Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Morten Kristensen fra Customfit Hvem ejer din ophavsret? Tjen skattefrie kroner på ophavsretskrænkelser!

Hvem ejer din ophavsret? Tjen skattefrie kroner på ophavsretskrænkelser!

10,336 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
14 April 2014

Det var ikke meningen, at dette skulle være det første indlæg i rækken herinde om ophavsretskrænkelser. Men i min research til nogle andre artikler om emnet, der stødte jeg på noget meget spændende, nemlig skattefri godtgørelser ved ophavsretkrænkelser!!! Yes hvis du bor i DK, kan du stikke godtgørelsen skattefrit i lommen!

Dette og de kommende indlæg om ophavsret er en smule nørdede og tekniske, men jeg håber, at folk forstår dem. Ellers må du endelig sige til i kommentarerne, hvorefter jeg vil forsøge at uddybe det endnu mere.

Har du eller dit firma ophavsretten til dine ting?

Hvis du selv skriver dine tekster selv, tager dine egne billeder, selv skaber de designs, som du anvender eller generelt selv laver de værker, som er en del af dit firma, er det logisk, at du ejer ophavsretten og ikke dit firma. Heller ikke selvom, du har et APS eller A/S. Du er skaberen, og det skal du holde fast i!

Får du derimod lavet tingene ude i byen, er det sindsyg vigtigt, at dit firma køber disse services, men at der foreligger en kontakt på, at ophavsretten tilhøre dig personligt. Eller det er ihvertfald vigtigt, hvis du vil have en skattefordel, såfremt nogle vælger at krænke din ophavsret. 

Du skal derfor ASAP have styr på dette, da du aldrig ved, hvornår din ophavsret bliver krænket. Det kan faktisk være, at det allerede er sket, mens du læser denne artikel, og så er det ualmindeligt dumt, hvis du ikke har din dokumentation iorden.

Få godtgørelsen skattefrit!

Som sagt fandt jeg dette i min research til nogle andre artikler om samme emne. Men skatterådet har afgivet et bindende svar, hvor de er kommet frem til, at personen, som har ophavsretten kan stikke godtgørelsesbeløbet skattefrit i lommen. Dvs det svare typisk til 50% af det samlede beløb, som man bliver tilkendt i en sag om ophavsretskrænkelser!

Det næste, som er fedt ved denne afgørelse er, at dit firma kan køre sagen mod krænkeren, og derefter udbetale beløbet skattefrit til dig, mod at du laver en personlig faktura. Dvs selvom dit firma ikke ejer ophavsretten, kan dit firma køre det hele for dig, og du kan nøjes med at lave en sag ud af det. 

Nogle vil mene, at dette lyder for godt til at være sandt, men som du kan se af linket herunder, er det faktisk et bindende svar!

LINK TIL AFGØRELSEN fra Februar-Marts 2014. Svaret er bindende!

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Fashion-Seller skriver Skriv dig op