligere været ude med riven, og fjernet en pæn del af den type sider der gik under betegnelsen ”MFA sider” Er mange af de nye kataloger / artikeldatabaser en ny form for MFA?

At opbygge trust på domænet kan sagtens gøres med den guide du henviser til, den er ok og beskriver nogle af de områder der kan sættes ind på, men det er bare ikke alle kataloger og tjenester, der giver den ønskede værdi længere, dette skyldes mængden og kvaliteten af disse.

At opbygge en algoritme på en søgemaskine, som sammenligner værdien af indgående links med udgående, dette kombineret med forskellige filtre, der sorterer ud fra forskellige ønskelige kriterier, gør at der kan indsættes automatik på udvælgelsen af kandidater (kataloger mv.) til at miste udgående linkjuice. Dette kombineret med redaktører der også læser og søger på nettet, det giver stof til eftertanke.

Mvh

René Madsen

Er kommentaren brugbar? 0 0
TerkeLit   den 23-09-2010 kl. 23:30

Den der MFA kategori vil jeg nødigt befinde mig i.. Vil det højne kvaliteten af mit linkkatalog at fjerne ALLE Adsence annoncer? og i stedet fokusere på indholdet og måske lidt relevante bannerannoncer i relevante kategorier, i håb om at få dækket Hosting udgiften..?

Er kommentaren brugbar? 0 0
Online Marketing   den 24-09-2010 kl. 01:16

@TerkeLit

Som gammel indenfor SEO branchen, hvor jeg stort set har testet og set alt imellem himmel og jord, har jeg set sider, teknikker, metoder og hurtige løsninger komme og gå.

Det gennemgående i SEO før og nu, er at stort set mange af de gamle teknikker stadig virker, hvis grådigheden ikke tager overhånd, alt med måde.

Problemet opstår når tingene standardiseres og masseproduceres, hvilket mange systemer gør i dag, det tager dybest set ikke mange minutter at oprette et katalog, her kan man sætte en crawler til at høste første sending af fyld ind i kataloget, der kan hentes fra placeringer fra Google, Google directory (Dmoz) - her ligger databaserne til fri afbenyttelse og kan frit downloades, hvis man ønsker at bruge disse data til fyldstof i sit tomme katalog. Indhentet data kan manipuleres, således de ikke tager alle sider med, og udvælges efter forskellige kriterier i forhold til det aktuelle behov.

Man kan også vælge at fylde kataloget over tid og manuelt, hvilket er en bedre vej, men det tager tid, ”lang tid” hvis det skal være et alternativ til de store kataloger og portaler.

For år tilbage var der nationalt og internationalt mange kopier af dmoz indekset på Google – kopierne lå på alverdens navne, fyldt med egne link og kombineret med lidt Google adsense osv.

Disse kataloger ses stadig, men omfanget af disse må siges at være i slutspurten (Google har været ude med riven). Fordelen ved disse kataloger, som der var flere der skrev software til, var at nogle af katalogerne hentede data ”on the fly” og fjernede den kode der ikke skulle med (redaktør navne, dmoz id, katalogstruktur etc), hermed fremstod kataloget altid som den sidst opdaterede version af dmoz på det pågældende domæne, og lignede noget helt andet end den traditionelle dmoz.

Vedligeholdelse af ”adsense malkemaskinen” kunne holdes på et minimum af arbejdstid. Dertil kunne der så sælges link til de brugere som ikke var med i den oprindelige dmoz, og kombinere disse link med de indhentede data.

Problemet med Google adsense og tynde websteder er at mange bruger indtjeningskilden på alle deres websites, mange af disse sites linker på kryds og tværs til hinanden, hvilket kan give problemer i forhold til linkfarming etc. Google kan jo godt se hvilke sider der annonceres på med den indsatte adsensekode. Igen alt med måde.

Mvh

René Madsen

Er kommentaren brugbar? 0 0
Lars Birkedal   den 24-09-2010 kl. 04:14

En god artikel om et vigtigt emne. Det har jo taget helt overhånd med de linkkataloger og artikelsites. Og med markedsføringen af dem især. Men alt har jo en konsekvens...

Er kommentaren brugbar? 0 0
Claus Nielsen   den 24-09-2010 kl. 06:00

God artikel...

Så det er altså spild af tid at tilmelde sin hjemmeside disse link kataloger , da det ikke har nogen virkbar effekt ?

Og det kan vel også skade ens webside at tilmelde sig ?

Claus

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mikkel deMib Svendsen   den 24-09-2010 kl. 09:25

@Claus - det vil normalt ikke skade at tilmelde sig kataloger eller artikeldatabaser som ikke er indekseret af Google - eller hvor Google har fjernet linkværdien. Det giver bare ingen værdi at gøre det.

Kun i ekstreme tilfælde, hvor du får ekstremt mange links udelukkende fra websites Google, af den ene eller den anden grund, ikke bryder sig om, kan det have negative konsekvenser.

Så skaden er først og fremmest, at du risikerer at spilde din tid :)

Der findes dog stadig mange gode kataloger rundt omkring i verden, som det har en værdi at tilmelde sig - så det er ikke alle kataloger eller artikelsamlinger, der er dårlige.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Claus Nielsen   den 24-09-2010 kl. 09:31

Mange tak for svar Mikkel, så vil jeg da fortsætte med at tilmelde mine sider i de link kataloger man sommetider kommer forbi alligevel..

Claus

Er kommentaren brugbar? 0 0
TerkeLit   den 24-09-2010 kl. 19:19

@Online Marketing

Jamen tak for det :) Stof til eftertanke :)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Rasmus Hoeks   den 24-09-2010 kl. 20:34

Tak for et godt indlæg!

Er kommentaren brugbar? 0 0
Finn Bennetsen   den 26-09-2010 kl. 12:45

Nu har jeg selv en artikeldatabase og det er mine synspunkter farvet af.

Jeg kan ikke se problemerne med artikeldatabaserne.

De besøgende får information, skribenten får reklame for sine sites og Adwords annoncøren får vist sine annoncer.

Skal jeg sammenligne med nogle at de artikler som aviserne køber sig til som f.eks. test af gummistøvler, guide til by ferie osv., så kan jeg ikke rigtig se forskellen.

Kigger jeg rundt på nogle af de blogs der findes, så er indholdet her ikke væsentlig anderledes end på artikeldatabaserne.

Jeg kan godt forstå Google lukker af for databaser, hvor der kun er computer-genereret artikler eller kopieret indhold, som danner indhold.

Men hvis artiklerne ellers er unikke, må det være de besøgende som vælger fra og til og ikke et amerikansk firma som Google.

Kære Google, lyt du bare med. Jeg har mindst lige så god samvittighed som du.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Finn Bennetsen   den 26-09-2010 kl. 12:58

Lige en kommentar mere :-)

Hvordan kan Pressport have en pagerank 6 og pressbox.dk en pagerank 3, hvis det er rigtig det du skriver Mikkel.

For der ligger sgu da meget shit i de pressemed. de har liggende.

Ja, jeg undrer mig bare og hvor forskellen ligger

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mikkel deMib Svendsen   den 26-09-2010 kl. 13:11

> Men hvis artiklerne ellers er unikke, må det være de besøgende som vælger fra og til og ikke et amerikansk firma som Google.

Goole bestemmer ikke hvad du vil publicere på dit website. Det er helt op til dig selv. Men det er op til Google hvad de vil inkludere i deres søgemaskine. Ligesom de ingen ret har over dit website, så har du det altså heller ikke over deres. Du kan ikke "kræve" at være i deres indeks. Hvis de mener dit website ikke gavner deres brugere, så ryger det ud.

Hvis du gerne vil manipulere søgemaskinerne, med linknetværk, artikeldatabaser, linkkonkurrencer eller kataloger, hvis primære formål er at øge deltagernes synlighed i søgemaskinerne, så er det en forbandet dårlig ide, at offentliggøre formålet - eller som nogle gør, direkte reklamere med hvor meget det vil styrke deltagerne i søgemaskinerne.

Det er at "tvære det ud i fjæset" på dem - og det bliver de naturligvis sure over. Det er vel ikke så svært at forstå.

"Formålet" (intend) er ofte en afgørende faktor for hvad Google kan lide og ikke lide. Det gælder også for samlinger af artikler. Det er ikke avisernes formål at styrke andres synlighed i søgemaskinerne, derfor går de som regel fri. Det samme kan siges om pressebureauer osv.

Jeg kan ikke anbefale folk der laver kataloger, linksamlinger, linkkonkurrencer osv. at spilde tiden med at finde mere eller mindre tvivlsomme undskyldinger for det de gør. Det hjælper nemlig ingenting. Uanset hvad DU mener er det altså GOOGLE der bestemmer hvad de vil have med. Så forhold til realistisk og analytisk til tingene i stedet for at finde undskyldinger for, hvorfor lige din artikelsamling skam er god nok. Google lytter alligevel ikke på det.

Brug i stedet for tiden på at beskytte dine aktiver bedst muligt. Det giver bedre resultater. En af de gode måder at beskytte den slags sites på er som sagt at kolde kæft med hvad formålet er.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Jimmy S.   den 27-09-2010 kl. 10:31

De sidste par dage har vist at der er en del artikeldatabaser, som får nogle grimme nogen over næsen. I form af de er fjernet fra Google, eller kun har deres forside med i indekset.

Nu vil tiden så vise hvad der ellers vil ske

Er kommentaren brugbar? 0 0
Online Marketing   den 27-09-2010 kl. 12:44

@ Finn Bennetsen, Jeg kan ikke se problemerne med artikeldatabaserne.

En artikeldatabase, et linkkatalog og lignende websteder kan da sagtens have et liv. Der er mange mennesker der bruger rigtigt meget tid på sine projekter og ideer omkring opbygning af kataloger og artikeldatabaser, respekt for det, men fordi de har et liv og en spændende opsætning, er det jo ikke ensbetydende med at Google vil annoncere gratis for disse tjenester.

Her er det nok vigtigt at se sammenhængen, skal Google levere gratis besøgende til en artikeldatabase eller katalog, som udelukkende finansierer sin drift ved at sælge Google adwords reklamer, og derved flytter søgemaskinens resultater via et katalog, som samtidig ifølge artikeldatabasen/kataloget er med til at forrykke på de resultater søgemaskinens algoritmer beregner.

Det er nok her man bør se i egen barm, kataloger og artikeldatabaser kan da være gode initiativer, men at forvente gratis markedsføring af disse tjenester af en søgemaskine som Google, kan man ikke forvente og stille krav til, uanset om man forsvarer sin katalog eller artikelbase nok så meget.

Det er søgemaskinerne ret at sortere i data og nyhedsstrømme, der hvor de finder websteder der ikke ligger inde for de rammer de selv opfatter som rimelige, her selekterer de deres data på den måde de finder mest hensigtsmæssigt over for sine brugere og sit eget forretningsgrundlag.

Det er enhver frit for at oprette et katalog, artikeldatabase eller andre tjenester, men hvis den skal ud i større sammenhæng, er det vigtigt at anvende mange markedsføringskanaler, således grundstenen ikke kun bygger på gratis leverancer af besøgende fra Google.

Mvh

René Madsen

Er kommentaren brugbar? 0 0
Per Allerup   den 27-09-2010 kl. 21:52

Der har været heftig diskussion blandt ejere af artikeldatabaser den seneste uges tid, idet en stor del, ja faktisk alle de nye danske er straffet på den ene eller anden måde.

Det giver da lidt stof til eftertanke i det daglige, og gør at man bør genoverveje gamle discipliner som at skrive en mail for at få et link fra en relevant side. En meget sjov øvelse, især når det lykkes.

Jeg har ikke undersøgt om den samme straf har ramt de danske linkkataloger, men hvis artikeldatabaserne har været et bevist mål for google kan det undre at linkkatalogerne ikke for længst er smidt ud, for de giver da absolut ingen værdi til brugerne.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mikkel deMib Svendsen   den 27-09-2010 kl. 22:05

Jeg kan naturligvis ikke vide, hvorfor Google har valgt at slå så hårdt ned på netop artikeldatabaserne - og ikke katalogerne. Men jeg kan da gætte ...

- Det kan skyldes algoritmiske ændringer, som har ramt artikeldatbaserne mere end andre

- Det kan være fordi, at artikeldatabasrne grunden den høje grad af automatik omkring dem, vokser meget hurtigt og det der for var mere tvingende nødvendigt at gøre noget nu og her

- Det kan også være fordi mange artikeldatabaser har været bygget på samme scripts, eller efter samme proncipper, med nogle indbyggede fejl, som, så bare først nu er slået igennem

- Det er absolut heller ikke umuligt, at Google har følt sig provokeret, af den usædvanligt meget omtale disse artikeldatabaser har fået på det sidste - ikke mindst her på Amino

Og der er sikkert mange flere muligheder. Men det er i grunden ligegyldigt. Med den slags websites er det nemlig næsten altid bare et spørgsmål om tid før det ryger.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Rasmus Hoeks   den 27-09-2010 kl. 22:07

Yderst interessant artikel Mikkel - og en spændende efterfølgende diskussion.

Keep posting!

Er kommentaren brugbar? 0 0
Per Allerup   den 27-09-2010 kl. 22:17

De fleste af de straffede, hvis ikke alle, artikeldatabaser har kørt på en wordpress. Setuppet har været meget lig almindelige blogs, så det må være en fintunet algoritme, eventuelt blandet med lidt menneskelig indblanding der har ramt. For er det 100% automatik der slår til rammer den sgu godt!

Der er kommet rigtig mange nye artikeldatabaser på det seneste, og det kan da godt være at det er den tendens som forsøges bremses - katalogerne er jo ved at uddø af sig selv, og flertallet viderefører sikkert ikke den store linkværdi i forvejen.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Online Marketing   den 27-09-2010 kl. 22:21

Som tidligere beskrevet, er det let at opsætte en algoritme, der ser på indgående links og sammenligner med udgående links, er der ubalance her, kan det indikere at der skal ses efter flere parametre, domænetrust, værdi af de links der kommer ind, tekstgrundlag, hvis sitet ikke opfylder disse krav, kan det ende i et supplerende indeks. Dette skyldes at søgemaskinen er i tvivl om hvor den skal placere sitet, og derfor sætter det bagerst i køen.

Det kan også som Mikkel beskriver komme ind under en faglig vurdering af en fysisk person/redaktør, hvis forholdene ønsket tjekket udfra omtale, rapporteringer og manuel søgning på forskellige søgeord på Google etc.

Mvh

René Madsen

Er kommentaren brugbar? 0 0
Strategen   den 28-09-2010 kl. 22:18

Jeg er ikke et sekund i tvivl om at dette blogindlæg ikke gjorde det nemmere at være ejer af en artikeldatabase. Mikkel har ret i at Google kigger på intentionerne - og jeg er overbevist om at det ikke har en hylende hat med wordpress at gøre - så ville der være røget flere tusinde blogs/splogs med i købet. Miseren ligger i at der pludselig blev lavet lister og reklame for værdien af artikeldatabaser. Jeg synes det er ærgerligt da der lå god information i de databaser og jeg synes faktisk at Google her er lidt hysteriske - men som altid er det dem der bestemmer.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mikkel deMib Svendsen   den 28-09-2010 kl. 23:24

Hysterisk? Prøv lige at tjekke indholdet på de fleste artikeldatabaser. helt ærligt, det er crap - eller meget tæt på. Jeg forstår godt Google ikke gider at have det med. Særligt når mange af disse sites direkte reklamerer med hvordan de manipulerer Google.

Dette indlæg har intet med det at gøre. Jeg er 100% sikker på, at Google kendte til alle disse dårlige artikelsamlinger lang tid før jeg skrev dette indlæg.

Jeg synes der er mange der lider af ikke at ville se virkeligheden i øjnene. Jeg kan anbefale alle at lytte til min podcast om netop dette: www.demib.dk/soeg-svar-bortforklaringer-1167.html

Er kommentaren brugbar? 0 0
Erik Hamre   den 29-09-2010 kl. 00:58

"..- Det er absolut heller ikke umuligt, at Google har følt sig provokeret, af den usædvanligt meget omtale disse artikeldatabaser har fået på det sidste - ikke mindst her på Amino.."

Mon ikke det er der forklaringen skal findes? Det er jo ikke alle danske artikel databaser der er røget og de der er tilbage er dem som ikke ofte er blevet omtalt på Amino.

Det er heller ikke så mærkeligt hvis det forholder sig sådan for Amino er da nærmest gået helt amok i diverse linkbygnings "schemes" for nylig.

Det her er Google's måde at sige: "Tag jer lige sammen!" og ikke nødvendigvis fordi de har noget imod artikkeldatabaser som sådan.

Der er uanede mængder spam på diverse blogs rundt omkring som stadig er indekseret. Det her ligner helt klar en manuel aktion.

Det kan måske lære nogen en ting eller to om at være lidt diskret hvis man endelig skal gøre den slags. Det gælder i øvrigt også alle dem som linker fra Amino til deres side hver mulighed de har. I forsyner alle os andre med jeres linkprofil, jeg har allerede fundet 300 PR3-PR1 links pga af det.

Amino - Amatørenes legeplads!

Er kommentaren brugbar? 0 0
Online Marketing   den 29-09-2010 kl. 13:14

Hvorfor holder søgemaskinerne øje med store linksamlinger?

En artikeldatabase eller et katalog indeholder mange link til forskellige websites, men er selve sitet noget der er designet til brugerne? Eller er det designet til at omgå søgemaskinernes guidelines vedr. linkfarming?

Og som rosinen i pølseenden, hvordan finansieres websitets drift, er det udelukkende ved Google adsence programmet?

At opsætte et katalog eller artikeldatabase er i dag meget nemt, det tager som jeg har beskrevet tidligere ganske kort tid at oprette og sætte i drift.

Men! Hvad er så det unikke i det katalog  eller artikeldatabase der sættes i drift? Dette set i forhold til de hundredvis af samme type kataloger som allerede findes på nettet, det er her problemet opstår! De fleste af disse såkaldte SEO kataloger, SEO artikelbaser indeholder link og tekststykker, som det KUN er søgemaskinerne der ser, almindeligere brugere anvender ikke de pågældende websteder.

Derfor agerer søgemaskinerne imod disse tjenester, der kan så bruges flere forskellige metoder til at detektere disse websteder, såsom automatiske filtre, manuelle redaktører etc. til at justere på linkværdier i forhold til indhold etc.

Mange katalog-ejere skriver, at de selekterer deres tilmeldte websteder med hård hånd (Kvalitet), og opfordrer til at beskrivelserne af ”Hansens cykelforretning” skal være med en meget lang unik beskrivelse, for at kunne komme ind, og dermed skabe fyldtekst i kataloget.

Når sitet så er tilmeldt kataloget sender katalog ejeren en mail ud til den lykkelige cykelhandler, i denne mail opfordres han tillige at tilmelde sig yderligere xxx antal kataloger, som der også er links til i emailen, eneste forskel på det tilmeldte katalog og de andre er i nogle tilfælde farven på kataloget, selve opsætningen og den bagvedliggende teknologi (software) er fuldstændig identisk, da det i mange tilfælde er tale om gratissoftware med returlink til udvikleren af platformen.

Hvis man ser det med en søgemaskines ”øjne” hvad unikt er der så i sådan en samling af udgående link og tekstbrudstykker, der er ingen værdi! Søgemaskiner som Google vil være bedre tjent med at sende brugerne direkte hen på Hansens cykelforretning, end at sende dem via det grønne katalog eller artikel oprettet til at fange Hansens kunder, for alligevel at ende på Hansens cykelforretning, hvis der ikke lige er trykket på en adwords annonce istedet undervejs.

Ved at se i egen barm, hvor tit bruger du det, grønne katalog, det røde, det sorte, det lyseblå på et eller andet dertil oprettet domæne, når du leder efter information? Er det de første sted du søger? Nej vel! Hvilken grund skulle der så være til at Google skal løfte dette website op i ranking i søgeresultaterne?

Google skal ikke være smagsdommer og indholdsmæssig redaktør, det er de såmænd heller ikke, de tilpasser bare deres indeks efter det de vurderer passer ind i deres samling over websteder.

Der findes mange kvalitetskataloger og artikeldatabaser over det meste af Verden der ikke har problemer i forhold til deres formålsparagraf, de annoncerer heller ikke med SEO værdier og hvordan søgemaskinerne kan tages i r...., men forholder sig til det indholdsmæssige i deres forretning.

MVH

René Madsen

Er kommentaren brugbar? 0 0
Tobias Thaastrup-Leth   den 29-09-2010 kl. 15:14

Hvad med et PR5 katalog som feks http://www.danskelinks.dk/ ?

Har indgående links derfra også mistet deres værdi, eller er det kun "de små" kataloger o.lign.?

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mikkel deMib Svendsen   den 29-09-2010 kl. 15:56

Det er altid svært at sige med 100% sikkerhed. Google gør ofte meget for at forhindre os i at finde ud af det, så vi kan spilde vores tid på at skaffe links fra en masse sites uden værdi.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Online Marketing   den 29-09-2010 kl. 17:53

@Tobias Thaastrup-Leth

Nogle kataloger har en højere standard end andre, det er der ingen tvivl om, uden at sætte navne på disse, kan sådanne kataloger godt risikere at komme med i en udrensningsbølge, uanset om det enkelte katalog eller lign. har en højere standard end andre. (Det kan der være flere grunde til).

