Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Morten Kristensen fra Customfit Sådan finder du en dropshipping-leverandør

Sådan finder du en dropshipping-leverandør

38,453 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
17 October 2011

EDIT: Dette indlæg er IKKE skrevet, fordi vi leder efter nogle, som ønsker at dropshippe solbriller i DK. Derfor frabedes henvendelser angående dropshipping i DK, da det ingen interesse har. Vi har siden Mandag fået over 50 forespørgsler pr mail fra folk, som gerne vil sælge solbriller. Spørgsmål er velkomne, og kan stille i kommentarfeltet, pr PB herinde (privat besked) eller også pr mail. Men please ikke flere forespørgsler!

Dette indlæg bliver nok det sidste i rækken af dropshipping-indlæg. Med mindre der kommer et eller andet uventet men spændende, hvilket er svært at forudsige.
Sidste år omkring samme tid skrev jeg indlægget Dropshipping - Hvordan gør jeg?, og det indlæg har medført, at der næsten dagligt kommer spørgsmål i PB herinde eller på mail omkring dropshipping. Da det mere eller mindre er de samme spørgsmål, så laver jeg dette indlæg, så jeg slipper for at skrive det samme om og om igen. For der er åbenbart et problem, som rigtig, rigtig, rigtig mange støder ind i, og som de har svært ved at løse, selvom det er ret simpelt.

Derfor vil jeg bare lige gøre opmærksom på, at indlægget her IKKE er raketvidenskab, og for en del vil det virke meget logisk. Men spørgsmålet er det jeg oftest får stillet omkring dropshipping.

Hvordan finder jeg en dropshipping-leverandør?

Der er flere måder at løse den problemstilling på, men der er ingen grund til, at vælge de komplicerede eller problematiske løsninger!

Derfor bør du som udgangspunkt udelukke alle leverandører uden for EU. På grund af reglerne omkring indfortoldning, så giver det ekstra problemer, når varerne sendes fra enten Asien, Amerika, Afrika eller Mellemøsten. Det er især dine kunder, som vil opleve problemerne, og så er spørgsmålet, om det er det værd? Mine erfaringer viser, at det koster mange kunder, hvis dine varer sendes fra en leverandør uden for EU, og det giver usikre og nervøse kunder.

Rigtig, rigtig mange har spurgt efter databaser med dropshipping-leverandører. Om der findes nogle gode, seriøse databaser, det må jeg faktisk melde pas på, men jeg tvivler meget på kvaliteten, hvis jeg skal være ærlig. Det er lidt i stil med de kendte "wholesale"-databaser, hvor man køber adgang til xxx grossister, hvoraf mange ikke findes mere, da de er lukket, og endnu flere er useriøse eller snyder deres kunder.

Oftest har jeg bedt personen om, at læse mit første indlæg om dropshipping igen. Derefter stillet vedkommende spørgsmålet om, hvad han/hun egentlig vil sælge via dropshipping? 

Nogle har haft en klar ide om produkter eller produkttyper, mens andre vil sælge alt. Ja, faktisk mere eller mindre alt, som de kan få adgang til via dropshipping. Og det sidste er altså både en dårlig indgangsvinkel og en nærmest umulig måde at brande en webshop på. 
For hvordan vil du fortælle en kunde, at du både sælger kaffemaskiner, underbukser, energidrikke og bleer? Hvor er sammenhængen lige i det mix? Og er der overhovedet nogen mennesker, som kan gennemskue en sådan webshop og dens kundegrupper?

Derfor bør du holde fokus på en eller få varegrupper, som har en sammenhæng. Det kunne være sportsudstyr eller herreundertøj. Jo mere præcist dit koncept er, jo lettere er det at markedsføre og finde leverandører.

Min nye leverandør?

Lad os i dette eksempel tage udgangspunkt i herreundertøj. Webshoppen skal altså sælge boksershorts og t-shirts til mænd (normalt fraråder jeg på det kraftigste, at nogen vælger tøjvarer i dropshipping, da der er mange problemer med størrelser, ombytninger osv. Men dette er bare et eksempel). Det skal være smart mærkeundertøj til mænd i alderen 15-30 år. Det skal være de mere fancy mærker, som er eftertragtet i denne målgruppe, da vi har fundet ud af, at der er en god niche i markedet her, hvor der ikke rigtig er nogen direkte konkurrenter.

I stedet for at begynde at købe adgang til diverse databaser eller surfe nettet tomt for hjemmesider, som lister dropshipping-firmaer, så går vi en helt anden, og MEGET MERE SIMPEL VEJ.

Først lister vi de mærker, som vi gerne vil sælge i webshoppen. Det skal være JBS, D&G, Emporio Armani, Diesel, Mit eget hubba-mærke, Hikidiki, blablabla osv. Vi får lavet en lang liste med gode mærker, som vil være attraktive.

Første step er derefter at kontakte nogle af mærkerne direkte, da vi kan se, at de ingen online-webshop har. Vi kontakter JBS, men de er ikke interesserede i en dropshipping-aftale, desværre. Vi får nej fra rigtig mange, men pludselig lykkes det, da Mit eget hubba-mærke er med på ideen. Det samme er Hikidiki og nogle flere. Dvs. nu har vi allerede fået de første varer i webshoppen, men der skulle også gerne være nogle af de mere spændende og store mærker. Men de har alle sagt nej til, at de selv vil dropshippe! Hvad gør man så?

Jo, nu begynder jagten på Google. Vi springer på Google.de, Google.se, Google.co.uk og Google.com og begynder at søge efter webshops i Europa, som sælger de mærker, som der skal fyldes i webshoppen. Du vil her opleve, at der kommer mange webshops i andre lande frem, men du skal kun vælge webshops med et godt udvalg. Fordi en webshop har 1-2-5 produkter, så er det i mange tilfælde for kompliceret kontra en webshop med f.eks. 200 produkter.

Da dette er et fiktivt eksempel, så opfinder jeg lige 4 fiktive webshops. De hedder kreativt nok webshop.co.uk, webshop.de, webshop.se og webshop.com. Vi har sendt en mail til disse webshops og forespurgt på mulighederne for et samarbejde, hvor de sælger varerne på dropshipping til DK. Og de er alle sammen med på ideen.

De 4 webshops tilbyder et stort og varieret udvalg i herreundertøj i de mærker, som vi mangler til vores fiktive webshop. Nogle af mærkerne er repræsenteret i webshops, men vi vælger så kun at sælge produktet fra den webshop, som har de mest attraktive priser og leveringstider.

Hvad gør vi så?

Nu har vi fået leveringsaftalerne på plads med de 4 webshops + nogle mærker direkte. Så kan vores koncept faktisk lanceres, når webshoppen m.m. er klar. For vi har fundet leverandørerne ved blot at kontakte allerede eksisterende webshops/forhandlere i andre lande!

Mere kompliceret behøver man faktisk ikke gøre det!

Konklusionen er altså, at du hverken behøver at købe adgang til databaser eller websites, som tilbyder lister over dropshipping-firmaer, når du selv kan skabe kontakten til din perfekte leverandør. Det gælder bare om at være en smule kreativ og turde kontakte nogle firmaer, som har de produkter, som du gerne vil sælge.

Men inden du nu kontakter samtlige danske webshops og firmaer, så overvej lige, om firmaet som du kontakter, har en fordel ud af samarbejdet? Det er de færreste danske webshops, som ønsker at konkurrere med sig selv på hjemmemarkedet. For webshoppen tjener væsentligt mindre, når de sælger en vare via dropshipping end hvis de selv solgte den i deres egen webshop! Så derfor skal du kunne tilbyde noget ekstra, så de kommende dropshipping-partnere også har noget ud af arbejdet og salget. Det er derfor at udenlandske webshops m.m. er oplagte, da de dermed kan sælge ind på et nyt marked, hvor de sikkert har et begrænset salg i forvejen!

Hvor mange stjerner giver du? :
Vær den første til af få Fashion-Seller blogindlæg Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere