Hov. Du er ikke logget ind.
DU SKAL VÆRE LOGGET IND, FOR AT INTERAGERE PÅ DENNE SIDE
Hvor mange stjerner giver du?
Amino.dk Blogs Ekspertblogs Morten Kristensen fra Customfit Sådan handler du 100 % sikkert online!

Sådan handler du 100 % sikkert online!

21,176 Visninger
Hvor mange stjerner giver du? :
15 February 2011

Vi har haft diskutionen mange gange på Amino, og tjekker man nettet, så er der mange, som spørger, hvordan de kan handle 100% sikkert online. Det er faktisk meget simpelt, selvom mange får det til at lyde kompliceret.

Der findes diverse mærkninger. E-mærket er nok det mest kendte i DK, men der findes også andre. Og krydser man DKs grænser, og bevæger sig ud i det store Europa eller den store verden, så vil sikkerhedsmærkningerne ingen ende tage. Du kan få mærkninger i alle mulige mærkelige farver, og de påstår alle, at de er kundernes sikkerhed for, at det er sikkert at handle på webshoppen.

Men lad os slå en ting fast med det samme. E-mærket eller andre mærkninger er INGEN sikkerhed. De sikre dig hverken mod svindel, mod dårlig service, mod problemer eller andet. E-mærket kan ALLE webshops få, hvis de lever op til nogle ret basale krav. Og det er altså krav, som de fleste online shops efterlever, for ellers er det svært at sælge online.
Men E-mærket er hos mange blevet opfattet, som et garanti-stempel for sikker handel, og det er altså direkte forkert!

Derfor MÅ DU ALDRIG, som forbruger eller virksomhed stole på sådanne emblemer. De har sådan cirka samme værdi, som pokemon kort. De er flotte, fine og gode at have, men man kan ik rigtig bruge dem til noget, ud over at lege med...

HVORDAN HANDLER JEG SIKKERT PÅ NETTET?

Der findes 3 måder, hvorpå du kan handle sikkert online. Den ene er dog ikke helt sikker, men vi tager den med alligevel.

Efterkrav!
Ved efterkrav betaler du ved leveringen. Dvs sælger skal levere en pakke før, at pengene for pakken kan opkræves af PD, UPS, GLS, TNT, DHL eller et andet fragtfirma. Dvs du er ved efterkrav sikker på, at du i det mindste får en pakke. Om pakken så indeholder de rigtige varer, eller om den er tom, se det er en anden side af sagen.
Men da der er risiko for, at blive snydt med indholdet, så er efterkrav ikke 100% sikkert. Men det er mere sikkert end E-mærket og bankoverførsel!

Afhentning!
Ja du bestiller dine varer online, og afhenter dem fysisk og betaler kontant. Det er helt sikkert den sikreste af alle handelsformer, men også den mest upraktiske. For bor man f.eks i Jylland, så er der rigtig langt til Sjælland eller UK. Der vil det kun kunne betale sig ved store ordre, og så kan man igen snakke stille spørgsmål ved, om det er den optimale handelsform.
Men ved afhentning er du 100% sikker på, at du får dine varer, og det er de varer, som du har bestilt. Men handelsformen kan være meget upraktisk!

KREDITKORT!
Kreditkort er den sidste mulighed, men også den nemmeste og sikreste (ligeså sikker som kontantbetaling)!
Det er værd at bemærke, at der står KREDITKORT. Dvs Dankort, som er et debitkort, altså IKKE tæller med her! Dankort er også sikkert, og har langt hen af vejen de samme sikkerhedspunkter som et kreditkort, men der er nogle undtagelser, hvor Dankort ikke dækker.
Kreditkort er 100% sikkert at bruge! Dvs handler du online, så køb KUN fra webshops, som tager imod kreditkort eller evt dankort.
Ved et kreditkort kan du nemlig via din bank foretage en chargeback, hvis varerne ikke bliver leveret. Dvs du underskriver et dokument, hvor du bekræfter, at varerne ikke er modtaget, og du derfor vil gøre indsigelse imod din betaling, hvis firmaet har trukket denne. Bankerne kan idag på få dage få dine penge retur, og bevisbyrden påfalder derefter webshoppen.

Der hvor kreditkort skiller sig ud fra et dankort, det er ved konkurser! Køber du f.eks flybilletter online, og betaler med dit dankort, så har du ingen sikkerhed for bestillingen, hvis selskabet går konkurs inden du får flyveturen "leveret". Dvs du løber altså en unødvendig risiko!
Det kan derfor kun anbefales, at du betaler med et kreditkort, hvis du køber varer/services, som har en lang leveringstid. Det kan f.eks være flybilletter, koncertbilletter, rejser, udflugter, arrangementer af diverse slags, malerier (dem som males efter dit ønske), varer med lang leveringstid (typisk produkter som ikke lagerføres eller specialfremstilles efter dine behov) osv. Du skal kræve, at butikken modtager din betaling som en Visacard eller Mastercard betaling, og ikke blot køre den via dankort. For så mister du dine rettigheder, hvis noget går galt i processen!
Køber du derimod varer, som kan leveres her&nu, så kan du godt betale via dit dankort. Det gælder f.eks tøj, sko, parfumer, solbriller, bøger, CD, DVD, mobiltlf, gadgets osv. Du løber stadigvæk en risiko, men den er altså minimal. Du skal bare huske at tjekke, hvor lang en normal leveringstid er hos det pågældende firma.

 

Så husk derfor følgende. Mærkninger er intet værd. De kan bruges vejledende, men de er ingen sikkerhed. Det eneste som er sikkert, er enten kontantbetaling eller kreditkort. Dvs kigger du på en webshop, så er det altså vigtigere at tjekke, om de tager imod kreditkort via en sikkert betalingslinie, end det er at tjekke design, firmaet bag osv. Accepterer de kreditkort, så kan du ALTID få pengene retur, hvis de ikke levere varerne.
Ovenstående skal selvfølgelig kombineres med sund fornuft. Mener du en webshop er utroværdig, har set mange dårlige anmeldelser af den, sælger falske varer eller på anden måde gør dig utryg, så skal du selvfølgelig ikke købe der, bare fordi de tager imod kreditkort. For der er ingen grund til at opsøge problemerne, hvis du kan undgå dem, ved at bruge din sunde fornuft og evt handle et andet sted.

Hvor mange stjerner giver du? :
Få besked når Fashion-Seller skriver Skriv dig op
Vi bruger cookies til at sikre, at du får den bedste oplevelse på Amino
Læs mere