Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?

Du SKAL gå efter en niche!

21,010 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
08 April 2014

Start af en webshop med et mindre budget

Det her indlæg er ret basalt, og for mange er der intet nyt i det. Men jeg får stadigvæk sindsyg mange PBs herinde og mails, med folk der gerne vil starte en webshop, og de har måske allerede en drøm, men de kan ikke rigtig komme igang pga likviditeten eller fordi de mangler det rigtige produkt. Der er også mange af disse indlæg i debatten herinde, og derfor tænkte jeg, at dette indlæg, som jeg har haft på tegnebrættet i over et år, måske var en god ide.

Selvom en person drømmer om at starte f.eks en tøjwebshop, som skal sælge alle de kendte mærker mm, og den skal helst overgå Smartguy, Zalando, Asos mm, så har jeg bare utroligt svært ved at sige, at vedkommende selvfølgelig skal gå efter sin drøm. Basalt set er det min filosofi, at man skal følge sit hjerte og sine drømme, men man må gerne kombinerer det med en smule rationel tankegang. Og en tøjwebshop er måske mere eller mindre selvmord, med mindre du som 1 ud af 200 har et unikt koncept eller mærke. For der er altid undtagelsen, som går imod det logiske, og heldigvis for det. 

Sidder du og drømmer om en webshop, men har du ikke lige adskillige hundrede tusinde eller millioner kr til rådighed, så skal du ikke give op. For der findes skam et marked til dig, hvor du også kan tjene gode penge, ja måske endda leve af din shop. Du skal "bare" finde dig en niche, hvor du kan blive markedsleder. Her kan du komme igang for måske 10-20.000 kr inkl webshop og det hele. Det er meget mere overkommeligt, men det kræver, at du kan finde den rette niche.

Hvad er en niche?

Der er rigtig mange, som ikke helt forstår ordet niche. De tror, f.eks ikke man kan sælge tøj i en niche, men det er faktisk muligt. For at beskrive det relativt kort, er en niche et afgrænset område indenfor en branche. Hvis vi tager udgangspunkt i tøj, kunne en niche være en side, som kun sælger strømper eller undertøj. Det kunne også være en shop, som kun sælger poloer, som jeg tidligere har omtalt. Ja det er en niche, hvis shoppen kun sælger poloer, også selvom det er indenfor tøjbranchen.

Er du lidt kreativ, kan du let finde en masse nicher, som kunne være interessante! Det kræver blot, at du tænker lidt ud af boksen, og at du er lidt kreativ.

Lad mig komme med et andet koncept, som måske kunne være interessant for nogle. Der er mange, som leger med fjernstyrede biler. Du har måske ikke lige pengene til at lave en webshop, som sælger disse, fordi de er pænt dyre. Men derfor kan du stadigvæk godt have en webshop, som har med fjernstyrede biler at gøre, hvis du finder disse interessant. Du kunne lave Danmarks største webshop med salg af hjul til fjernstyrede biler. Eller andre reservedele, som ikke koster en formue. Er du smart, vælger du et lidt neutralt navn til shoppen, hvilket giver dig muligheder i fremtiden for at udvide sortimentet, hvis salget går godt.
Griber du det hele rigtigt an, og er der et marked, eller skaber du et marked, er det måske ikke urealistisk, at du inden for få år, pludselig kan tage de fjernstyrede biler ind i sortimentet, fordi du har råd til dette, og fordi dette er en god ide i form af din plan for udvidelse af sortimentet.

Ovenstående var bare en ide, som jeg lige fik, mens jeg skrev dette indlæg, fordi to drenge legede med en bil uden foran vinduet, og det ene hjul gik i stykker, da bilen ramte kantstenen. Du kan overføre ovenstående tankegang til ALLE brancher, og det er kun fantasien, som sætter grænserne. Derfor prøv at tænke anderledes, og opsøg hjemmesider, som har en lidt skæv tilgang til en branche eller verden generelt.

Problemer ved niche webshops

Nu er niche webshops ikke en dans på lyserøde skyer. Det kræver meget arbejde, at få sådan en op, med mindre du rammer en guldåre, og det er de færreste, som gør dette fra starten. Du skal sælge dit produkt/produkter, på alle de måder, som du kan komme i tanke om. Husk du har kun et mindre sortiment, og derfor skal du være skarp hele vejen rundt. For ellers vælger kunderne blot en leverandør, som har et større udvalg.

Men et af de største problemer for niche webshops idag, det er de famøse dealsites. I takt med at dealsites mere og mere er blevet afsætningskanaler for kinaprodukter, tager de ligeledes mere og mere salg fra nicheshops. F.eks hvis du har succes i en bestemt niche, kan du være sikker på, at det kun er et spørgsmål om tid, før dine produkter begynder at blive solgt på dealsites. Og her er konkurrenceforholdene sjældent fair. For dealsites slår sig på, at der er en større rabat at hente på dealen, også selvom prisen er den samme, som du sælger dem til. Men i kundernes verden virker SPAR xxx kr meget bedre, end en lav fast pris. Og det skal du være forberedt på!
Christoffer Steenbeck har beskrevet dette problem i disse to artikler, her og her, og jeg vil anbefale, at du læser dem, før du går igang! For du kan nemlig være lidt på forkant med dette!

PRISEN!

Hvis du vil undgå, at din niche skal blive spændende for dealsites eller andre, er du nødtil at allerede fra starten af at tænke pris, pris og atter pris. Køber du et produkt til f.eks 20 kr, og sælger dette til 200 kr, er du en god købmand. Det er der ingen tvivl om! Men du er ligeledes en dårlig forretningsmand, hvis man tager fremtidsbrillerne på. For 10 gange indkøbsprisen, det er en høj profit, og det får du sjældent lov til at beholde for dig selv! 

Derfor skal du ikke blive for grådig, når du starter op, ej heller selvom salget går godt. For du giver nemlig konkurrenterne mulighed for, at de kan overhale dig indenom på prisen, når produktet bliver populært. Og her hjælper det ikke bare, at du kan sænke prisen til den tid. For hvad nu hvis din høje profit har medført, at der pludselig er 20 konkurrenter?

Derimod vil en fornuftig prissætning fra starten gøre, at din niche er mindre interessant, og du kan være heldig, at hverken dealsites eller andre konkurrenter for alvor går ind i den, fordi du gør den uinteressant fra starten af.

Her kan du finde nye spændende produkter

Hvis du går og leder efter lige præcis PRODUKTET, som du gerne vil sælge i din webshop, så er her et par sites, som jeg vil anbefale dig, at du løbende holder øje med!

  • Ebay.de - Der finder du bare alt. Lige fra det værste ragelse til de fedeste mærke produkter. Her er det kun fantasien, som sætter grænserne
  • Ebay.co.uk  - Der finder du bare alt. Lige fra det værste ragelse til de fedeste mærke produkter. Her er det kun fantasien, som sætter grænserne
  • Alibaba.com - Kina produkter når det er bedst. Her er mange tusinde producenter og engrosfirmaer samlet, og du kan finde alt!
  • Made-in-china.com - Navnet siger vel alt! Her finder du alt det nyeste fra Kina indenfor mange brancher
  • Dhgate.com - Engrosside for kinesiske producenter og grossister. Her finder du alt!
Kender du flere gode sites, kan du skrive dem i kommentarerne, og jeg vil smide dem på listen!

Konklusion

Har du et mindre budget, og vil du gerne igang, skal du ikke give op. Du skal bare finde dig en niche, som du tror på, og som du synes er spændende, da det gør alt arbejdet meget lettere. Herefter skal du bare give den en skalle, og du skal være kreativ og smart. Er du det, kan du med sikkerhed skabe dig en god forretning, som du med tiden kan udvide, eller du kan starte flere små nichewebshops.

Men husk på en ting. Det gælder ikke om at have 3 shops, som du kun arbejder 25% på hver, fordi tiden mangler. Det er bedre at have 1, som du kan fokuserer 100% på, og som du kan gøre til markedsleder i din niche!

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Fashion-Seller skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere