Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Frank Hellerup Madsen fra Synlige Sider Tid til SEO-forårsrengøring på dit website

Tid til SEO-forårsrengøring på dit website

5,524 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
30 May 2011

Foråret er ved at give plads til sommeren, og det er på høje tid at få overstået forårsrengøringen, hvis du ikke allerede har fået det gjort. Her taler jeg om forårsrengøring på dit website set med SEO-øjnene.

SEO-arbejdet er nemlig ikke en engangsforestilling, men noget der fra tid til anden skal bruges tid på. Her er en instruks til en forårsrengøring, som ikke behøver at tage så lang tid, men som til gengæld vil være gavnlig for dit website. Denne forårsrengøring handler om at få blæst spindelvævet af dine links og lige få kigget efter, om de er, som de skal være.

Få rettet op på de "forkerte" links

Du skal have gennemgået din side for at få sikret, at alle links peger hen hvor de skal. Det er ikke godt for et website at have "døde" links, der peger til forkerte adresser. Dem skal vi have fundet og rettet op på. I samme skynding kigger vi også efter links til sider, der måtte have fået ny adresse, og hvor der er blevet sat en viderestilling op. Selvom viderestillingerne er en god ting, så vil vi hellere linke direkte.

Der findes heldigvis et lille, fikst og gratis program, der kan hjælpe os her. Programmet hedder Xenu Link Sleuth, og crawler din side. Dvs., at programmer bevæger sig rundt på din side og klikker på alle dine links for at se, hvor de fører hen, og hvad status er. (Programmet kan en del mere, men i dag nøjes vi med denne funktion).

Som det fremgår af ovenstående screenshot fra en af mine egne sider, har det fundet et link, der returnerer status "not found". I mit tilfælde er det et favicon, der ikke findes. Andre gange kan det være nogle interne links, der ikke længere passer, fordi du har lavet om på dit website - eller det kan være links til nogle andres websites, der er blevet ændret. (Har du en blog, vil du også ofte opleve, at nogle der har kommenteret på din blog ikke længere har et aktivt website - og du derfor har et dødt link på din blog).

Gennemgå outputtet fra Xenu og sørg for at få rettet op på de mangler, der bliver fundet til dig.

Når Xenu har kørt færdig, spørger programmet, om du vil have en rapport. Det skal du svare ja til, for i den rapport opsummerer den også de redirectede links, som Xenus crawler er stødt på i sin færden rundt på dit site. Det ser nogenlunde sådan ud:

Her fremgår det, at jeg linker til en ekstern side, der har en 302 redirect, samt at jeg har en stribe interne links, som bliver viderestillet med en 301 redirect. Har du et tilsvarende resultat, skal du lægge ud med at få rettet på de interne links, som går igennem en redirect - og bagefter kan du jo være flink og justere på eksterne links, hvis du synes, der er behov for det.

Sådan! Så er du færdig med denne omgang forårsrengøring. Du har nu sikret dig, at alle dine interne links peger derhen, hvor de skal - og at evt. døde eksterne links også er blevet ryddet op. Det er sundt at gentage sådan en øvelse med jævne mellemrum. I hvert fald hvis man har et site, hvorpå der sker noget dynamisk. Har du en hjemmeside med 3-4 undersider på, er det lidt mindre relevant.

Og så er ovenstående en eksercits, der altid bør foretages, når man redesigner sit website, skifter teknisk platform eller foretager andre større ændringer. Den slags ændringer har det med at efterlade døde links.

Ekstra rengøring til de ivrige

Skal rengøringen være rigtig grundig, så kan du fortsætte med at tjekke alle dine eksterne links manuelt for at sikre dig, at du ikke linker til noget "snask", som du ikke vil stå inde for. Det er ikke så fedt, hvis en hjemmeside, der før rummede noget relevant info, nu pludselig er blevet overtaget af andre og rummer en spammy hjemmeside med pornografisk indhold eller det der er værre.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Frank skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere