Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Iværksætterblogs Fotobøger Blog Skal en julegave være praktisk, brugbar eller personlig? Jagten på den perfekte gaveidé går videre.

Skal en julegave være praktisk, brugbar eller personlig? Jagten på den perfekte gaveidé går videre.

2,790 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
20 November 2011

Når velvære og venskab bliver vigtigere end materielle goder, afspejler det sig også i de gaver man giver hinanden. Ann Green præsenterer en række julegaveidéer fra forskellige udbydere på internettet. Her finder man gaver der pynter, praktiske gaver og spil. Fælles for alle gaveartiklerne er at man kan dekorere dem med sine egne billeder.


Det er ikke så svært at finde på originale gaver når man bare overholder et par enkle regler. Under alle omstændigheder bør man undgå at fare af sted i sidste øjeblik og købe alle gaver ind på én gang. Det eneste man får ud af dét, er at blive stresset.Juletid, tid til at hygge sig sammen

Hvis man går på jagt efter julegaver hjemme ved sin egen pc, kan man i vid udstrækning undgå stress. De traditionelle spørgsmål som fx: "Hvad mon modtageren kan lide eller hvad har hun eller han brug for?" eller "Skal det være en dyr ting?" er irrelevante i vore dages overflodssamfund hvor de fleste mennesker allerede har købt de ting de gerne vil have, og de ting de ikke har købt endnu, er de heller ikke interesserede i at eje. Her er en liste med individuelle gaveideer der bevarer personlige minder og fejrer familien og venskaber denne jul. Det drejer sig især om fotogaver der kan gøres helt personlige med ens egne billeder.

Personlige kort til enhver lejlighed

Fødselsdags-, lykønsknings- og takkekort bliver langt mere personlige med ens egne flotte eller sjove billeder. Fotoservice-udbydere som FotoInsight trykker for det meste foto julekort i pakker à 10 stk. postkort eller dobbeltkort med kuvert, hvor man endda kan få trykt fotos og tekst på alle fire sider. Sparetip: De billigste fotokort hvor den ene side kan udformes personligt med billeder og tekst. En pakke à 10 stk. koster kun 139 kr. inklusive 10 kuverter.Kalender med personlige fotos

En kærkommen gave der kan gentages år for år, er en fotokalender – hvad enten det er en vægkalender, bordkalender, aftalekalender, køkkenkalender eller en årsplanner - den bliver først rigtig flot med ens egne billeder. FotoInsight Designer er et program med en masse færdige skabeloner til kalendere i vidt forskellig størrelse. Ligesom med fotobøgerne kan man bruge et ubegrænset antal fotos. For eksempel kan man bruge billeder i pasfotostørrelse til en fødselsdagskalender.Familiehistorier i billede

Med billeder af familien eller fra en rejse kan man fortælle en god historie. Det ideelle medium til at forevige disse minder er fx en fotobog med ens egne billeder som andre medlemmer af familien også kan glæde sig over til jul. I rette tid før hjerternes fest giver en anden fotobogudbyder, Printing-1, 75 kr rabat på sine fotobøger når de bestilles i november (kode PRIXDK). Der findes en særudgave af fotobogen hvor siderne får en finish med miljøvenlig højglanslak. Dermed kan de flotte fotos klare alle de fingeraftryk som familien kan nå at sætte i den nye fotobog i løbet af juledagene, uden at lide overlast.


Pynt til hjemmet

Nogle billeder kræver plads: De ville gøre sig som plakater eller som et lamineret og indrammet billede. Hvis man laminerer plakater frem for at sætte dem i en ramme med glas foran, undgår man lysrefleksioner samtidig med at farverne er beskyttet mod fugt og ultraviolet lys, og derfor kan flere generationer få glæde af posterne. FotoInsights Designer-software har funktioner til at lave kollager med op til 98 billeder og få dem trykt enten som plakat eller på et lærred.

 

Egne billeder trykt på lærred og i træramme

Et fotografi trykt på et lærred er en flot gave til dem med plads på væggen, navnlig hvis billedet er efterbehandlet med kunstneriske effekter der gør sig som et kunsttryk. Tryk på store lærreder kan købes i fotobutikker på nettet og fås i formater og størrelser fra 20 x 30 cm til 120 x 120 cm. FotoInsight tilbyder at indramme fotolærrederne i en såkaldt svæveramme af typen Havana. Med denne ramme er kanten, som bukkes over kanten af trærammen, synlig, således at lærredets 3D-effekt bevares.Fotokrystal

Et fotohjerte, en glasblok med et indgraveret foto og andre gaveidéer med krystaller finder man i FotoInsights afsnit med krystalartikler. Her går priserne fra 140 kr. for en krystal-nøglering (med LED-lys) til 399 kr. for et krystalfoto indgraveret med laser (hvilket siges at være den nyeste militærteknologi).Kaffekrus med foto

En virkelig populær, enkel og billig gaveidé er et krus med billede.  Her kan man vælge mellem ølkrus med foto, panoramakrus (også med farve indvendig) eller et magisk krus hvor billedet først kan ses når kruset bliver varmt. Man har kun brug for et digitalt billede for at gør en praktisk gave helt personlig.

Kramme-elg med foto

Hvis det skal være et tøjdyr med ens eget foto – så må det op til jul helt klart blive en "fotoelg" (inklusive nissehue).

Fotospil til jul 

Huskespillet Remembory er en perfekt familiegave, for her kan børn fra bare 4 år være med, og det er noget hele familien kan samles om. 25 personlige fotos (familiemedlemmer, feriefotos osv.) er nok til at skabe en helt individuel gave (130 kr. plus forsendelse) med god underholdning for familien i juledagene. En anden god idé til de lange vinteraftener er et fotopuslespil.


Julen 2011 – personlige værdier i post-konsumerismen

Findes der en mere personlig gave end en fotogave? Hvordan bevares erindringer i levende farver? Fotogave-branchen indløser tilsyneladende moderne forbrugeres forventninger perfekt.Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når oniatapa skriver Skriv dig op