Man kan da godt tilmelde sig disse tjenester, men at forvente det på den lange bane giver den helt store linkpopularitet i forhold til Google, kan man ikke regne med, men hvis kataloget eller tjenesten på anden vis er kendt og tiltrækker mange brugere kan der komme besøgende herfra, dette er da også noget der kan lægges vægt på, frem for kun at fokusere på at skabe link der booster websitet i forhold til Google.

For år tilbage udsendte en af de store ”telefon / virksomhedsregistre” trykt reklamemateriale til landet virksomheder, her blev klart beskrevet, at en optagelse hos dem ville skabe gode resultater for den pågældende virksomhed i søgeresultaterne på Google, dette skyldes ifølge reklamen, at den pågældende virksomhed var så kendt, og havde så mange sider med i Google, at de ville kunne blive fundet via denne konstruktion og køb af spalteplads hos dem.

Det siger næsten sig selv, at sådanne udtalelser er en rød klud i hovedet på Google, det er forståeligt at disse sider efterfølgende er nedjusteret i resultatlisten på deres søgemaskine.

Mvh

René Madsen

Er kommentaren brugbar? 0 0
Christian Kjær   den 29-09-2010 kl. 21:15

Super godt indlæg - jeg har igennem længere tid undret mig over, hvordan det kunne være at folk de "turde" reklamere så tykt med deres kataloger og artikeldatabaser - og nu ser det så ud til der er sket en ændring. Lidt ærgeligt for dem der har haft reele intentioner.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Thomas Reberholt   den 30-09-2010 kl. 12:57

Jeg tror på meget især når det komme til google. MEN...

Mikkel helt ærligt så tror jeg også google ser med mindre alvorlige øjne på dette end det nogen gange bliver gjort til.

Ellers ville du jo ikke have et job ? Eller er klogere end google siden de ikke "fanger" dig ?

Er kommentaren brugbar? 0 1
Mikkel deMib Svendsen   den 30-09-2010 kl. 13:34

Thomas, jeg forstår ikke helt hvad det er du ikke tro på ... tror du modsat det jeg skriver, at det er en god ide, at reklamere med SEO-værdien af ens lav-kvalitets sites?

Eller tror du ikke på, at de mange artikeldatabaser og ringe kataloger er kylet ud af Google nu? Og at den slags sites jævnligt bliver det?

Som sagt, jeg forstår det ikke helt.

Og jeg forstår da slet ikke hvad det har mit arbejde at gøre. Jeg har ingen kunder, der beskæftiger sig med at lave den type lav-kvalitets sites vi snakker om her, og ingen af dem "sælger" links. Og hvis de gjorde ville de ikke gøre som nogle af de her link-samlinger gør, hvor det nærmest tværes ud i hovedet på søgemaskinerne.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Thomas Reberholt   den 30-09-2010 kl. 13:46

Jeg mener at hvis google ikke ville at der skulle være mulighed for at manipolerer med eks. indgående links til div. sider ville de helt sikkert ha sat en stopper for det.

Det er blot min overbevisning at nogle gange bliver de gjort til noget de ikke er.

Klart der er nogle retningslinier som skal følges og gør man ikke det ryger man ud giver jo helt sikkert mening.

Men misforstå mig nu ikke alt respekt for det arbejde du udfører, holder meget af at læse alt hvad du skriver.

Og ved hvor svær en opgave du løfte for mange virksomheder.

Men der er ved stadig nogle gange lige på kanten til hvad google syntes er ok. Men som du også skriver bare det er lavet godt nok opdages det ikke.

Citat: Jeg har personligt ingen problemer med, at man skider lidt på søgemaskinernes guidelines. Ofte er det nødvendigt for, at opnå de ønskede resultater.

Ville google ikke meget let kunne se hvad du sidder og laver hvis de ville ?

Så hvis google ville var du og mange andre uden arbejde i løbet af meget kort til det må du da holde med mig i eller ?

Er kommentaren brugbar? 0 0
Thomas Reberholt   den 30-09-2010 kl. 13:47

Men kunne google ikke også læse dette

Jeg har personligt ingen problemer med, at man skider lidt på søgemaskinernes guidelines. Ofte er det nødvendigt for, at opnå de ønskede resultater.

Jeg er sikker på google ikke bryder sig om noget som skider på den :) hehe

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mikkel deMib Svendsen   den 30-09-2010 kl. 14:24

> Så hvis google ville var du og mange andre uden arbejde i løbet af meget kort til det må du da holde med mig i eller ?

Nej, det er jeg komplet uenig i. Det lyder somom du lidt har misforstået hvad SEO-arbejdet går ud på og hvordan Google arbejder med deres søgemaskine.

