Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

En god start på linkbuilding

9,434 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
22 February 2012

Linkbuilding fylder meget her på Amino, og det er tilsyneladende et af de områder, der er rigtigt svære at komme i gang med for folk, der gerne vil gøre arbejdet selv. Så her er lidt inspiration til, hvordan du kan begynde på linkbuilding-arbejdet på en helt ny hjemmeside på en fornuftig måde.

Links fra samarbejdspartnere og leverandører

Hvis du har samarbejdspartnere og leverandører i din forretning, så gør hvad du kan, for at få et link fra deres sider til din. Det er yderst relevante links, der kan være med til at vise Google med det samme, at du har en seriøs hjemmeside, som hører solidt hjemme i din branche.

Få links fra venner og familie

Denne type af links vil sjældent være specielt relevante, men hvis du nu kender folk med hjemmesider i forvejen, så skader det i hvert fald ikke, hvis de nævner, at de kender dig, og at du nu har startet et nyt website, der beskæftiger sig med sådan-og-sådan. Med undtagelse af helt ekstreme tilfælde kan links ikke skade dig, så kom du i gang med at trække på goodwill-kontoen, og se, om du ikke kan få nogle links af denne type.

Udnyt dine eksisterende ressourcer på nettet

Hvis du allerede har en tilstedeværelse på nettet i forvejen, så udnyt den. Er du aktiv på et debatforum, så læg et link i din signatur, på din profil, og læg et indlæg i deres svar på Aminos ”Jantetæskeren” eller ”off-topic”-sektionen, og del glæden over at være startet nyt. (Forudsat selvfølgelig, at det ikke er imod forummets regler. Du har ikke behov for at lægge dig ud med folk).
Har du en blog om havenisser, så smid et link til din nye hjemmeside. Igen er det bedre at få et link end ikke at få det, så udnyt nu de ressourcer, som du kan trække på.

Kig dine konkurrenter over skulderen

Jeg har tidligere skrevet om at tjekke konkurrenternes backlinks. Tjek dine 4-5 største konkurrenter, og se, om der er nogle ”lavthængende frugter”, du kan kopiere eller blive inspireret af.

Prøv med en pressemeddelelse

I nogle tilfælde er det de mærkeligste ting, der kan komme i lokalaviserne. Så prøv gerne med en pressemeddelelse om, at du nu er startet op som havenissedistributør og har planer om at gøre jeres by til Danmarks havenissemekka. Er du heldig, får du omtale, og er du endnu heldigere, får du også et link.

Forsøg at skrive gæsteindlæg

Hvis der findes aktive bloggere eller websites i din niche, der har nyhedsstof m.m., så prøv at høre, om du ikke kan få en tjans som gæsteskribent. Og bidrag så med det bedste, du overhovedet har, så du giver værdig til læserne, samtidig med, at du får en eller anden form for forfatterlink ud af det.

Og hvad med linkkataloger, artikeldatabaser m.m.?

Linkkataloger og artikeldatabaser fylder meget herinde, og hvis du har meget tid tilovers, kan du også godt bruge lidt af den her. Disse links vil være af stærkt varierende kvalitet og meget meget forskellig levetid, da både linkkataloger og artikeldatabaser af den ene eller anden årsag ofte stopper med kort varsel eller forsvinder fra Google.

- - -

Det var en stribe bud på, hvor du kan starte din linkbuilding for din helt nye hjemmeside.

Vil du have mere inspiration til det forsatte arbejde med linkbuilding, så kan du f.eks. fortsætte med disse debattråde her inde på Amino:
http://www.amino.dk/forums/t/137716.aspx
http://www.amino.dk/forums/t/78588.aspx

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Frank skriver Skriv dig op