Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Test af fotolærreder

5,272 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
06 June 2012

Fotolærreder bliver mere og mere populære. Muligheden for kunstnerisk efterbearbejdning af digitale fotografier gør, at lærreder er ideelle som dekorative elementer i ethvert hjem.    

Selv billige digitale kameraer har efterhånden en så god opløsning, at de fleste fotos egner sig til at trykkes i stort format. Som ved alle andre former for foto-grafisk bearbejdning  afhænger værkets kvalitet af fotografen. Digitalt fotografi betyder ikke kun, at du kan skyde masser af snapshots stort set gratis; kameraer med høj opløsning gør det også muligt at gøre gode fotografier endnu flottere.  De fleste internet-fotoserviceudbydere tilbyder laminerede og indrammede forstørrelser, plakater og tryk på lærred.

Moderne fotolærreder trykkes for det meste slet ikke på lærred. Nogle udbydere gemmer denne kendsgerning bag anglicismer såsom "Canvas Photo", som i virkeligheden kun betyder, at fotoet er trykt på stof.  Af gode grunde bruges der for det meste syntetiske stoffer. De har en finere, mere ensartet struktur, der muliggør en optimal tilpasning til blækket. Derfor kan fotolærrederne i denne test også tørres af med en fugtig klud.


Trækileramme
Det er ikke helt enkelt at trække et stykke stof med tryk på et træstativ, så det sidder lige. De fleste udbydere leverer derfor tryk på lærred i en færdig udførelse med træramme. Hos FotoInsight og Printing-1 drejer det sig om trærammer, som nemt kan hænges op på væggen, for det er lette produkter uden glas. FotoInsights trærammer har endog en anordning til ophængning. Syntetiske stoffer bevarer opspændingen bedre end traditionelle lærredsstoffer. Stoffet beholder formen uden at skulle spændes op på ny.


Test af fotolærreder
Fra det brede udbud på internettet har vi frasorteret udbydere, der enten trykker for blødt, gråt, mørkt eller dyrt, og i stedet valgt at koncentrere os om to udbydere. De vigtigste kriterier for sammenligningen af udbyderne var produktudvalg, brugervenlighed, leveringstid, kvalitet, support og pris.


Produktudvalg

        Dekorative trykformater
FotoInsight har et bredt udbud af fototryk-produkter. Udvalget af dekorative tryk på lærreder, plakater på alu-plade og (laminerede) plakater, bl.a. i kombination med Nielsen-rammer, hører til blandt de største på internettet. Plakaterne eksponeres på fotopapir og har kraftige farver og en silkemat overflade. FotoInsights laminering forsegler overfladen, så der ikke er brug for tungt glas, som ofte skaber generende spejlreflekser. Printing-1's tilbud er mere specialiseret; det begrænser sig til fotobøger, fotokalendere, plakattryk og tryk på lærred (uden ramme).

     FotoInsight 9/10   Printing-1: 7/10


        Udvalg af lærredsformater
Hos FotoInsight fås tryk på lærred i tyve formater, fra 20 x 30 cm til 100 x 150 cm. Hos Printing-1 er udvalget af formater endnu mere omfattende - her kan formatet tilpasses i trin à 10 cm fra 30 cm - 120 cm pr. side. Der er mulighed for formater såsom 30 x 30 cm, 30 x 120 cm og op til 120 x 120 cm (i trin à 10 cm).

     FotoInsight 8/10   Printing-1: 9/10Brugervenlighed
Begge fotoudbydere tilbyder gratis software, der kan downloades på internettet. Når billedfilen er uploadet hos Printing-1 med klient-softwaren, skal kunden logge på sin brugerkonto via internetbrowseren, inden bestillingen kan afgives. Udbyderen gør det muligt for brugeren at vise sine billeder online til andre, så de selv kan bestille dem.  Det er praktisk i forbindelse med fotobøger, især fra bryllupper og andre fester. Ved "et-foto-produkter" såsom fotolærreder er denne mulighed imidlertid overflødig.

Hos FotoInsight er der to måder at bestille et fotolærred på. Hvis du kun ønsker at trykke ét billede, er det en god idé at benytte dig af webupload-funktionen i browseren. Så kommer du nemt og direkte til bestillingsproceduren. FotoInsight tilbyder tekstværktøjer og fremhæver omslaget. Den gratis FotoInsight Designer-software indeholder et praktisk zoom-værktøj og andre billedredigeringsfunktioner. Hvis du ikke ønsker at "optimere" billedets farver med computeralgoritmer, skal du benytte dig af muligheden for at deaktivere funktionen i FotoInsight Designer. Hvis du ønsker at trykke flere billeder eller billeder med en høj opløsning, kan vi anbefale dig at bruge FotoInsights bestillingssoftware. En ekstra feature ved FotoInsight Designer-softwaren er skabelonerne, som gør det muligt at placere flere billeder elegant på et lærred.

     FotoInsight 8/10   Printing-1: 8/10

Leveringstid
FotoInsights lærred modtog vi efter tre dage (med ramme tager leveringen fire dage ekstra). Fotolærredet fra Printing-1 ankom inden for syv dage.

     FotoInsight 9/10   Printing-1: 7/10


Kvalitet
Lærredet fra Printing-1 har en fin struktur, som formidler samme indtryk som et klassisk lærred. Det er trukket op på et stabilt træstativ og hæftet fast. Farverne virker mere skrigende, men samtidig også koldere end hos FotoInsight. Hvis den "automatiske billedoptimering" er aktiveret ved bestillingen, hører farverne hos FotoInsight til det hudvenlige spektrum - hvilket er godt til portrætter, men som fører til uønskede farveeffekter, hvis der fx er tale om snelandskaber. Hvis "billedoptimeringen" deaktiveres, har FotoInsight fremragende farver. Det materiale, der bruges af  FotoInsight er fint, syntetisk stof, der giver billedet et meget realistisk præg med gode farver og en fremragende kontrast. FotoInsight trykker med 300 dpi, hvilket er en højere opløsning end hos mange andre udbydere. Udbyderen gør opmærksom på, at producenterne af de brugte materialer garanterer 100 års holdbarhed.

     FotoInsight 10/10 Printing-1: 9/10


Support
Begge udbydere svarer på forespørgsler, der sendes pr. e-mail. Vores support-spørgsmål, der blev sendt i løbet af arbejdsugen, blev besvaret samme dag. Længere kundetider og gratis telefonsupport havde givet flere point.

     FotoInsight 7/10   Printing-1: 7/10


Priser
Det er ikke nødvendigt med en ramme til lærredet. Hvis du alligevel ønsker en ramme, må du regne med, at prisen fordobles. FotoInsight tilbyder Nielsen-rammer i høj kvalitet, der er tilpasset til lærredet på fagkyndig vis. Priserne på lærreder i sammenlignelige størrelser:

Størrelse 30 x 40 (trykstørrelse 36 x 46 cm): FotoInsight 299 kr. - Printing-1: 199 kr.
 
Størrelse 40 x 60 (trykstørrelse 46 x 66 cm): FotoInsight 409 kr. - Printing-1: 385 kr.

Størrelse 60 x 60 (trykstørrelse 66 x 66 cm): FotoInsight 559 kr. - Printing-1: 585 kr.

Størrelse 60 x 80 (trykstørrelse 66 x 86 cm): FotoInsight 619 kr. - Printing-1: 525 kr.

Størrelse 80 x 120 (trykstørrelse 86 x 126 cm): FotoInsight 999 kr. - Printing-1: 945 kr.
  
Forsendelsesomkostninger pr. ordre i Danmark:
FotoInsight 79,95 kr. Printing-1 69 kr., Premium-forsendelse  114 kr.

     FotoInsight 9/10   Printing-1: 10/10

Resultat
I den samlede bedømmelse vinder FotoInsight med fire point foran Printing-1. Hvis du lægger vægt på, at lærredets struktur skal være synlig, skal du vælge Printing-1. Det samme gælder, hvis du ønsker et virkelig fleksibelt formatudvalg og fleksibel placering af flere billeder på ét lærred. Såfremt du er tilfreds med standardformaterne og ønsker et realistisk billede med høj opløsning og behagelige farver, bør du bruge et par kroner ekstra og vælge testvinderen FotoInsight.


Facit
I denne sammenlignende test har vi ikke medtaget udbydere af fotolærreder, der ikke kan leve op til nutidens krav. Du bør ikke træffe et valg mellem Printing-1 eller FotoInsight til dit foto på lærred ud fra den samlede bedømmelse. Vi har forsøgt at skitsere udbydernes specifikke egenskaber, som kan være af større eller mindre betydning for dig. Vi håber, at informationerne kan hjælpe dig, så du får et fotolærred i høj kvalitet med en lang holdbarhed.   

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når oniatapa skriver Skriv dig op