Men det er en helt anden sag, som ikke rigtig har noget med dette blogindlæg at gøre. Det her indlæg handler om konkrete sites, der direkte reklamerer med den SEO værdi de kan give andre. Det har intet med SEO-rådgivning at gøre.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Thomas Reberholt   den 30-09-2010 kl. 14:47

Jamen super :) så vil jeg hører dig en anden gang :)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Herdis Stjer   den 30-09-2010 kl. 18:49

Glimrende allesammen, hvis I er færdige med klappe af hinanden,hvorfor er der så ikke nogen af jer der svarer på Blondinens spørgsmål? Hun spørger" Hvad er SEO?"

og det kunne jeg faktisk også godt tænke mig at får at vide.

Jeg er totalt nybegynder,men ønskar selvfølgelig at blive øvet, bedre og bedst. Men det kniber her.

Er kommentaren brugbar? 0 1
Mikkel deMib Svendsen   den 30-09-2010 kl. 18:53

Herdis, denne blog har fokus på de mere avnacerede aspekter af SEO og Reputation Management. Jeg kan godt forstå hvis nogle ikke kan følge med, men der er andre steder på Amino hvor de mere lette emner behandles.

SEO er en forkortelse for Search Engine Optimization. Du kan finde forklaringer på flere ord fra branchen i min søgemaskine-ordbog :)

Er kommentaren brugbar? 1 0
Jimmy S.   den 30-09-2010 kl. 19:53

Der er ikke nogen tvivl, om at der er noget der har pisset Google godt og grundigt af.

Er sådan set heller ikke i tvivl om at det er problemerne med double content, og så 95% af dem bruger nøjagtigt det samme system.

Det blev så artikeldatabaserne tur denne gang, fordi størsteparten af dem ikke gider at udfører det arbejde det kræver.

Men link katalogerne får en tur mere, da de er begyndt at poppe op lige så hurtigt som artikeldatabaserne, men de køre også næsten alle sammen på det samme system.

Og når du har såkaldte seo virksomheder som flår der deres kunder for linkbuilding, men smækker den samme beskrivelse med hver gang.

Hjemmesideejere som ikke gider at bruge tiden på at gøre det selv.

Eller dem som bruger som ikke ved nok om det, bruger sider som linkkataloger.dk som opfordre til at man bruger den samme beskrivelse.

Så kan det da ikke andet en gå galt.!

Vil man køre en artikeldatabase eller katalog, så kod det dog selv og lav det stykke arbejde det kræver.!

Er kommentaren brugbar? 0 0
Kim Bolhøj   den 30-09-2010 kl. 20:10

Sådan som jeg læser det, så er mange af de linkkataloger og artikel databaser der er i dk blevet degraderet eller fjernet fra google. Og hvad gør vi små seo begyndere så (har kun arbejdet med seo i en rum tid), når vi skal finde ud af, hvordan vi skal lægge vores seo strategi? Ja jeg er jo nok en af dem der er gået fra linkkataloger til, at lægge min energi i artikel databaser og hvad er der snart tilbage at skaffe links fra? blogs? som jo indsnævrer feltet for mange, da der ikke ligefrem er blogs om så brede emner som artikel kataloger eller link muligheder i linkkataloger. Så er det jo kun de store der vil dominere igen!!

Er der nogen måde at finde ud af, hvordan vi så skal finde frem til de gode link muligheder. hvis ikke man reelt kan regne med den info om pagerank og link follow muligheder som google viser for sider?

Ja, undskyld jeg spørger, men hvordan skal man så kunne lave god linkbuilding!

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mikkel deMib Svendsen   den 30-09-2010 kl. 21:25

> Ja, undskyld jeg spørger, men hvordan skal man så kunne lave god linkbuilding!

Der findes masser af måder at skaffe links på - de fleste af dem har altid været bedre end tilmelding til kataloger og artikeldatabaser. De har kunne bruges i nogle sammenhænge, men det har aldrig været godt alene at satse på dette.

De bedste links er typisk dem, som folk opretter af sig selv. Udfordringen er så at optimere lysten til at folk gør det. For den kan naturligvis stimuleres meget, hvis det rette indhold og applikationer publiceres og markedsføres.

Jeg vil ikke gå dybere ind i linkbuilding i denne tråd. Der er allerede rigtig mange kommentarer, så det er bedre hvis vi holder os på sporet. Der er  iøvrigt en del eksisterende tråde om linkbuilding på Amino :)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Kasper Bergholt   den 01-10-2010 kl. 15:08

Ros til Demib for endnu engang at have fanget tendensen -- og beskrevet den -- lang tid før, at ændringerne -- devalueringen af links fra artikeldatabaser og linkkataloger -- trådte i kraft.

Spekulationerne omkring, hvad der konkret har udløst devalueringen og deindekseringen er interessante.

Grundlæggende sidder jeg tilbage med en følelese af den gode gamle klassiker: Hvis det virker for nemt, så er det nok for nemt. Det har virket meget kortsigtet, men det har været spild af tid på den lange bane.

Kvalitetslinkbygning er og bli'r vel netop derfor én af de hårdeste discipliner inden for SEO.

Polerne for usability og seo nærmer sig, som jeg ser det, mere og mere hinanden. På godt og ondt.

Alt godt & go' weekend,

Kasper

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mikkel deMib Svendsen   den 01-10-2010 kl. 15:13

Ja, de lette løsninger holder som regel ikke så lang tid. Men sålænge de virker kan det for nogle være et OK supplement. Man skal bare ikke satse alt på de lette løsninger og tro at det varer ved. Det gør det ikke :)

Og så kan man som sagt selv være med til at forkorte levetiden af de lette løsninger ved at reklamere for dem påd en måde, som de tydeligvis er sket med mange af de her kataloger og artikeldatabaser.

Er kommentaren brugbar? 0 0
Kasper Bergholt   den 02-10-2010 kl. 13:53

Apropos linkkataloger og nemme løsninger -- hvordan kan det være, at Linkbasen.dk har overlevet monstro?

Der er dæleme meget indhold, der er scrapet direkte fra Googles egne søgeresultater, måske over 80%...

Er kommentaren brugbar? 0 0
Mikkel deMib Svendsen   den 02-10-2010 kl. 14:46

De kan være et spørgsmål om tid :)

Det er også muligt, at al linkværdi allerede er fjernet

Er kommentaren brugbar? 0 0
Lars Meyer   den 21-10-2010 kl. 22:27

Til dem herinde som spørger om hvordan man så kan lave sin linkbuilding hvis man ikke kan bruge linkkataloger og artikeldatabaser. Jeg vil anbefale jer at læse Mikkels bog, der bliver netop talt om hvordan man kan være kreativ og hvilke muligheder der er sådan generelt set for at få links til sin hjemmeside. Og som Mikkel også kort nævner her, er disse oftest langt mere værd end low-end links fra diverse kataloger.

At bygge hele sin optimering udelukkende på linkkataloger og lign., er i mine øjne en kæmpe simplificering og stor misforståelse. Det rykker ingen vegne hvis bare der er en smule konkurrence på de søgeord man arbejder med.

Og øvrigt fint indlæg her Mikkel, sagt uden omsvøbt og så det er til at forstå. thumbs up for det ;)

Er kommentaren brugbar? 0 0
Frank Hellerup Madsen fra Synlige Sider   den 07-02-2013 kl. 10:10

Om linkbuilding Her på Amino er der mange udbydere af såkaldt linkbuilding – altså

Er kommentaren brugbar? 0 0
Romanovich   den 27-12-2014 kl. 01:54

Smukt skrevet :)

Er kommentaren brugbar? 1 0
 

Tilføj en kommentar

 

 
For at holde spammere ude, fortæl os hvad er: tretten + to =
Husk Mig

Få besked når der kommenteres (Log ind for at få tilsendt mail)
 

Om denne blog


Få besked når Mikkel skriver


FÅ EN HJEMMESIDE DER VIRKER

Waimea Business - hjemmeside totalløsning

Med Waimea Business får du en samlet hjemmeside løsning 

Priserne starter på under 2.000 kr. pr. md. alt inklusiv!

Det er mindre end de fleste betaler for SEO eller linkbuilding alene. Med Waimea Business får du både det + en teknisk perfekt hjemmeside + professionelt skrevet og optimeret indhold. 

Kontakt os i dag på info@waimea.dk eller ring på 70 22 80 82 og få en uforpligtende snak.

Bedste hilsner,

Mikkel deMib Svendsen
Direktør & Partner, Waimea Digital

Waimea Digital - SEO og Online Marketing Bureau


Mikkel på Twitter

Hvis du vil have besked når Mikkel og ligesindede bloggere har lavet et nyt indlæg, så klik her:


Seneste kommentarer